reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

nathani co do tesciowej, no to jest jaka jest, chesli chodzi o pomoc i wogole to zlota kobieta. Posprzata, pomyje, obiad ugotuje i poprasuje i napewno tez sie cieszy ze pobedzie troche z trzecia wnuczka i wnukiem. Bo na codzien zajmuje sie mlodsza corcia swojej corki. Siostra meza juz narzeka co ona bez mamy zrobi tyle czasu, ale zeby za opieke nad wnuczka podziekowac to nieeee, bo chyba uwaza ze jej sie nalezy.
Ja sie ciesze, bo jak cos mojemu mezusiowi powiem to on ja zaraz wyprostuje. Poza tym on obecnie bez pracy jest, wiec w domu bedzie. A tesciowa w sumie nie ma biletu powrotnego, wiec jak nas zdrzazni to ja poslemy wczesniej do domu hehehehe:-D

Zgage to ja mialam prawie caly zeszly rok, jak chodzilam z cora w ciazy, gaviscon mi pomagal. W tej ciazy sporadycznie mnie lapalo, choc teraz na sam koniec najgorzej i musze powiedziec ze rennie daje nawet rade.

U mnie wszyscy spia, cora jak nigdy juz 2h, maz tez sie drzemie, dzis jedzie w koncu po mame i wroca gdzies kolo 2 w nocy jak dobrze pojdzie.
Ja chyba wstawie rosolek. I nacieszam sie cisza :-D

reklama
moja tez złoto do pomocy ale ...nie reformowalna w pewnych kwestiach co mnie bardzo irytuje szczególnie kiedy kwestionuje moje zdanie dot. wychowania. ;-)

Hej :-)

ja tylko na chwilunie doslownie, aby sie z Wami kochane przywitac.
Cinamona, Lilith kciuki mega, bo jak to czop z krwia to sie szybko rozkreci, jak u mnie, jestem z Wami :)
Betiks nie ma idealow, ale ON jest dla mnie idealem ze wszystkimi swoimi wadami i zaletami, na tym milosc polega, aby akceptowac wszystko. Wszyscy mowia mi, ze R zanim mnie poznal byl inny, mial swoj okres buntu jak byl nastolatkiem, tesciowa do dzis wspomina, ale bladzenie jest rzecza ludzka. Akceptuje wszystko to ze jest balaganiarzem, to ze pali, to ze ma tatuaz i zamierza zrobic nastepny (chociaz to akurat lubie ), ma inne wady, ale ojcem i mezem jest cudownym. Ma swoja firme, ktora zalozyl w wieku 19 lat z kolegami, firme zalozyl w NY, a po przeprowadzce tutaj otworzyl i tutaj jej filie plus pracuje przy muzyce ( w zeszlym roku dostal propozycje pracy, dlatego sie tutaj przeprowadzilismy). Jest pracowity zawsze byl. On stal sie typem rodzinnym odkad dzieci przyszly na swiat i widze, ze jestesmy calym jego swiatem, wiec jesli chodzi o pomoc przy dzieciach i pomoc w domu to ja nie musze prosic, sam to robi, bo wie i widzi ile mam na glowie. Lepszego humorku zycze :)
Noukie ogromne gratulacje :)

Kochane napisalyscie tyle, ze teraz Was dokladniej nie poczytam, nawet nie ma szans, wiec wybaczcie. Dzis z Wami nie popisze, tylko sie witam i trzymam za Was kciuki. Dziekuje w imieniu Marcusa za zyczenia, caluski i wszystko, jestescie kochane. Czekamy na solenizanta az sie obudzi :), mamy zamiar mu zaspiewac :). Caly dzien mamy zaplanowany, pozniej R wysle jeszcze po tort, beda nasi znajomi z dziecmi, wiec imprezka zaplanowana. A ja siedze ze szklacymi sie oczami i wspominam dzien jego narodzin, a potem jego walke w szpitalu, nie wyraze slowami jak bardzo jestem wdzieczna, ze jest z nami :). Buziaki

Posprzątałam, poprałam, powiesiłam pranie, poszłam na zakupy sama żeby troszkę podzwigać :-p

