reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry Vivienne to masz kawał tej swojej panieneczki:-) jak bylam w I ciaży to słyszałam od babeczki która miala cukrzyce ciążową że dzieci kobiet z cukrzycą są albo bardzo duze albo male ona rodzila dzieciaki prawie po 5kg:szok: rośnie książkowo też mi to wczoraj lekarz mówił nasza pierwsza córa po porodzie ważyla ponad 3 kg i do roku to rosła w oczach tak na wadze przybierała zobaczymy jak nasze pociechy będą jadly ;-) Ile bierzecie koszul do szpitala? ja myśle o 2 ?:sorry: kupilam małej cieply kocyk do wózka taki na teraz oczywiście w kolorze wózka:-D Wisienka-a mówiłaś lekarzowi o tym swędzeniu? Fiolka jak twój humor? Clodi &&&&&&&&&&&&&&&& za ciebie i wracaj szybko do nas:tak: Ja już po zakupach zimno u nas ale tragedi nie ma jem śniadanie później sie biore za obiad i porządki Ciril ja mam taki piekący ból w dole brzucha czasem z prawej czasem z lewej strony piecze jak cholera i wtedy sie cieżko ruszać mi lekarz mówił ze ja to mam od zrostow po I cc pije magnez na ten ból i staram sie odpoczywać w czasie kiedy mnie zlapie:happy:

reklama
Ciril ja tak bol mam juz od jakoegos czasu - tez mi sie wydaje ze to szyjka tzn mam takie odczucie. Ale lekarz na wizycie powoedzial ze szyjka ok i trzyma.

Dzień dobry :-) Neska ja też mam wrażenie, że Lena leży w poprzek :-p Ale na każdej już wizycie jestem informowana, że leży tak jak powinna :-) Czasem wypnie się na wysokości pępka, czasem "wyrzuci" kolanko (tak mnie się wydaje) też zaraz koło pępka :-) A czasem jak sobie wyprostuje jedną nóżke to potrafi przez pół dnia trzymać ją pod żebrami... A to okrągłe to podejrzewam, że albo jest brzuszek albo pupcia :-p A najbardziej uwielbiamy razem z Laurą siedzieć na fotelu i patrzeć jak się Lenka pępowiną bawi :-D I cały pępek lata :-p Raz wystaje z lewej strony, raz z prawej, raz wcale :-p Za wizytujące trzymam dziś kciuki :-) (jeśli takie dziś są:-D) I miłego dnia wszystkim życzymy :-)

Cześć dziewczyny,
u mnie już dziś o niebo lepiej, katarek przechodzi i całe szczęście:-) Dziś o 15.15 mam wizytę u lekarza, pewnie tradycyjnie opiszę co i jak dopiero jutro. Mam mnóstwo pytań do doktorka i zapisałam sobie na kartce, żeby przypadkiem nie zapomnieć.
Lilith ja podobnie jak ty czekałam tylko tydzień na te próbki i też przyszły mi w niebieskiej siateczkowej kosmetyczce, w sumie 3 rodzaje próbek. Masakra z tą pościelą, też bym się wkurzyła czekając tyle czasu. Pewnie w przyszłym tygodniu już dotrze do ciebie.
mummy3 mój mąż też chodzi ze mną na każdą wizytę i jest nawet podczas badań tylko oddzielony jest parawanem, że nic nie widzi. Mi to bardzo pomaga, bo czuję się pewniej jak jest ze mną. Mummy3 zawsze chciałam zobaczyć USA i na studiach miałam taką możliwość, wyjechania na wymianę 3 miesięczną jednak mój mąż zahaczył się na staż w Polsce, a nie wyobrażaliśmy sobie rozłąki i tym sposobem marzenia prysły. Myślę, że już okazji nie będę miała, żeby się tam wybrać:-(
mikaaa jakie robisz sałatki?

Dziewczyny mam pytanie, czy do szpitala bierzecie rożek i kocyk?

Ja do szpitala nie biore ani rozka ani kocyka. Przy 25 stopniach moj synek by sie ugotowal chyba.

Tez jakis czas temu czulam piekacy bol w dole brzucha, takie ostre parzenie. Myslalam ze skora mi sie drze. Moja gp powiedziala ze to najprawdopodobniej rozciagaja sie wiezadla i miesnie na brzuchu.

Dzis przyjezdza moja siostra !!!!! :-D:laugh2: Juz sie nie moge doczekac.

Takze wizytujacym zycze spokojnych wizyt, zdrowych dzidziuszkow i samych dobrych wiesci.

Dzis wstalam o 7 kurde juz dawno tak wczesnie nie wstawalam, ale maz musial pospac bo czeka go wyprawa do dublina po siostre.

Witam mamuśki :-)
Misia to fajnie, że lepiej i powodzenia na wizycie :tak: Do mojego szpitala rożka i kocyka nie trzeba, położne same owijają dzieci w jakieś coś a'la rożek, a do tego dziecko leży na kołderce w wózeczku, więc jest zamiast kocyka.
Clodi wracaj szybko do nas, trzymamy za was kciuki
Ania ja też tak mam, że nie wiem co mi dziecko wystawia ;-) Wydaje mi się, że rączkami gmera przy szyjce albo kości miednicy z lewej strony, a nóżki przeciąga gdzieś na wysokości pępka z prawej strony, czasami coś pod żebrami wyskakuje większego, ale nie mam pojęcia co to może być :-p

Wczoraj to mi dała popalić... Tak mi waliła w szyjkę, że się bałam czy tym porodu nie przyspieszy. Jak się przewróciłam na drugi bok to dopiero dała spokój. Jeszcze dzisiaj z rana czułam tą szyjkę. Idę prasować ostatnio wyprane rzeczy, a od soboty następne porcje z wczorajszych od kumpeli trza będzie poprać. Posegregowałam już też ciuszki rozmiarami, z tyłu szuflady 62 cm, z przodu 56 bądź 0-3 miesiące. Myślę że tak będzie praktycznie, oczywiście osobno body krótki, osobno długi rękaw, osobno śpiochy, kaftaniki itd.

