reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Aurelka "Kubuś" to ciasto na zimno, z herbatników, budyniu ugotowanego na Kubusiu czy podobnym soku, i śmietany kremówki, herbatniki są na spodzie i wierzchu a na to polewa z białej czekolady. Jak dla mnie pycha, słodka śmietanka i masa z soku marchewkowojakiegoś tam taka orzeźwiająca. My lubimy :-)

reklama
jej Antoś oszalał :-p kolejna noc z pobudkami co 1,5 godz... :crazy: chyba powinien przesypiać noce już a nie się wybudzać... no ale przetrwamy... może mój pokarm stracił na wartości odżywczej i mu nie wystarcza?! no nie wiem... w dodatku trzeci dzień boli mnie głowa i chyba trzeci dzień bez paracetamolu sie nie obejdzie... :(
Vivienne pierwsze słyszę o "Kubusiu" ale brzmi smakowicie... Ty to chyba lubisz kombinowac w kuchni, hm?

a no i prośba: Zagłosuj na maluszka o imieniu Antosiek - w konkursie fotograficznym - LennyLamb.com

Marnie to widzę no ale może się uda jeszcze 11 dni

Witam, poczytałam was ale nie dam rady poodpisywać. nas nocki bywają różnie, Mały świetnie sie czuje z babcią a ja mam już tydzień pracy za sobą:tak: W Walentynki dostałam @ ale tak bardzo obfity, że masakra. Co godzinę podpaski zmieniam, dosłownie jak krwotok jakiś, Czy wy też tak miałyście?
Dzisiaj Dorianek ma 2 m-ce:-)
4madlen zagłosowałam:tak:
Pozdrawiam was cieplutko.

Madlen ja w kuchni bardziej odtwórcza niż twórcza jestem, ale lubię :-)
A najbardziej to komplementy że komuś smakuje, co upichciłam :-D

Odstawiłam witaminy, ciekawe jak będzie ale już wszystkiego się chwytam...
Pytanie do mam z chustami.
Gdzie wasze maluchy w ciągu dnia śpią? Ciągle są noszone czy tylko czasem? jak to jest

Odstawiłam witaminy, ciekawe jak będzie ale już wszystkiego się chwytam...
Pytanie do mam z chustami.
Gdzie wasze maluchy w ciągu dnia śpią? Ciągle są noszone czy tylko czasem? jak to jest

Fiolka u mnie różnie śpi raz w chuście raz w leżaczku a niekiedy w łóżeczku . W chuście śpi jak np.gdzieś wychodzę a wózek jest w danym miejscu nie wygodny , albo jak mam ogarnąć chałupę czyt.odkurzyć i inne rzeczy porobić lub też jak dziecko chce być przytulane a ręce odmawiają posłuszeństwa. Wolę wtedy chociażby na 10 minut się zamotać żeby odciążyć kręgosłup niż bym miała nosić ciągle na rękach.

vivieen podaj dokładny przepis na tego Kubusia bo ja chętnie zrobię :happy2: przed chwilą skończyłam robić bułeczki drożdżowe z cynamonem i orzechami. Robiłam pierwszy raz i wyszły mi niezłe.

Byli u nas teście dzisiaj , potem pojechaliśmy na Dzień Dawcy Szpiku. Ludzie patrzyli się dziwnie na mnie bo miałam zamotaną Rozalkę , ale byliśmy krótko bo ja uciekłam przed telewizją bo znowu chcieli żeby wywiadu udzieliła. Potem poszliśmy na spacer ... ogólnie dzień fajny. Przed chwilą M pojechał do pracy , Małą położyłam spać a Starszak ogląda bajkę i zaraz też do łóżka.
We wtorek mamy wizytę u neonatologa z wynikami po USG główki także mniej lekarzy w tym tygodniu jak w ostatnim.

