reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

A do czego uzywacie termofor przy maluszku? Do lozeczka? Czy jak, bo ja sie przyznam, ze nie pomyslalam o czyms takim i nie wiedzialabym co z nim robic. No wiadomo dla siebie to co innego.

reklama
ankka fajny pomysł z tym super tatą:tak:
cinamona ja Ci mówię rozkręca się:-) przepowiadające mijają , nie maja charakteru narastających i pojawiają się nie regularnie. Ale każdy organizm inny jak Ci pisałam wcześniej. A robiłaś ciepłą kąpiel?Mi przy Sarze ciepła kąpiel nie pomogła i wiedziałam, że to już te ;-)

Majja jesli o mnie chodzi to nie ma czego podziwiac :-p. Zanim urodzilam Luske, zapomnij zebym cokolwiek palcem ruszyla, czy ugotowala obiad :-p. Dopiero pozniej przyszlo takie jakies hmm nawet nie wiem co, nie wiem jak to okreslic. Zrozumialam gdzies kiedys ze przeciez jest tysiace kobiet majacych dzieci, chodzacych do pracy i jeszcze robiacych w domu :-p. Przyszlo takie hmm otrzezwienie, nazwij to jak chcesz :-). Wiem, ze jak sie dotrzecie juz z Emilkiem bedziesz wspaniala matka, zona i kochanka :-p. I kazda z nas taka bedzie :-). Bo to My- kobiety poprostu. I nasza funkcjonalnosc :-D.
Ciutke sie zmeczylam :-p. Ale porobilam wsio :-).
Cinamona- przepowiadajace od rana? Nieee. Torbe spakowalas ?:-D
Ide zaraz serial ogladac :-p

Vivienne-przekaże Noukie:tak: Cinamona-mi sie wydaje ze sie u ciebie zaczyna poród nie chcesz jechać na IP :sorry2: Ja termoforu dla dziecka nie używam bo słyszałam że zdarzyło sie ze wrzatek z termoforu wylał sie na dziecko ja wole nie ryzykować bo nie daj Boże po co żałować:confused2:

Na IP jeszcze sie nie wybieram bo wydaje mi sie ze za szybko. Polozne mowily zeby przyjechac jak skurcze beda regulane co 3 min. Wiec wole na nie czekac w domu niz w szpitalu.

A goraca kapiel wezme wieczorem i zobaczymy czy cos da.

Pewnie ze torba spakowana, rano wrzuclam brakujece rzeczy.

Aurelka moj maz ma dluga liste prezentow, jakis miesiac temu wydebil karte graficzna do komputera, wiec zastrzeglam mu ze prezent juz dostal bo kosztowala 240€ :szok: A teraz pod choinke to taki drobiazg mu kupilam, filmy na bluray bo bardzo lubi ogladac i w dobrej jakosci.

O to Cinamona nam się chyba rozpakuje :-)co 3 minuty?? :szok: moja położna mówiła zresztą lekarz też, że jak będą co 10 minut przez godzinę to jechać:confused: szykuj się, zaciskam kciuki

Ja dziś nic nie robię w domu produktywnego :-p rozpaliłam tylko w centralnym i odśnieżyłam schody :sorry2: jadłam bigosik który wczoraj gotowałam i mówię Wam dziewczyny niebo w gębie :-D teraz czekam kiedy mężuś mój wróci z pracy i wejdzie na skeypa :-p ;-)

cinamona chyba że tak mi też mój lekarz powiedział że jak sie zaczynają co 10 minut regularnie przez dłuższy czas to żeby jechać do szpitala.Ja miałam skurcze co 10 minut bolesne a po niedługim czasie zrobily sie co 3 minuty trzymam &&&&&&&&&&&& Bakusiowa-chyba nam sie Cinamona przed wami rozpakuje dziewczyny nogi za pas i na porodówki:tak::-)

dziewczyny czy jak ja będę w szpitalu to czy mężowi należy się jakaś opieka nad dzieckiem, bo ja nie mam zielonego pojęcia.

cinamona no to coś czuje ze albo dzisiaj albo jutro się rozpakujesz, ale jak już tak długo masz skurcze regularne co 10 min to ja bym już pojechała na ip

reklama
Mezowi nalezy sie 2 dni urlopu za urodzenie dziecka,pozniej jak wyidziesz ze szpitala idzie z Twoim wypisem do lekarza pierwszego kontaktu po zwolnienie na opieke 14 dni nad czlonkiem rodziny...Czyli w sumie ma 16 dni...

Do góry