reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

cześć Kochane :) Grudzień zapukał więc zaraz ruszycie na porodówki :-D przepraszam że taj rzadko do Was zaglądam ale nawet jak Antoś spi to nie moge powstrzymac sie od przytulania z nim i tak sobie albo spimy razem albo On spi na mnie a jak nie na mnie to ogarniam dom, jakis obiad, itd. :) bylismy juz 3 razy na krótkich spacerkach :-) Antoś jest grzeczny prawie nie płacze za to czesto sie złości. nie lubi zmieniac pieluszek i sie przebierac ale opanowalismy juz bezpłaczliwe kąpiele :-D niestety mam mało pokarmu i musze go dokarmiac :crazy: no ale pobudzam dalej laktacje i całe noce jest na piersi a w dzien dostaje raz lub dwa butle i reszta na piersi. Miał podcinane więzadełko pod języczkiem ale to w 8 dobie życia bo miał zblokowany jezyk i nie umiał chwycic dobrze piersi. Niestety nawyk chwytania samej brodawki mu pozostał przez co cierpie ale jak juz zassie to sie jakos ta piers w buzi uklada i juz nie boli :-D meczymy sie jeszcze z pepuszkiem bo pepowina była bardzo gruba... przepraszam ze tak o nas tylko ale nie nadrobiłam :(
clodi jak powyzej 4kg dzidzia to ja polecam cc... nie wiem gdze Ty bedziesz rodzic ale ja ze swojego ciecia jestyem mega zadowolona i nie wyobrazam sobie rodzic sn... :p

reklama
4madlen ty sie nie przejmuj i pisz co tam u was. Fajnie, ze Antos rosnie zdrowo,mam nadzieje, ze rozchula ci sie laktacja i bedziesz karmic jeszcze dluugo.

Ja mam nadzieje, ze u mnie teraz z karmieniem bedzie ok.

4madlen witaj na forum, a miałam do Ciebie pisać, jak sobie radzicie :) Byliście u pediatry? Nam pępek odpadł dopiero po smarowaniu fioletem, najpierw był octenisept, potem roztwór spirytusu i wody a na koniec pediatra kazała nam się fiolecić. Może ze 4 razy pomazałam i znalazłam kikut w ręczniku ;)

Moja Marysia też nie lubi przebieranek, przynajmniej na razie. Pewnie za kilka lat będzie inaczej ;) A kładziesz już Antka na brzuszku?

Jak się spisuje wózek? :>

Miałam dziś wielką ochotę na naleśniki, więc dziś smażyłam, zjadłam sobie 3 z jabłuszkami, mniam. Mania teraz śpi, w wózeczku o dziwo i nie marudzi nic a nic. Przez to ciemno na dworze mam wrażenie że już wieczór i trzeba się kłaść spać :baffled:

Fiolka ja nie straszę hihiih , przecież w razie W poprosisz o znieczulenie
mamusie w 2 i 3 ciąży opadły Wam brzuszki? Dziś wyczytałam, że w kolejnych ciążach brzuch opada tuż przed samym porodem co mnie zasmuciło bo zgaga i źle oddychać.
Zaparzyłam sobie liście malin bo musiałam spróbować i jak siano smakuje:rofl2:
4madlen całuski miałam dziś do ciebie pisać

Nathani ja juz wczesniej pisalam, ze teraz bardzo szybko mi opadl. Jakos w 32-33tc.
Z Laura chyba na 2tyg przed porodem opadl. Wiec to chyba nie dokonca tqk jak pisza :-p.

nathani mi brzuch już dawno opadł ale zgaga jak była tak jest i chyba nie ma zamiaru sie rozstawać ze mną :no:
4madlen zawsze pragnęłam sn ale nigdy nie myślałam że dzidziuś będzie taki duży i zaczęło mnie to przerażać, więc na dzień dzisiejszy mam nadzieje że zrobią mi cesarke, bo to moje pierwsze dziecko i chyba może być ciężko

reklama
Do góry