Hejka dziewczyny :)

Mam chatę wolną na 5 dni jupiiiiiii, teście wyjechali za Poznań do rodzinki, w sumie to i tak mamy oddzielone mieszkania ale sam fakt że ich nie ma i jest cisza nikt ci nie marudzi...uffffffff jak miło.

Ja do szpitala nie biore rożka ani kocyka bo położne owijają dziecko w swoje rożki, Do szpitala biorę 2 koszule, jedną do porodu albo cc taką byle jaką, drugą do karmienia, zastanawiam się czy nie brać takiej piżamki co ma spodnie, bo jak bedzie poród sn to wtedy taką moge sobie założyć, bo nie lubię koszul.

Misia zdrowiej i kciuki za wizyte &&&&&&&

Mnie też zaczyna coś brać, ale wcale sie nie dziwie jak wstałam z łóżka i zerknęłam na termometr pokojowy to wskazywał 16stopni zaledwie, więc włączyłam pierwzy raz w tym roku piecyk i chałupka się grzeje, później go wyłączę i rozpalę w kominkach.

Maż mój wczoraj stwierdził że brzuch mi oklapł hehhehe, skoro tak twierdzi zrobiłam zdjęcie,,,tzn on mi cyknął. Fot. w odpowiednim wątku.

Dzisiaj na obiad filet smażony bez tłuszczu w pergaminie ten z winiary, pyyyyszne to jest.

mummy3 to cale szczescie ze was ominelo, ta Ameryka fajna ale uwazac trzeba ;-) u nas jest taki program o szukaniu domow w usa dla Brytyjczykow ktorzy mysla o przenosinach i jakos tak to wszytsko fajnie wyglada, te domy ladne i duze a cenowo taniej niz w uk wychodzi, no i pogoda - slonce przez wiekszosc czasu ehhh moze kiedys.....tylko do Pl baaardzo daleko...czesto dowiedzasz rodzine?
Wisienka1 a ty w uk? bo juz nie pamietam, jesli tak to jest fajny krem tutaj na swedzenie, w sumie niby na egzme ale polecil mi to gosc jak mialam okropne uczulenie na brzuchu i pomoglo niemal od razu, nazywa sie E45 itch relief czy jakos tak
neska ja wlasnie o to samo mialam zapytac. tez mam takie odczucia dokladnie! jedna kulke mam po jednej stronnie brzucha (mysle - pupa), a za chwile pojawia sie druga, mniejsza po drugiej stronie pepka i glupieje...polozna po ostatniu obmacaniu mojego brzucha tydzien temu stwierdzila ze dzidzia jest juz glowka w dol, ale kolezance tez tak powiedzieli, a 2 tyg pozniej na kolejnej wizycie okazalo sie ze jednak jest posladkowo, byla chyba w 39tc. Kazali robic jej cwiczenia i na szczescie przenosila 10 dni bo dzidzia sie zdazyla odwrocic. A wszystko wykryte przez studentke bo polozna upierala sie ze dzidzia lezy glowa w dol! Ja niestety nie mam juz tu usg wiec musze polegac na tym co mowi polozna i co sama czuje :-(Nastepne badanie u poloznej mam za 2 tygodnie dopiero i wtedy znowu mi brzuch obmaca zeby sprawdzic pozycje dziecka :crazy: w kazdym razie czuje sporo akcji w pachwinach i w ogole w dole jak kosc lonowa jest, czuje tez ruchy pod zebrami wiec chyba to dobrze....
ankka u nas rozmiar 0 do 3 mies to na 62cm wlasnie, ja wlasnie robie teraz zakupy na ten rozmiar bo wiekszosc ciuszkow mam na newborn czyli 56cm

macie dziewczyny moze jakis dobry, sprawdzony pzrepis na drozdzowke, strasznie mi sie chce ale nigdy nie robilam, mam nadzieje ze dostane tu normlane drozdze w jakims polskim sklepie bo z tymi sypanymi angielskimi to dla mnie juz w ogole czarna magia

Jest chlodno ja wam powiem że jagby nie to że cholernie boli mnie kręgoslup to ogólnie mam sporo energi i czuje sie super tylko plecy to mi sie chyba juz rozpadają ale dla mojego kręgoslupa dodatkowe 15 kg to jednak obciążenie ja leże pod kocykiem i pale w kominku pranie 2 wrzuciłam później obiad zrobie i będę czekala jak malą z przedszkola przywiozą ja do szpitala biore i rożek i kocyk ale u mnie sa takie wymogi w sumie to wole widzieć małą w swoich rzeczach w przyszly czwartek jade na kwalifikacje i będę wiedziala kiedy mała wyjmą:eek: normalnie to już:-) ja biore dwie koszule nie jestem zwolenniczką koszul ale przeżyje:sorry: lili-z tą pościela to w gumy lecą ja bardzo cenie sobie zakupy na miejscu i z ręki do ręki nie musze na nic czekac mam odrazu i spokoj:-)

reklama
Mummy2 też mi się tak wydaje, że to 0-3 miesiące to jest 62 cm, no ale tak to sobie układam. Bo i tak co firma to ten rozmiar trochę inny. Kupiłam kombinezon na 62 cm, a drugi dostałam po siostrzeńcu na 74 cm i są identyczne :szok: Z tym, że laska na aukcji pisała, że ten 62 jest dość duży i jej starczył na całą zimę, więc może dlatego.
Przepisu niestety nie mogę żadnego polecić :(

Do góry