Hahahaha.... Lili przepraszam :-) ale muuuusialam :-p. Bo... Ja dzis to samo robie :-D
Tez nie pozwolilam nikomu ze mna na zakupy isc, a noz moze cos sie wydarzy:-p.
A jak poszlam to 1,5h mnie nie bylo :-D. Wrocilam z zakupow, puscilam pranie, wczorajsze posciagalam. Obiad szybko zrobilam, juz pozmywalam po nim. Kuchnie sciera tez potraktowalam, odkurzylam cala chate i nawet lozko :-D. Zaraz ide jeszcze podlogi potraktowac mopem, i zdalo by sie w lazience co nieco bangiem potraktowac :-D.
Cinamona trzymam kciuki :-)
Noukie GRATULUJEMY

Ania podziwiam cie :) ja jestem kanapowiec, całą ciąże sobie leżałam w łóżku nie robiąc dosłownie nic , pracowałam do 5 miesiąca a potem stwierdziłam, że brzuszek widać i trzeba się ulotnić :)

Uff, dzień dobry. :)

Ja byłam dzisiaj na targu, troszkę polatałam. A potem przyszłam do domu i spałam, aż do teraz. :cool2:
Złapał mnie okropny skurcz jajnika, nie mogłam ani się podnieść, ani chociaż nogi do góry, masakra. Jutro lece na KTG i wizytę do ginka. :)
Nouklie - gratuluję maluszka i strasznie zazdroszczę, że masz już go przy sobie. :zawstydzona/y:

Kochane, co kupujecie swoim mężom, chłopakom itp - pod choinke? Ja nie mam pomysłu. ;<

Ostatnia edycja:
nathani jesli chodzi o kwestie wychowania, to zgadzam sie, ze tesciowa nie ma prawa sie wtracac, ewentualnie moze cos zasugerowac, z czym mozesz sie zgodzic lub nie. No mnie tez zirytowalo jak jakis czas temu mi napisala, ze corke spac na sile bedzie kladla. Owszem fajnie by bylo zeby spala o tej samej porze, ale ona roznie wstaje i napewno nie pozwole na to zeby mi ryczala w lozeczku godzinami. Nie Zamierzam jej zmuszac, bo mi tez przeciez nie chce sie spac otej samej porze codziennie.

Podziwiam was dziewczyny z tym praniem, sprzataniem itd. Ja fakt na zakupy jezdze sama, ale samochodem pod dom podjezdzam,a tam juz na mnie maz czeka, zeby wyladowac. Jedynie co sie teraz napracuje, to przy zabawie z cora, ona potrafi wycisnac zemnie resztki sily :-D

Myśmy w Młodym właśnie zrobili odcisk jego stóp i rąk na kartce w ramach prezentu dla dziadków jeszcze trochę brokatu i innych cudów i będzie fajnie. Młody miał oczywiście uciechy po pachy. Jeszcze musimy zrobić łańcuch na choinkę z popcornu i takich kuleczek puszystych ( do przedszkola ) , ale to może jutro:happy2:
Ponadto coraz mi ciężej tym bardziej że dzisiaj nie spałam, no ale byłam na zakupach z M i kupiliśmy też prezent gwiazdkowy dla Młodzieńca oraz body świąteczne dla Rozalki :-) Także prezenty dla dzieci są , Mała dostanie termofor-hipcio TERMOFOR PLUSZOWY HIPCIO HIPEK 0,7litra (2832964072) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Aurelka myśmy uznali, że najpiękniejszy prezent już nam Bóg przyszykował, więc nic sobie nie dajemy. Jedynie po jakimś czasie mam zamiar kupić mojemu mężowi jakąś koszulkę typu "Supertata" czy coś w tym rodzaju.

Ostatnia edycja:
reklama
Skladam meldunek.

Zaczynaja mi sie bolesne skurcze. Nie jest to jeszcze jakis bol nie do zniesienia ale jednak bol.
Skurczybyki caly czas mniej wiecej co 10 min ale czasem pojawia sie jakis co 12 czy co 8 min. Wiec regularne ale nie do konca.
To normalne ?
Moze to dopiero te przepowiadajace ?

Do góry