reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Myślę że jak jet waga duża to powinni zrobić cc a nie męczyć.

Mą odezwał się dopiero po 15;00 jestem wściekła na niego bo miał wrócić jutro a wraca najprawdopodobniej we wtorek, no szlag mnie chyba trafi. Nie dość że jestem osobą która zawsze się martwi to jeszcze tak długo sie nie odzywał ...

Martwi mnie jeszcze to że Oleńka bardzo mało się rusza, prawie w ogóle:no:

reklama
Nathani mi brzuch opadł w 32 tc, więc to na pewno nie reguła
Lilith a próbowałaś tych wszystkich metod typu zjedzenie czegoś słodkiego albo napicie się zimnego? A może po prostu przez to dzisiejsze sprzątanie tak ukołysałaś Oleńkę?

Dziewczyny jak to jest z tymi wizytami u pediatry? Tydzień po porodzie się do jakiegoś idzie i potem on mówi kiedy znowu czy jak? Czy jeszcze w szpitalu się coś załatwia?

Jestem mega zmęczona, dzisiaj przesadziłam z łażeniem ale chciałlam troszke rozruszać Małego. jest lekka poprawa, cos tam sie rusza ale mnie to jeszcze niesatysfakcjonuje:no:
Brzuch mam dalej wysoko i jak siedze to mi uciska i ledwo oddycham.
Lilith mam ten sam problem z synkiem...czytałlam, że dziecko czasem takiego ma lenia...

Ankka w ramach opieki medycznej po wyjściu ze szpitala masz tzw. wizytę patronażową u pediatry, generalnie to lekarz powinien przyjść do domu, chyba że już wychodzisz z dzieckiem na dwór, możesz wtedy Ty wybrać się do niego.

Mnie o tym powiedziała położna środowiskowa na pierwszej wizycie - zrobiła mi rozpiskę co i kiedy powinnam zacząć robić, na patronaż przeznaczyła mi 2-3 tyg. od wyjścia ze szpitala, my już taką wizytę zaliczyłyśmy. Było ważenie, ocena żółtaczki, oglądanie pępucha, stawów, narządów płciowych, badanie stetoskopem i chyba tyle. Dostałyśmy jeszcze skierowanie na usg bioder które trzeba wykonać ok. 4-6 tygodnia życia dziecka (jedziemy w czwartek) i informacje o szczepieniach, na które musimy się zapisać po 3 tygodniu życia a robione są w 6.

lil najważniejsze ze się odezwał. a ty trzymaj nogi do wtorku:-pi zjedz coś słodkiego
bulkasia ja mam to samo :crazy:
u nas lekarz nie przychodzi, trzeba samemu się pofatygować, położna wpada kilka dni po wyjściu ze szpitala

Moje Drogie
Jestem w domu , juto zdam relacje ... spakować się oczywiście nie zdążyłam, bo odeszły wody :))
u mnie skończyło się cesarka, ale opisze wszystko rano ....

Zaglądam wieczornie od rana miałam gości a teraz do m przyjechał kolega napić sie z nim na te imeininy może teść zagladnie i znajmomi mają dać znać czy wpadna więc moje spanie dziś może yć ograniczone bardziej niż zwykle przy wstawaniu do małej:baffled: Clodi może dzidzia będzie miała włoski nasza Julita ma czupryne czarnych włosów a francowata zgaga męczyła mnie też do końca ciąży:sorry2: duże masz dzieciątko lepiej dla ciebie żeby przy takiej wadze zrobili cięcie;-) Lili-współczuje ci tego siedzenia samej jak m nie ma Nathani przepraszam pomyliłam sie:sorry2: z tym wyjściem:dry: nie wiem czy wy dziś też tak mialyście ale cały dzień poprostu oczy mi sie na siedząco zamykały dramat jakiś:angry: jutro chyba zamiast gotować będę spać a m do kuchni z kacem wyśle żeby szybciej doszedł do siebie przy garach:tak: 4Madlen w końcu zajrzalaś;-)

reklama
Majja gratulacje !

Jejciu jestem wykonczona, a przeciez nic nie robilam takiego szczegolnego.

Cora opierdzielila kaszke, teraz miesza lyzka w pustej misce ;)
Ide ja zaraz kompac, zjem cos i poodpoczywam, albo spac pojde.

Do góry