reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Milego dnia brzuchatki.
Ja ostatnio o dziwo spie dobrze dzis tylko mnie zgaga w nocy dorwala. Juz bym chciala byc po porodzie i w domu. Tez mi sie dluzy.

reklama
witam się w ten szary dzień... zrobiłam omlety na śniadanko i mi kręgosłup wysiadł od stania przy kuchence:no:
aurelka ja wolę zrobić lewatywę mimo iż ide na cesarkę bo nie wiadomo jak to będzie później z tymi szwami... tylko ja sobie zakupiłam płyn do samodzielnej aplikacji w domu.. i tak właśnie zamierzam zrobić jak wszystko będzie szło planowo;-) trochę się tego obawiam bo do przyjemności to na pewno nie należy ale chyba mniej przyjemnie może być później...:sorry2:

dziś kończymy 37 tc:-D suwaczki są ustawione na cesarkę więc tygodnie nie są na nich wiarygodne:rofl2:

Dzień dobry u nas dziś cieplo w miare zaraz na zakupy robimy wypad a później sie biore za sprzątanie i porządki:-) 4Madlen u nas w szpitalach przed każdą cesarką wykonują lewatywe:baffled: rewelacja to to nie jest ale da sie przeżyc:sorry2: My wczoraj pojechaliśmy ze znajmomy do obi i później do tesco wróciliśmy późno padłam wyykończona do łóżka:dry:milego dnia wszystkim:happy:

Hej,
ja już całkowicie zdrowiutka, dzięki dziewczyny za porady z tym mlekiem, czosnkiem i chrzanem, naprawdę to pomogło:tak:
4madlen ja przed laparoskopią zrobiłam sobie sama w domu lewatywę i powiem ci, że nie było tak źle, musisz się tylko rozluźnić i najlepiej położyć na lewym boku. W szpitalu miałam raz robioną i to była masakra.

Ostatnia edycja:
witam sie i znikam :sorry2:
Nathani niezle u was z tym przeprowadzkami :-D
jesli nie planujecie wiecej pociech,to nie zmieniaj juz miejsca zamieszkania :-D
u nas tez kazde poczete w innym miejscu..i cala trojka do poludnia i w takich najmniej spodziewanych momentach ;-)
Fiolka szkola rodzenia to tylko sucha teoria ,praktyka zacznie sie jak smyk pojawi sie na swiecie:tak:
Noukie twoj suwaczek tez ladnei idzie do przodu :tak:
ktoras pytala o badanie po porodzie...,ale nie pamietam ktora :sorry2:...po sn nikt cie nie bada...jedynie w szpitalu i pozniej w domu polozna zagalda w krocze..pierwsze badanie jest po pologu,jak zglosisz sie do gina ,chyba ,ze cos sie dzieje,to wtedy badaja..,ale lepiej zeby tego badania nie bylo za szybko,bo ponoc bol okropny..moja znajoma miala i powiedziala,ze wolalaby 5razy rodzic ,niz byc zaraz po porodzie badana:tak:...

milego weekendu brzuchatki :-)

witam dziewczyny.. ależ mamy paskudną pogodę:(buuu...
mummy3
trzymam kciukasy za wizytę:) oby same dobre wieści:)mnie dziś coś nie coś bardziej brzucholek ciągnie, jakieś mam kłucie w dole:( ale z tego co słyszałam od innych mam to całkiem normale w tych tygodniach, bo wszystko się przygotowuje do porodu?czy tak jet?pytam, bo nie mam żadnego doświadczenia w tych kwestiach i zaczynam lekko panikować jak czuje coś takiego^^wydaje mi się wtedy, że coś złego się dzieje i że będę zaraz rodzić.. moja mama się smieje ze mnie i cały czas powtarza że to jezcze nie rodzenie:D:p
pozdrawiam wszystkie brzuszki i życzę udanego weekendu:*

a jeszcze co do tej lewatywy.. myślicie ze bez tego się nie obejdzie?:( moja psiółka nie robiła sobie ani jej nie zrobili bo nie chciała i niespodzianek nie było, jakoś dała radę:p:) ale właśnie słyszałam że róznie to bywa.. no a jak poród jest nagły niespodziewany?co wtedy robić? różnie może być np w moim przypadku bo mam pessar i krótką szyjkę..
a tak w ogóle to mój gin mówi, że jeśli nie zacznę za wcześnie rodzić to planowo dwa tyg przed terminem zdejmie mi krążek.. a ja mam stracha, że od razu zacznę rodzić:D.. czy któraś z Was miła może pessar i jak to było?albo może ktoraś z Waszych znajomych coś opowiadała?:)buziaki

A u nas nie robia lewatywy przed cc, specjalnie zeby pozniej sprawdzic czy jelita dzialaja jak nalezy;-)

Natty roznie to jest z tymi bolami czesto nawet lekarz nie potrafi odpowiedziec dlaczego po co i jak:sorry2: najwazniejsza regula to chyba taka zeby jeden bol nie trwal zbyt dlugo w danym miejscu, klucia maja rozna przyczyne, albo to najzwyczajniej ucisk maluszka, albo infekcja, albo rozszerzanie sie miednicy, wiazadel albo i skracanie sie szyjki macicy, ciezko zgadnac co tam sie w tym naszym ciele dzieje:sorry2:

A ewentualna akcja porodowa po zdjeciu krazka tez sie nie martw, przeciez to juz bedzie skonczony 37 tydzien, a wiec teoretycznie ciaza donoszona i porod z krazkiem czy bez moze sie zaczac w kazdej minucie.

Spadam sie ubrac bo ja jeszcze w pizamie:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
a jeszcze co do tej lewatywy.. myślicie ze bez tego się nie obejdzie?:( moja psiółka nie robiła sobie ani jej nie zrobili bo nie chciała i niespodzianek nie było, jakoś dała radę:p:) ale właśnie słyszałam że róznie to bywa.. no a jak poród jest nagły niespodziewany?co wtedy robić? różnie może być np w moim przypadku bo mam pessar i krótką szyjkę..
a tak w ogóle to mój gin mówi, że jeśli nie zacznę za wcześnie rodzić to planowo dwa tyg przed terminem zdejmie mi krążek.. a ja mam stracha, że od razu zacznę rodzić:D.. czy któraś z Was miła może pessar i jak to było?albo może ktoraś z Waszych znajomych coś opowiadała?:)buziaki

Co do lewatywy to powiem tak: ja rodziłam praktycznie z drogi, bo piorunujące tempo. Organizm się przed samym porodem zaczął oczyszczać, już mi wypadł czop, a tu jeszcze biegunka i nie umiałam wstać z wc. Nawet mi się już skurcze parte na kibelku zaczęły, w końcu się zebrałam, wstałam i pojechaliśmy do szpitala. Pełne rozwarcie, czyli się nie myliłam co do tych partych, dwa skurcze na porodówce i mała na świecie. Możliwe więc, że jak się organizm sam oczyści, to już lewatywy nie robią, bo znam więcej takich przypadków, że się przyjechało z biegunką, więc już nie robili i niekoniecznie z braku czasu.
Co do pessara to też różnie bywa. Jedna moja kumpela urodziła 10 godzin po zdjęciu go, inna chodziła jeszcze 2 tygodnie. Jedno co wiem, to to, że lepiej jak jest wcześniej zdjęty, lepiej dla szyjki i następnej ciąży

Do góry