Ostatnia edycja:
Aurelka "Kubuś" to ciasto na zimno, z herbatników, budyniu ugotowanego na Kubusiu czy podobnym soku, i śmietany kremówki, herbatniki są na spodzie i wierzchu a na to polewa z białej czekolady. Jak dla mnie pycha, słodka śmietanka i masa z soku marchewkowojakiegoś tam taka orzeźwiająca. My lubimy :-)

Mogłabym poprosić o wrzucenie przepisu do odpowiedniego działu? To jutro spróbuję zrobić. ;-)

Mam trzy pytania :
1.W którym tygodniu robiliście USG bioderek? Bo nam nasza położna powiedziała, że to dopiero się robi po 3 miesiącu. :confused:
2. Są jakieś mamy które używają mleka NAN i BEBIKO? Jak tak, to mogę poprosić o jakieś 'recenzje' z zachowania dzieci? Jak reagują na mleko?
3. DO mam które podają herbatki - rumiankową i z kopru włoskiego. Jak często i w jakich ilościach je dajecie?

Hej. Intensywny dzień i padam na pyszczek :blink:
Viv co do wielo to wrażenia fajne, mały śmieje się pełną gębą jak mu zakładam, bo to takie milusie :-) Tylko mój sporo kupek robi w ciągi dnia,prawie w każdej pieluszce jest trochę, no i tu mi się wylało bokiem jak jedną mi nawalił :dry: Ale co do siuśków to ' szmatki' są rewelka, przesiąknie na wkładkę, a przy pupci dalej milusio :tak: No, ale ja mam tylko 8 szt. tych kieszonek z czego ze 2 są szerokie i jeszcze ciut za szerokie w nóżkach. Tak więc muszę dokupić kieszonek, tak z 6, ze 2 AIO na dłuższe wyjścia i szmatek dokupić. Papierki mam takie po 100szt pakowane,ale są szerokie i przeciełam na pół i wyszło 200. Są ok, ale nast. razem mam chęć spróbować te w rolce pakowane,bo chyba wygodniejsze do wyjmowanie i można do wc wrzucać (na tych pisze, żeby nie wrzucać :dry:).
Sorry, muszę kończyć, cycowanie :sorry:

Witajcie wieczornie, w ciagu dnia to nie mam kiedy zagladac, kociol jak cholera w domu :-D Dwojka malych dzieci to masakra. Na szczescie przestawilismy Maje na wczesniejsze spanie i o 19:30 juz byla w lozeczku.
Jestem padnieta i zaraz ide spac.
Jesli chodzi o herbatki to ja koperkowa daje sporadycznie, normalnie rozrabiam 100 ml jak na opakowaniu, daje tyle ile wypije. Z rumiankowa bym uwazala, bo moze uczulac i powoduje rozwolnienie.

reklama

Mogłabym poprosić o wrzucenie przepisu do odpowiedniego działu? To jutro spróbuję zrobić. ;-)

Mam trzy pytania :
1.W którym tygodniu robiliście USG bioderek? Bo nam nasza położna powiedziała, że to dopiero się robi po 3 miesiącu. :confused:
2. Są jakieś mamy które używają mleka NAN i BEBIKO? Jak tak, to mogę poprosić o jakieś 'recenzje' z zachowania dzieci? Jak reagują na mleko?
3. DO mam które podają herbatki - rumiankową i z kopru włoskiego. Jak często i w jakich ilościach je dajecie?

Aurelka USG bioderek mamy dopiero w nastepnym tygodniu( 25.02) czyli bedzie to 8/9 tydzien czyli Rozalka bedzie miala dokladnie 2 miesiace i 6 dni.
Mleko Nan i Bebiko stosowalam u Starszaka i on tolerowal super, nie bylo zadnych akcji typu bolacy brzuszek. Glownie pil Bebiko ale to bylo jak Mldy mial jakies 8 m-cy bo dopiero wtedy przeszedl na mm.
O herbatkach sie nie wypowiem bo Adas jak i Rozalka pluli nia jak najdalej sie dalo.

Do góry