reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Vivienne "fiolecic" czyli co? Denaturat? Bo u nas pepuszek tez sie jeszcze trzyma dość mocno:/ octenisept nie daje rady, do wody z mydlem (zalecenia ze szpitala) nie mam przekonania... Niby nic nie śmierdzi ale 16 dni to juz chyba długo... Na brzuszku klade ale rzadko. Antek jest bardzo silny i zrobił furorę juz w szpitalu ze tak główkę dźwiga... Wózek Extra amortyzuje wstrząsy ale minusem jest to ze wszystko jest montowane na nity i wkurzam sie ze np hodowla sie delikatnie chybie ale to dotyczy większości "nowoczesnych" wózków. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za najbliższe rozwiązania ;)

reklama
4madlen pediatra kazała mi kupić w aptece "fiolet na spirytusie" to jest inaczej gencjana czy jakoś tak http://www.doz.pl/apteka/p9670-Pyoctanina_Gencjanowy_fiolet_1__roztwor_spirytusowy_20_ml i brać to na patyczek do ucha, wysmarować i zakryć jałowym gazikiem (dosyć brudzi), u nas też ponad 2 tygodnie się trzymał, nie śmierdział, ale się babrał nieco, ale w końcu się wykruszył, uf :tak: choć czytałam że i miesiąc może się trzymać, więc tak źle nie jest :-p

Mania też nieźle z główką na brzuszku sobie radzi, staram się ją na brzuch kłaść ale ciężko znaleźć moment bo albo jest po jedzeniu albo śpi :-D

4madlen nic się nie przejmuj pewnie jak zaczniemy się rozpakowywać to wątki ucichną za to Wy już ogarnięte będziecie nadrabiać :tak:

Nathani głównie dlatego zdecydowałam się na taki szpital, jednak znieczulenie wolałabym w ostateczności
ale dobrze mieć właśnie wybór.
Ale Ty przecież i bez tego dasz radę ;-)

Lilith trzeba opieprzyć męża jeszcze Ci zmartwień przysparza :tak:

A to usg bioderek płatne? Podobno u mnie tam gdzie mam rodzić robią dzieciaczkowi po narodzinach

Majja wiedziałam że się rozpakowałaś :-D dla mnie dodatkowy opis gratis :-p

mam 11 pieluch tetrowych (3 kolorowe) plus 3 flanelowe chyba trzeba by było dokupić? :sorry2:

Usg bioder robimy na fundusz, podobno najlepiej wykonać ok. 6 tyg. życia, nam położna się kazała zapisać między 4 a 6 tż, zadzwoniłam do poradni i pani mi wyliczyła wg wieku Marysi i wolnych resztek terminów na 6 grudnia.

Fiolka
ja pieluch flanelowych w ogóle nie mam, za to tetrowych 20 sztuk (taka paczka była do kupienia :sorry2:) zdawało mi się to za dużo, ale w sumie nie piorę ciuszków Młodej tak często więc szybko schodzą całkiem...

Majja gratulacje, czekamy na relacje :tak:

Nathani-ja też nie wiem czy mu pomoże:-D ale winy jakoś odkupić będzie musial siedzimy sami jednak ci drudzy znajomi nie przyjechali a czas mi sie wlecze z nimi jak siedze że masakra nie lubie z pijanmymi siedzieć:wściekła/y: ale ma imieniny więc niech sie raz za czas napije mam nadzieje ze koło 24 będą chcieli sie rozchodzić:dry: ja do pępka używałam octanisept i super sie sprawdził dwa razy dziennie nim psikalam i odpadł nam kikut po 9 dniach od porodu:sorry2: Vivienne-przypomnialaś mi o tym usg bioderek musze termin ustalić:baffled:

Nathani mi tez brzuch opadl a zaczal od 32tc potem troche opadl w 35tc i mam nadzieje ze to koniec bo jak jeszcze opadnie to bede go miec chyba na kolanach ;-)

Lil czekaj do wtorku, tez ladna data 4.12.2012 ...
Majja gratulacje :)

Czekamy teraz jeszcze na odzew Aurelki :-D

No 4.12.12 urodzic w Barburke :-D Lil mam nadzieje, ze juz troszke mniej sie martwisz po telefonie meza. Trzymaj sie.

Ja ide zalegnac na kanapie, bo nie wiem czemu ale w ciagu dnia nie umiem lezec....choc by mi sie przydalo bo nogi mnie bola jak cholera, a do tego spojenie, zwlaszcza jak chodze z mala za reke to na wpol zgieta :baffled:

Milej nocki grudnioweczki, mam nadzieje ze bedziecie dobrze spaly i mialy same dobre sny.

reklama
Basia dobra data :tak: mój idzie w poniedziałek na karczmę mam nadzieje że mnie nie weźmie wtedy :-p

Stosował ktoś maść cepan na rozstępy? Zastanawiam się czy już teraz kupić na świeże

Do góry