reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

dzien dobry bardzo wszystkim:)
ale piszecie o tym chustowaniu, moze i ja sie przekonam:p moj tez lubi noszenie:D

maluch nam dzis pospal od 22 do 3 a potem do 7 i do 9:) dziewczyny pisalyscie ze wasze maluchy tez sie slinia-no nasz to na potege, az jak lezal na pleckach wczoraj to sie ta slina zakrztusil i zaczal kaslac;/ jak sie przestraszylam;/ cale raczki pcha do buzi... jak bylismy na szczepieniu to nam lekarz pow ze to moze sie zacynac okres zabkowania:szok:ja jestem w szoku bo sie nigdy z tak wczesnym zabkowaniem nie spotkalam przeciez my diopiero w czwartek mamy 3mce

aurelka- Zuzi juz lepiej?jak egzamin?

liwus- dobrze ze u gina ok:) a powiedz mi bo o wkladce to duzo slszalam ale o zastrzyku to nnie, mozesz cos wiecej na ten temat?
smoczek to zmieniam co miesiac znaczy kupuje po dwa na kazdy miesiac:)

viv- ale bylyscie z marysia atrakcja na tym spacerze:) swieny ten polar do chustowych spacerkow:)a co do walentynek to niezla skleroza dopadla Twojego meza:p

adgama dobrze ze ten katar to nie grozny:)

clodi ale ladna waga Kasjanka:)

basiaa one- no to cie maz urzadzil walentynkowo z ta druga syp[ialnia:p

noukie- a macie temp po szczepieniu czy tylko nocka zarwana?

nathani ladna waga malej:)
to sie starszej corci przypomnialo wczesne dziecinstwo:D

4madlen- wszystkiego naj dla malego z okazji trzech miesiecy:)
to sie niezle Antkowi poprzestawialo z tym budzeniem co godzine:D

cinamona super to nosidlo, ale czy to dobre dla kregoslupa dzidziusia? bo ja tez sie zastanawiam czy takie kupic bo te chusty owszem super ale trzeba umiec i miec cierpliwosc:D

4madlen-zaglosowalam i na fb opublikowalam:)

betiks-ale bym chyba rozszrpala takiego kuriera;/wrrr

fiolka-dobrze ze bioderka Wikusia ok i ze u gina wszystko dobrze:)

aisha89-moj w czwartek skonczy 3 m-ce i juz jest coraz bardziej sztywny czasem to wcale nie musze mu glowki potrzymywac:)

u nas wczoraj byli goscie, odwiedzila mnie moja mala marysia-dziewczynka ktora sie opiekowalam przed ciaza:) alez sie za nia stesknilam:)

dzis jedziemy z mezulkiem na zakupki a maluszek z dziadkami zostaje w domku:) walentyki mielismy we trojke calkiem udane:) czekoladki, spacer, szampan:)a na kniec wojtek walnal kupe na trzy pampki:D

dziewczyny a byla z nami lilithgoth, co z nia?

Ostatnia edycja:
reklama
Betiks ja do wielo wkładam tą szmatkę na wierzch i wkład z mikrofibry albo pieluchę tetrową, myślę źe jak na dom wystarczy, na 3 godz. u nas spokojnie, chyba że jest kupka to od razu zmiana i tak. Na wyjscie wlozylabym 2 wklady bo ciensze od tetry.

Aisha M. tez 6 kg przeskoczyła, w chuscie prawie nieodczuwalne ;) głowka coraz lepiej, w chuscie juz nie taka bezwladna jak na poczatku, tylko na brzuszku sie leni, na rekach calkiem ladnie trzyma

Zapomniałam dodać że jest nowy topic, wszystko o chustach w jednym wątku: https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-grudniu-2012-f453/grudniowe-mamy-chustuja-64534/

Ostatnia edycja:
witam mamuśki :-)

dzisiaj były u mnie koleżanki z byłej pracy - mała dostała bardzo ładny komplecik - sukienkę z bluzka i opaską,no i książeczkę :happy:

aurelka a nie tęskniłaś w nocy do małej? bo ja to chyba bym zasnąć nie mogła :sorry:
vivienne super ten polar, jakbym chustowała to też bym sobie taki sprawiła :tak:
betiks nie dziwię się, żeś była zła, mi na szczęście jeszcze się nic takiego nie przytrafiło i oby tak zostało
fiolka super, że na usg i wizycie wszystko w porządku
noukie współczuje nieprzespanej nocy, ja się zastanawiam jak to u nas będzie po szczepieniu które mamy we wtorek :hmm:

Chyba sie dziewczyny weekenduja bo cichutko tu dzis:-p

Naty1990 temperatury maly nie mial, ale jakis niespokojny jest, on zawsze grzeczniutki, a tu cala noc sie wiercil i w ciagu dnia tez mu cos nie tak bylo:sorry: wkoncu dostal wczoraj dwa zastrzyki i jeszcze w syropie na rota:baffled:
Milo tez sie slini, a jeszcze przed samym zabkowaniem najpierw tworza sie zawiazki w dziaslach i to tez podobno moze maluszka dokuczac:eek:

Adgama powodzenia na szczepieniu;-)

Hej. Witam się po krótkiej nocy :confused2: Mały od 3:30 nie spał do jakiejś 5:30 i wywijał swojego breakdance'a :sorry: Ubraliśmy się dziś w wielo, zobaczymy jak nam to będzie szło :-) Pytanie do dziewczyn stosujących: co wkładacie do kieszonki? jedną wkładkę czy 2 i szmatkę na pieluszke czy papierek czy nic? Wrzuciłąm fotę na g ;-) Teraz spadam sprzątać.
Miłego dnia :-)

Jak jestem w domu to 1 wkładkę i szmatkę na wierzch. Jak idę na spacer i nie wiem ile mnie nie będzie to wkładka + tetra + szmatka (bibułek nie mam :zawstydzona/y: ) . Dzisiaj z powodu braku większej ilości wkładek użyłam małego ręczniczka złożonego na trzy razy + tetra i było git i chyba porobię sobie takie wkładki z ręczników :-)

Powodzenia przy wielorazówkach ... my jesteśmy zadowolone i to bardzo.

Fiolka moje dziecię przy wit. K i D marudziło i płakało a potrafiło tak przez cały dzień. Po odstawieniu zmiana natychmiastowa. Teraz bierzemy tylko witam.D w kroplach a dokładniej vigantol i jest ok. Pediatra powiedziała że wit.K możemy odstawić ale D musimy przyjmować.

Naty ginka powiedziała mi tylko tyle że mam do wyboru 4 metody antykoncepcyjne : 1) prezerwatywy 2)tabletki 3) wkładka 4)zastrzyk . W tym że wkładkę i zastrzyk polecałaby dopiero po zakończeniu karmienia piersią ponieważ np. przy zastrzyku pacjentki skarżą się na bolesność piersi a to przy karmieniu piersią raczej nie jest wskazane a dokładniej mało komfortowe, ale polega to na tym że wstrzykuje Ci gin zastrzyk w ramię lub pośladek raz na 3 miesiące i zabezpieczenie masz od razu . Nie jest to aż tak kosztowne jak wkładka bo jedna iniekcja kosztuje ok. 50zł+podanie , z kolei przy wkładce po upływie tych 5 lat użytkowania zazwyczaj okres się wydłuża i jest bardziej obfity no i koszt też większy bo od 300-1500zł.

Aisha ja nosiłam w chuście 8-, 9-,10-miesięczne, etc.dziecko a nawet ponad roczne , bo mój Starszak "wyrósł" z chusty jak miał 1 rok i 3 m-ce także to było ok.12 kg szczęścia do noszenia ale mało odczuwalne przy dobrze zamotanej chuście...

Ostatnia edycja:
aisha Antoni to ogólnie silny dzieciak i już sztywno trzyma główkę i plecki, ale jeszcze go asekuruję :)

Padam na ryjek, Antoś też padł dość szybko. Przy cycu zasnął tak mocno że mogłam go odłożyc do łóżeczka. Też był dziś zmęczony po tej nocy i w dzień miał tylko krótkie drzemki. Później ja robiłam szarlotkę więc bawił się z tatą 2,5 godziny, aż do kąpieli. Zmykam bo oglądamy z mężusiem street dance.
Dobrej nocki ;)

Witajcie wieczornie.
Dzis nie mialam czasu zajrzec, troszke was nadrobilam teraz wieczorem. Wczorajsza nocke mialam calkiem ok bo spalam, a maz zajmowal sie malym. Okolo polnocy corka zrobila scene, myslalam ze jest glodna bo po kapieli prawie nic nie zjadla tylko od razu zasnela. Dalam jej jesc, ale wypila tylko 80 ml i dalej sie darla, w koncu ululalam ja na kolanach. Syneczek byl spokojny. Maz mowi ze druga scene zrobila pozniej, ale ja za mocno spalam i nie slyszalam.

Moj Mati chyba w koncu przyzwyczail sie do mleka bo zaczal robic kupki codziennie, a dzis nawet dwie :-D
Dzis czeka mnie nocka z dziecmi:-)
Adgama powodzenia na szczepieniu, my mamy we wtorek wizyte na 6 tyg. Ciekawa jestem ile synus wazy.
Fiolka my podajemy tylko wit d3 w kroplach i nigdy problemu nie bylo.

Witajcie,

Dzisiaj bardzo intensywny dzien mialam. Zagladam tylko na chwile i spadam spac

4 madlen - zaglosowalam

Naty1990 to nosidlo co ja mam jest bardzo bezpieczne dla kregoslupa dziecka bo to nie jest takie normalne nosidlo, ma duzo wspolnego z chusta i kregoslup dziecka jest w tej samej pozycji co w chuscie, wygiety w literke c no i nozki w pozycji fizjologicznej zabki. Jedank nie wszystkie nosila tak maja.

reklama
Hej dziewczyny. Wczoraj mieliśmy gości nie miałam czasu zajrzeć;-)
Nam dr. kazała dawać witaminę D , a witaminę K do 3 miesiąca. Malutka zaczyna się do nas uśmiechać;-)
4madlen głos oddany ;-)

Do góry