Vivienne "fiolecic" czyli co? Denaturat? Bo u nas pepuszek tez sie jeszcze trzyma dość mocno:/ octenisept nie daje rady, do wody z mydlem (zalecenia ze szpitala) nie mam przekonania... Niby nic nie śmierdzi ale 16 dni to juz chyba długo... Na brzuszku klade ale rzadko. Antek jest bardzo silny i zrobił furorę juz w szpitalu ze tak główkę dźwiga... Wózek Extra amortyzuje wstrząsy ale minusem jest to ze wszystko jest montowane na nity i wkurzam sie ze np hodowla sie delikatnie chybie ale to dotyczy większości "nowoczesnych" wózków. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za najbliższe rozwiązania
reklama
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
4madlen pediatra kazała mi kupić w aptece "fiolet na spirytusie" to jest inaczej gencjana czy jakoś tak http://www.doz.pl/apteka/p9670-Pyoctanina_Gencjanowy_fiolet_1__roztwor_spirytusowy_20_ml i brać to na patyczek do ucha, wysmarować i zakryć jałowym gazikiem (dosyć brudzi), u nas też ponad 2 tygodnie się trzymał, nie śmierdział, ale się babrał nieco, ale w końcu się wykruszył, uf choć czytałam że i miesiąc może się trzymać, więc tak źle nie jest
Mania też nieźle z główką na brzuszku sobie radzi, staram się ją na brzuch kłaść ale ciężko znaleźć moment bo albo jest po jedzeniu albo śpi
Mania też nieźle z główką na brzuszku sobie radzi, staram się ją na brzuch kłaść ale ciężko znaleźć moment bo albo jest po jedzeniu albo śpi
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Jak Adaś się urodził to nam odrazu zalecono pioktaninę i odpadl pępek też chyba po ok.2 tyg.
Fiolka_130
Fanka BB :)
4madlen nic się nie przejmuj pewnie jak zaczniemy się rozpakowywać to wątki ucichną za to Wy już ogarnięte będziecie nadrabiać
Nathani głównie dlatego zdecydowałam się na taki szpital, jednak znieczulenie wolałabym w ostateczności
ale dobrze mieć właśnie wybór.
Ale Ty przecież i bez tego dasz radę ;-)
Lilith trzeba opieprzyć męża jeszcze Ci zmartwień przysparza
A to usg bioderek płatne? Podobno u mnie tam gdzie mam rodzić robią dzieciaczkowi po narodzinach
Majja wiedziałam że się rozpakowałaś dla mnie dodatkowy opis gratis
mam 11 pieluch tetrowych (3 kolorowe) plus 3 flanelowe chyba trzeba by było dokupić?
Nathani głównie dlatego zdecydowałam się na taki szpital, jednak znieczulenie wolałabym w ostateczności
ale dobrze mieć właśnie wybór.
Ale Ty przecież i bez tego dasz radę ;-)
Lilith trzeba opieprzyć męża jeszcze Ci zmartwień przysparza
A to usg bioderek płatne? Podobno u mnie tam gdzie mam rodzić robią dzieciaczkowi po narodzinach
Majja wiedziałam że się rozpakowałaś dla mnie dodatkowy opis gratis
mam 11 pieluch tetrowych (3 kolorowe) plus 3 flanelowe chyba trzeba by było dokupić?
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Usg bioder robimy na fundusz, podobno najlepiej wykonać ok. 6 tyg. życia, nam położna się kazała zapisać między 4 a 6 tż, zadzwoniłam do poradni i pani mi wyliczyła wg wieku Marysi i wolnych resztek terminów na 6 grudnia.
Fiolka ja pieluch flanelowych w ogóle nie mam, za to tetrowych 20 sztuk (taka paczka była do kupienia ) zdawało mi się to za dużo, ale w sumie nie piorę ciuszków Młodej tak często więc szybko schodzą całkiem...
Majja gratulacje, czekamy na relacje
Fiolka ja pieluch flanelowych w ogóle nie mam, za to tetrowych 20 sztuk (taka paczka była do kupienia ) zdawało mi się to za dużo, ale w sumie nie piorę ciuszków Młodej tak często więc szybko schodzą całkiem...
Majja gratulacje, czekamy na relacje
wiolka23
Nathani-ja też nie wiem czy mu pomoże ale winy jakoś odkupić będzie musial siedzimy sami jednak ci drudzy znajomi nie przyjechali a czas mi sie wlecze z nimi jak siedze że masakra nie lubie z pijanmymi siedzieć ale ma imieniny więc niech sie raz za czas napije mam nadzieje ze koło 24 będą chcieli sie rozchodzić ja do pępka używałam octanisept i super sie sprawdził dwa razy dziennie nim psikalam i odpadł nam kikut po 9 dniach od porodu Vivienne-przypomnialaś mi o tym usg bioderek musze termin ustalić
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Nathani mi tez brzuch opadl a zaczal od 32tc potem troche opadl w 35tc i mam nadzieje ze to koniec bo jak jeszcze opadnie to bede go miec chyba na kolanach ;-)
Lil czekaj do wtorku, tez ladna data 4.12.2012 ...
Majja gratulacje
Czekamy teraz jeszcze na odzew Aurelki
Lil czekaj do wtorku, tez ladna data 4.12.2012 ...
Majja gratulacje
Czekamy teraz jeszcze na odzew Aurelki
Basia_one
Multimama ;)
No 4.12.12 urodzic w Barburke Lil mam nadzieje, ze juz troszke mniej sie martwisz po telefonie meza. Trzymaj sie.
Ja ide zalegnac na kanapie, bo nie wiem czemu ale w ciagu dnia nie umiem lezec....choc by mi sie przydalo bo nogi mnie bola jak cholera, a do tego spojenie, zwlaszcza jak chodze z mala za reke to na wpol zgieta
Milej nocki grudnioweczki, mam nadzieje ze bedziecie dobrze spaly i mialy same dobre sny.
Ja ide zalegnac na kanapie, bo nie wiem czemu ale w ciagu dnia nie umiem lezec....choc by mi sie przydalo bo nogi mnie bola jak cholera, a do tego spojenie, zwlaszcza jak chodze z mala za reke to na wpol zgieta
Milej nocki grudnioweczki, mam nadzieje ze bedziecie dobrze spaly i mialy same dobre sny.
reklama
Fiolka_130
Basia dobra data mój idzie w poniedziałek na karczmę mam nadzieje że mnie nie weźmie wtedy
Stosował ktoś maść cepan na rozstępy? Zastanawiam się czy już teraz kupić na świeże
Stosował ktoś maść cepan na rozstępy? Zastanawiam się czy już teraz kupić na świeże