reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry u mnie dziś też pogoda lepsza niż wczoraj ale nie ma rewelacji Aurelka u mnie w szpitalu normalnie pielęgniarki poproszone przez pacjentke ida z nia do wc czy pomagaja jej sie wykapać:happy2: ja czekam az mała zje i uciekamy na zakupy;-) Noukie nie całuje nikogo w tej ciaży mam coś pecha do opryszczki drugi raz mi sie już zimno zrobilo ja po osttanim balejażu też mialam przy skórze lekko żółtawe włosy ale kupuje sobie szampon do wlosów rozjaśnianych taki fioletowy wiesz o czym mówie i rozjaśnil mi ladnie wlosy

Ostatnia edycja:
reklama
Aurelka przeciez jest jeszcze M do pomocy:cool2: ja pierwsze dni i noce nie mialam maluszka bo lezal na wczesniakach, ale pozniej to ja np spalam, a M sie malym zajmowal;-)

Mój M nocami pracuje, a dniami śpi, więc pomoc z niego żadna. :cool:

Aa ojciec może być cały czas ze mną na oddziale, czy jest zmuszony noce spędzać w domu? Jak to w ogóle jest z odwiedzinami?

ja dziś jak zwykle spałam dobrze. ;-) Jeszcze nie dolegają mi bóle bioder, pleców czy czegokolwiek. Tylko jak zwykle moja malutka w brzuszku obudziła mnie czkawką. :dry:

Humor mam dziś mega dobry, mam nadzieję, że nic mi go dzisiaj nie popsuje. A teraz uciekam na targ, kupić sobie jakąś czapkę. Papa kochane. ;*

Witajcie dziewczyny:) staram się od początku przeczytać wątek grudniowych mamusiek, ale tyle tego, ze postanowiłam w międzyczasie napisać:) termin porodu przypada mi na 15 grudnia ale nic nie wiadomo:p jestem generalnie po przejściach.. mam założony pessar od 27 tygodnia <teraz jestem w 34> - szyjkę miałam już tylko 8mm..... straznie się bałam:( tym bardziej, że szpitalni lekarze postraszyli mnie porodem w tamtym tygodniu:( ale na szczęście póki co jesteśmy w dwupaku z naszym synkiem:) są może tu mamusie w podobnej sytuacji?
p.s. mam pytanie odnośnie badań moczu.. do tej pory wychodziło mi wszystko prawidłowo, ale dziś odebrałam wyniki i mam osad moczu:nabłonki płaskie dość liczne, krwinki białe 6-7 w polu widzenia, krwinki czerwone 1--2 w polu widzenia, flora bakteryjna dość liczna, czy powinnam od razu zgłosić się z tymi wynikami do mojego gina czy poczekac i nic zlego sie nie dzieje-najblizsza wizyte mam umowioną na 13.11 i nie wiem co robic:( prosze pomożcie..
:*:)

Ostatnia edycja:
Witam z drożdżówka i kawką.
Mój niedobry maluszek od wczoraj bombarduje mi żebra:baffled: i to konkretnie, jak D. pomacał jak mnie kopie to był w szoku.
Wczoraj to ja myślałam że umrę z nudów :/ D. siedział na komputerze dośc długo, potem się obudził i mnie za to przepraszał...:sorry2:
Liczyliśmy też ile tego wolnego by miał i wyszedł jakiś miesiąc (bez urlopu ojcowskiego) ;-)
Wczoraj wydawało mi się jakby mi twardniał brzuch, nie mam pojęcia jakie to uczucie ale tak mnie pobolewał falami
To już 33 tydzień, kurcze jak to zleciało, nawet w 100% nie nacieszyłam się ciążą, czemu to dłużej nie trwa :-p

Co do hartowania brodawek i sutków ja też miałam zamiar ale pani ze szkoły rodzenia mówiła że to niekonieczne, same się do tego przygotują i nie ma prawa się coś z nimi dziać jak dziecko dobrze przystawione do piersi.
Więc olewam sprawe i zakładam że wszystko będzie dobrze ;-)

