reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

cześć Kochane :) Grudzień zapukał więc zaraz ruszycie na porodówki :-D przepraszam że taj rzadko do Was zaglądam ale nawet jak Antoś spi to nie moge powstrzymac sie od przytulania z nim i tak sobie albo spimy razem albo On spi na mnie a jak nie na mnie to ogarniam dom, jakis obiad, itd. :) bylismy juz 3 razy na krótkich spacerkach :-) Antoś jest grzeczny prawie nie płacze za to czesto sie złości. nie lubi zmieniac pieluszek i sie przebierac ale opanowalismy juz bezpłaczliwe kąpiele :-D niestety mam mało pokarmu i musze go dokarmiac :crazy: no ale pobudzam dalej laktacje i całe noce jest na piersi a w dzien dostaje raz lub dwa butle i reszta na piersi. Miał podcinane więzadełko pod języczkiem ale to w 8 dobie życia bo miał zblokowany jezyk i nie umiał chwycic dobrze piersi. Niestety nawyk chwytania samej brodawki mu pozostał przez co cierpie ale jak juz zassie to sie jakos ta piers w buzi uklada i juz nie boli :-D meczymy sie jeszcze z pepuszkiem bo pepowina była bardzo gruba... przepraszam ze tak o nas tylko ale nie nadrobiłam :(
clodi jak powyzej 4kg dzidzia to ja polecam cc... nie wiem gdze Ty bedziesz rodzic ale ja ze swojego ciecia jestyem mega zadowolona i nie wyobrazam sobie rodzic sn... :p

reklama
4madlen ty sie nie przejmuj i pisz co tam u was. Fajnie, ze Antos rosnie zdrowo,mam nadzieje, ze rozchula ci sie laktacja i bedziesz karmic jeszcze dluugo.

Ja mam nadzieje, ze u mnie teraz z karmieniem bedzie ok.

4madlen witaj na forum, a miałam do Ciebie pisać, jak sobie radzicie :) Byliście u pediatry? Nam pępek odpadł dopiero po smarowaniu fioletem, najpierw był octenisept, potem roztwór spirytusu i wody a na koniec pediatra kazała nam się fiolecić. Może ze 4 razy pomazałam i znalazłam kikut w ręczniku ;)

Moja Marysia też nie lubi przebieranek, przynajmniej na razie. Pewnie za kilka lat będzie inaczej ;) A kładziesz już Antka na brzuszku?

Jak się spisuje wózek? :>

Miałam dziś wielką ochotę na naleśniki, więc dziś smażyłam, zjadłam sobie 3 z jabłuszkami, mniam. Mania teraz śpi, w wózeczku o dziwo i nie marudzi nic a nic. Przez to ciemno na dworze mam wrażenie że już wieczór i trzeba się kłaść spać :baffled:

Fiolka ja nie straszę hihiih , przecież w razie W poprosisz o znieczulenie
mamusie w 2 i 3 ciąży opadły Wam brzuszki? Dziś wyczytałam, że w kolejnych ciążach brzuch opada tuż przed samym porodem co mnie zasmuciło bo zgaga i źle oddychać.
Zaparzyłam sobie liście malin bo musiałam spróbować i jak siano smakuje:rofl2:
4madlen całuski miałam dziś do ciebie pisać

Nathani ja juz wczesniej pisalam, ze teraz bardzo szybko mi opadl. Jakos w 32-33tc.
Z Laura chyba na 2tyg przed porodem opadl. Wiec to chyba nie dokonca tqk jak pisza :-p.

nathani mi brzuch już dawno opadł ale zgaga jak była tak jest i chyba nie ma zamiaru sie rozstawać ze mną :no:
4madlen zawsze pragnęłam sn ale nigdy nie myślałam że dzidziuś będzie taki duży i zaczęło mnie to przerażać, więc na dzień dzisiejszy mam nadzieje że zrobią mi cesarke, bo to moje pierwsze dziecko i chyba może być ciężko

reklama
Do góry