reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Przepis w odp. wątku :-)
M. coś spać nie może, usypia u nas i budzi się jak ją odłożymy i się śmieje... a małż na "prezent" ur. czeka :-D

Bioderka ponoć najlepiej między 4 a 6 tyg. robić, my mieliśmy 6 grudnia a M. ur. się 12.11, po trzech tyg. od pierwszego usg kontrola i już więcej nie musimy :-)

Betiks u nas też często są kupki, o siku nie wspominając, nawet nie wiedziałam, ile tego robi przez pampersy :-p a "szmatki" super sprawa :tak: a co się wkłada do AIO?
U nas też raz zdarzył się większy wyciek bokiem i parę razy samo mniejsze zabrudzenie krawędzi pieluszki i raz bodziaczka kawalątek. Ale przynajmniej jest widoczna przemiana materii ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Bulkaasia ja po pierwszej ciąży miałam taką obfitą @. Ginka mówiła, że to organizm się z resztek oczyszcza. I tylko ta pierwsza taka była, potem już normalnie
Aurelka my pierwsze usg bioderek mieliśmy na oddziale w szpitalu w 2 dobie życia, potem kontrola za 4 tygodnie miała być, ale nie było miejsc i była po 6 tygodniach. Wszystko ok, ale ma być jeszcze jedna kontrola właśnie w 3 miesiącu

My się dzisiaj do lekarza wybieramy z małą. Odparzenia wróciły mimo tego, że nic nie zmieniałam w pielęgnacji, jak to pierwsze zniknęło :confused: Z tym też już walczymy i walczymy, pieluchy nawet zmieniliśmy na inne, to jeszcze uczulenia z nich dostała w miejscu rzepów, gdzie jest kawałek innego lateksu czy czegoś tam. W dodatku robi jej się paskudztwo pod paszkami i na karku :baffled: Dziecko codziennie kąpane w oilatum, pieluchy zmieniane od razu jak naburzy albo co max 2 h :wściekła/y:

dzień dobry . Lena spała uwaga ...od 22 do 4.37 :-) no szok mamusia wyspana
4madlen głosik poszedł
viv najlepszego dla męża
aurelka my bioderka mamy w środę czyli 7 tydzień bez jednego dnia ;-)

Cześć Babolce :)
Korzystam że mały dosypia, starszak w szkole a malutka moja do babci własnie pojechała:tak: ja piję kawę w błogim spokoju, niesamowite uczucie hehe
Noc tez niczego sobie, Oli spał od 21.30 do 3 gdzie sie zaczął kokosić więc ja szybko po butelkę z moim ściągniętym mlekiem które wsunał szybciutko niemal przez sen, odłożyłam śpiocha do łózeczka i spał dalej do 5.50, zjadł i spi własnie jeszcze.
Tyle popisałyście że nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego....

Liwus podałaś linka o tej szkółce z chustonoszenia która odbywała się niedaleko mnie a ja to za póżno zobaczyłam:( jak Ty to kochana wyszperałaś? gdzie szukać info o dalszych spotkaniach? Bo może bym i skorzystała jak miałabym okazję bo ja mam chustę ale średnio mi się to podoba podejrzewam że głównie dlatego że nie robie tego prawidłowo:baffled:

Aurelka ja daję mojejmu NAN, sostaje cyca a częściej ściągnięte moje mleko i dokarmiam go NAN Pro 1 właśnie bo chce go przerzucić na butelke całkowicie. Moja córcia tez była na Nanie z początku i było ok. Ale z mlekiem to nie ma złotego środka i trzeba indywidualnie podpasować. Trzeba jedynie pamietać że NAN ma dużo żelaza i kupki mogą byc po nim zielonkawe. Nie każdy brzuszek też toleruje większa dawkę żelaza...
Herbatkę podałam juz aledwie dwa razy bo jeszcze z piersi pije także nie ma jeszcze takiej potrzeby dopajać. zaparzyłam mu wtedy zwykły koper włoski ale tak słabiutko bardzo. Można też rumianek jak najbardziej. Lepiej te z saszetki niz granulaty choć sa wygodniejsze, ale tam sam cukier jest:dry:

My na bioderkach byliśmy po skończeniu 6 tyg, było wszystko idealnie i mimo że gość palnął że za 3 mies jeszcze raz do kontroli to ja juz jechać tam nie będę, dziecko ciągnąć po mieście skoro jest wszystko ok. Z córką też byłam tylko raz bo było wszystko wporządku.

Fiolka twój Wiki to widocznie taki typowy wrażliwiec, któremu trudno sie wyciszyć...a jak jest jak zasypia przy piersi? może to jest jednak sposób na niego i tego potrzebuje, Twojego ciepła i bliskości żeby zasnąć.