Aurelka najlepiej kup podkłady higieniczne :) jak nie zużyjesz to dzieciaczka na tym przewiniesz.
Ja jeszcze nie rodziałam ale słyszałam jak jest, to czy dziecko jest z Tobą czy nie zależy tylko od Ciebie.
Jednak licz się z tym że jak dasz je na noworodki nikt nie będzie się starał i przynosił na karmienie tylko mu coś pewnie dadzą w butelce ;)
Tak więc ja na przykład mam zamiar być z malutkim non, stop nigdzie go nie oddam (no chyba że stan zdrowia mnie do tego zmusi ale nie dopuszczam w ogóle do siebie takiej opcji :)), chcę karmić piersią i dla mnie to ważne. Zresztą spodobało mi się to co położna nam powiedziała, że ten czas powinien być oddany dziecku, w końcu ono jest w tak nowej sytuacji pewnie przerażone i chciało by być tylko przy mamusi ;-)

Sorki że tylko tyle

liwus ja mam wyznaczoną cesarkę po 38 t dokładnie w 38t i 5 dniu czyli defacto w 39 tygodniu:)

a po co się hartuje piersi???

ja bym chciała mieć Antosia cały czas, ale po pierwsze nie wiem czy będę miała pokarm od razu po cc a po drugie na pierwszą noc pewnie będę musiała go oddać bo nie wiem czy już będę mogła wstawać...

witam
corka marnotrawna wrocila :zawstydzona/y:
nie wiem czy i kiedy was nadrobie..:no:
dni uciekaja miedzy palcami a doba jest za krotka...
do porodu coraz blizej,,,mysle,ze jeszcze jakies 2-3tyg ...jak ten czas ucieka,przeciez niedawno tets robilam :szok:
dla Pysi juz mam wsio kupione,zostaly tylko pampersy,kosmetyki i jakis dobry termometr,ale to akurat pikus ,to co najwaniejsze juz zamowione lacznie z wozkiem..teraz tylko czekam az to wszytsko przyjdzie..
zostalo mi jeszcze poprac i poprasowac,przygotowac,spakowac torbe do szpitala i moge rodzic :-)
pozdrawiam cieplutko wszystkie razem i kazda z osobna :-)

hej dziewczyny, wczoraj tak troche z nudow sprawdzalam kalkulatory ciazowe na necie wzgledem pierwszego dnia mojej ostatniej miesiaczki i az sie zdziwilam hehe terminy wychodzily rozne a rozbieznosc byla od 25/11 do 15/12!! chcialabym zeby ten 25/11 wypalil...szczegolnie ze rodzice przylatuje 06/12 tylko na tydzien wiec nie chcialabym prznosic zeby mogli dzidzie zobaczyc. Nastepnym razem bedziemy sie widziec dopiero na koniec kwietnia...:-(
goko wspolczuje, ja tez mysle ze powinnas z nimi o tym porozmawiac. Ja wywinelam sie od wizyty siostry meza, chcieli rodzinka (czyli z mezem i rocznym dzieckiem) zawitac do nas 23/11, ale powiedzialam ze dla mnie to juz za pozno na to zeby goscic u siebie kogos, szczegolnie z malym dzieckiem. Rownie dobrze ja moge juz rodzic w tym czasie ;-)
od wczoraj mam takie uczucie jakby mi sie brzuch obnizal....nie wiem sama bo juz nie pamietam jak to jest, ale czasem po tym jak mala sie porusza troche czuje jakby wiecej miesca od gory, taka jakby ulge od gory i w oddychaniu, chociaz wciaz mam troche dusznosci i w zasadzie jak patrze sie na siebie w lustrze to nie bardzo widze zeby brzucho opadl...dziewczyny macie podobne odczucia? te ktorym juz brzusio opadl moze napisac czy to sie jakos czuje?

Ostatnia edycja:
reklama
mummy2 najlepiej znajdz taki kalkulator gdzie możesz zanaczyć jaki miała cykl. Mi z mojego cyklu wychodzi 16grudnia, a według wyliczeń lekarza czyli z 28dni cyklu 24 grudnia wiec różnica spora, ja osobiście wole pierwszą datę.

Dzisiaj esja brzuszkowa, koleżanka przyjeżdza koło 15, najpierw beda zdjęcia na podwórku a potem jak małż przyjedzie z pracy to zrobimy resztę ... ciekawa jestem jak to wyjdzie bo ja niefotogeniczna jestem heheh.
Lecę posprzątać troszkę i przygotować parę maluśkich gadżetów do zdjęć :)

Do góry