reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Cześć dziewczynki, nie udzielałam się u Was przez kilka ostatnich miesięcy bo tyle Was tu jest że nie dawałam rady codziennie Was czytać i ciągle nie byłam w temacie :))
ale wracam bo mam pytanie:
- czy odczuwacie ból kości łonowej? bo ja ledwo chodze od kilku dni, zastanawiam się na ile to normą juz jest?

ps. ja zrobię sobie lewatywę w domu, chyba że nie zdążę to w szpitalu, natomiast moja p dr prosiła abym się nie goliła - bo razem z goleniem włosków uszkadzamy tez naskórek zawsze i to jest świetna droga dla bakterii, zauważono ostatnio że kobiety ogolone przy porodzie częściej łapią infekcję..... ja tam nie wyobrażam sobie że mam się nie ogolić ale mam nadzieję ze trafię tak że będę kilka dni po ogoleniu chociaż :)))

reklama
Fiolka nie mam pojęcia, lepiej zrobić w domu ... głupio tak z buszem wjechać do szpitala :baffled: jak im się coś nie spodoba to pewnie cię podgolą dodatkowo :-D
Ja to robię systematycznie, jest ciężko ale czuje się wtedy czysto i komfortowo :-)

Gryzoń zauważyłam od tygodnia ,że ze 3 razy dziennie tak mnie kłuje kość łonowa, ale to trwa parę sekund dosłownie i cisza :/

Ostatnia edycja:
Naty z tymi czopkami to pewnie zależy też od organizmu, moją koleżankę bardzo "ruszały". Ja nie wiem, bo nie miałam jeszcze problemu z zaparciami, więc nic nie stosowałam :sorry2:

Gryzoń ja miałam taki etap że ledwo powłóczyłam girami, bo tak spojenie bolało, najgorzej przy wstawaniu. Potem był spokój a teraz znowu coś zaczyna, ale nie aż tak jak wcześniej było.

O goleniu można poczytać tu Lewatywa, golenie i nacinanie krocza - poród
Dla mnie najgorsze jest to swędzenie jak włoski odrastają :dry:

Jeśli chodzi o lewatywe to w 100% popieram Lili-napewno łatwiej jest wypróżnić po porodzie sn lub cc kiedy jelita wcześniej były oczyszczone i sama lewatywa w sobie to nic strasznego jeśli chodzi o cc to wystarczy dostosować sie do diety dzieć przed cięciem i na drugi dzień robiąc lewatywe w domu czy w szpitalu nie wiele w organiźmie będzie do wydalania ;-) ja zapytam czy mam zrobić w domu czy w szpitalu ale razcej będę wolała w domu sama sobie taki zabieg zrobić a golić ztego co ja sie orientuje golą u nas w każdym szpitalu przynajmniej w krk ja pojade juz ogarnięta niechce żeby mnie goliła pielęgniarka:sorry2: posprzątałam mialyśmy gości byla siostra m która jest ze mną prawie na tym samym etapie ciąży i obie w czwartek mamy kwalifikacje do cc i zobaczymy czy nam jeszcze w jednym dniu nie wypadnie poród :baffled: taka jakaś śpiąca jestem że siedze i oczy mam na zapalkach poprostu:oo:

głupio tak z buszem wjechać do szpitala :baffled: jak im się coś nie spodoba to pewnie cię podgolą dodatkowo :-D
Ja to robię systematycznie, jest ciężko ale czuje się wtedy czysto i komfortowo :-)
nie no wiadomo, jasna sprawa:-p tylko ja sie tam raczej podcinam maksymalnie bo po ogoleniu to bym się zadrapała :sorry2:
My dziś byliśmy na spacerze z psem na boisku i sobie pobiegała bo tak już jej się chciało szaleć:-D

Mam pare fotek z sesji ... tak na zachętę 5 fotek.
DSC_0023.jpgDSC_0046.jpgDSC_0088.JPGDSC_0101.JPGDSC_0126.JPG

Lil fajne fotki, będziesz miała pamiątkę :-)
Osobiście ja się nie pozwalam fotografować , wszyscy mają zakaz, źle się czuję z taką wagą i takim wyglądem :baffled:
przytyłam 13 kilo, wiem że to szybko stracę ale psychicznie jestem zwichrowana :baffled:

A wiecie, ja przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam niecałe pół kilo, sugerując się wagą u gina :cool2: w poradni przyszpitalnej nabija mi z kolei mniejszą wagę niż u niego, tak czy inaczej jestem około + 13 kg do przodu. Ale jakoś nie czuję się większa niż przed ciążą i jest mi lżej niż ten miesiąc temu, o dziwo :sorry2:
Kurcze, boli mnie coś dzisiaj podbrzusze, lepiej mi było trochę po prysznicu, nie wiem, czy mogę przyłożyć termofor? Mam wrażenie że to coś jakby jajnik z lewej... :dry: a może raczej jego jakieś pobliże :confused:

reklama
Do góry