Anka może Ona się zaparza, spróbuj z tą maka ziemniaczaną. A pupa może od kupki, może cos ja uczula w Twoim jedzeniu tez tak może być. A Tormentiol stosowałaś?

A my dziś idziemy się szczepić na pneumokoki, już drżę na samą myśl:sorry2:

Mnie z kolei boli chyba pęcherz, nie wiem czy to TO bo przy sikaniu nic nie boli, boli mnie tak tepo stale, łykam Urinal Intensiv ale cos marna poprawa:sorry2:

Ostatnia edycja:
Sarka powodzenia na szczepieniu ;-) Niestety mączka u nas nie działa, sypałam ją dwa dni z rzędu tylko tym i zero poprawy. Tormentiolu się boję, on ma kwas borowy, który uszkadza nerki, dlatego jest niepolecany dla dzieci poniżej 12 roku życia. Wiem, że mamy tym smarują, ale ja mam obawy.
Ech se poszłam do lekarza... Urlop 3 dni, a w czwartek i piątek nie przyjmuje dzieci zdrowych :dry:

Liwus podałaś linka o tej szkółce z chustonoszenia która odbywała się niedaleko mnie a ja to za póżno zobaczyłam:( jak Ty to kochana wyszperałaś? gdzie szukać info o dalszych spotkaniach? Bo może bym i skorzystała jak miałabym okazję bo ja mam chustę ale średnio mi się to podoba podejrzewam że głównie dlatego że nie robie tego prawidłowo:baffled:

hehe..Kochana większość większych miast ma tzw.Kluby Kangura Klub Kangura jesli tu brak informacji to wchodzę na Warsztaty/Spotkania a jak już kompletnie brak info to wpisuje w google i szukam doradcy ds.noszenia z danego miasta. Idź na warsztaty na pewno miło spędzisz czas i nauczysz się motać...

Viveen AIO nie ma nic w środku bo nie ma kieszonki ( czasami są egzemplarze które mają możliwość dołożenia wkładu) , a raczej nie ma wyjmowanego wkładu to tak jakby materiałowy pampers bez możliwości wymiany wkładu. Więc jak pielucha zostanie zasikana to cała do prania PIELUSZKI WIELORAZOWE A-I-O
Pieluszki All In One czyli pieluszka wszystko w jednym.Składa się z trzech warstw;1.warstwa zewnętrzn; poliestrowy pul ,tkanina oddychająca ale nie przepuszczająca wilgoci
2.warstwa wewnętrzna ; jednostronna frotka bambusowa ( tkanina 82 % bambus, 18 % poliester) bardzo delikatna i miła w dotyku
3.dwuwarstwowy wkład z tkaniny bambusowej lub konopnej naszyty od spodu do warstwy wewnętrznej , dzięki czemu pieluszka stosnkowo szybko schnie.
Szerokość pieluszki w kroku 14 cm, szerokość wszystego wkładu 12 cm. Wkład zaczyna się 6 cm od przodu i tyłu pieluszki.
Zastosowane w pieluszce tkaniny są bardzo higieniczne ponieważ bambus jest znany z tego,że nie rozwijają się w nim bakterie,nie twardnieje nawet po wielu praniach , dziecko w nich się nie odparza.A pieluszka w obsłudze jest tak prosta jak pieluszki jednorazowe z tym wyjątkiem,że trzeba ją wyprać, wysuszyć i znów jest gotowa do użytku,nie trzeba pamiętać o wkładach.
Jest ona szczególnie polecana osobą,które cenią sobie wygodę i łatwość stosowania pieluszek wielorazowych.

Ostatnia edycja:
Witam i o zdrowie pytam. :-p

Mnie dziś cholernie boli gardło. Ani wypić herbaty ciepłej nie mogę, ani tym bardziej coś zjeść :wściekła/y:

Mała jak na złość budziła się co godzinę. Obudziła się o 4 i nie spałyśmy do 7, bo jej się patrzeć na ścianę zachciało. Potem prawie całą flachę wypiła i spać. Padam na ryjek.. :baffled:

Dzisiaj chyba sobie egzamin odpuszcze, nie dam rady się skupić z tym gardłem..

reklama
Aurelka zrób jak w filmach - weź mała , idź na egzamin i powiedz że uczyłaś się całą noc ale nie miałaś z kim dziecka zostawić :-D Na pewno zdasz :-) Dużo zdrówka :happy2:

Wiecie zapisałam się tu na stronie babyboom na konkurs aventu i dostałam butelkę do wytestowania :happy2: Philips - BabyBoom I tym samym mamy butelkę natural 125ml oraz kalendarzyk 2013 na biurko. Teraz będziemy testować i walczyć o laktator :-)

Ostatnia edycja:
Do góry