reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Ale naskrobałyście heheh.

U mnie pojawiła się siara wczoraj, z Alanem siary nie miałam więc jestem troche zdziwiona heheheh, ale co tam trzeba kupic teraz nakładki.

Majtek jeszcze nie kupiłam ale chyba czas zakupić, bo to już coraz bliżej , z tym że ja nawet nie wiem czy bede miała cc czy sn ... moze teraz na wizycie sie dowiem, no nic musze czekac do wtorku.

Najgorsze jest to ze popsuło mi się auto i nie mam jak pojechac do laboratorium badania porobić a mam dość daleko jakies 30km w sumie autem to 10-15min ale jak bym miała jechać to wychodzi ze musze jechać 2 autobusami w tym jeden pks, tramwajem i znowu autobusem czyli jakie 2-3godzinki. mam nadzieje ze ginka nie bedzie zła jak nie zrobie tych badań.

W poprzedniej ciąży też miałam cukrzycę i Alan ud=rodził sie drobniutki bo ważył 3kg a wychodząc ze szpitala ważył 2600, teraz na wielkoluda tez sie nie zapowiada.

reklama
Witajcie
naskrobałam odpowiedzi, przeczytałam prawie 40 postów i .... wyłączył mi się net :wściekła/y::angry: nie mam juz siły powtarzać

aurelka z majtek siateczkowych przy poprzednim porodzie byłam baaardzo zadowolona, miała 4 pary 2 używałam a 2 mam jeszcze nowe, są na pewno krótkie bo zakrywają tylko pośladki ale są super na czas poporodowy, dopóki trzeba używać podkładów:-)
misia ja biorę rożek i kocyk, niby w szpitalu są ale wolę żeby moje Maleństwo miało swoje :tak: z Julką miałam i jedno i drugie i używałąm oby dwa

a ja dziś dostam próbki J&J ale się ucieszyłam, fajne te małe opakowania :-)

Vivienne-jest tak jak mówisz bo mi tak wlaśnie ta babeczka opowiadala u nas Nastka jak sie urodzila to ważyła 3130 ale urodzila sie w 36 tyg ciaży więc jakaś bardzo malutka nie byla a ja ogólnie jestem drobna sama wage urodzeniową mialam 2400:-D mój m tak samo a teraz to kawał chlopa wazy 100kg nastka teraz też masywan dziewczyna i trzeba ją odciągać od lodówki więc wszystko wyjdzie w praniu czy dzieciaczki będą jadki czy niejadki:-) a ja próbki z J&J dawno zamawialam i nic mi nie przyszło:eek: posprzatalam kolo domu bo na jutro mialabym balagan a m ociepla ganek więc troszke bałaganu sie tam narobilo i mam spokój jutro przyjada rodzice do nas na cmentarze pojedziemy a później w domku obiadek i obijanie sie:happy:

Witajcie :-)

Neska ja tez mysle, ze Twoje malenstwo jest ulozone prawidlowo.
Moj szkrab jest glowka w dol juz od jakiegos 20tc. Jest bardzo aktywny i czuje jak glowka uciska na dole, uderza w szyjke. Wypycha raczki, nozki, pupcie, caly brzuch chodzi, razem z mezem lubimy to obserwowac, no i czesto ma czkawke :), a nozki to czesto wpycha pod zebra i tak kopie, ze boli az tchu zlapac nie moge

Clodi dzisiejsza porcja kciukow, abys wytrwala w szpitalu!!!!

Nathani moze jeszcze chlopczyk Wam sie trafi :). W ciazy z pierwszym synkiem od poczatku czulam, ze bedzie chlopiec i przeczucia sie sprawdzily, w ciazy z drugim synkiem, mialam przeczucie na dziewczynke, gdzies tez wyczytalam, ze z wpadek latwiej o dziewczynki (bo drugi synus byl niepodzianka :)), a potem okazalo sie, ze kolejny synus. No a teraz czekamy na kolejnego chlopczyka, coz ja mowie mojemu mezowi, ze meski krawiec z niego.
Maltanczyki sa piekne, ja kiedys mialam owczarka niemieckiego, a moj maz jak jeszcze mieszkal w UK to mial teriera szkockiego i w przyszlym roku zamierzamy wziac dobermana od szczeniaka, dzieci beda mialy kompana :).

Ciril
ja tez znam ten bol o jakim piszesz, moja szyjka juz sie zaczela skracac, maly uciska mnie tam i czuje to codziennie. Teraz wlasnie jade na fenoterolu.

Misia83
super, ze juz czujesz sie lepiej i trzymam kciuki za wizyte. Mam tak samo jak Ty, czuje sie bardzo pewnie jak mam meza ze soba na wizytach, w poprzednich ciazach zawsze byl i teraz tez nie opuszcza zadnej, dlatego zawsze wybieramy terminy, aby jemu pasowalo, tez jest ze mna na wizytach i podczas badan, przezywamy to oboje, a ja widze jaki szczesliwy jest, ze moze ze mna tam byc. Jest niezastapiony w takich chwilach i byl przy poprzednich porodach ze mna caly czas, dal mi ogromne wsparcie i teraz oczywiscie tez bedzie.
Ja przylecialam do US na stypendium i kilka dni po przylocie poznalam meza. Potem mielismy krotka rozlake, bo po stypendium musialam poleciec na troszke do PL, aby skonczyc mgr, wiec tesknota byla przeogromna, ale przetrwalismy to, a ja po obronie mgr przenioslam sie tutaj, aby z nim byc.

Mummy2
jak mieszkalismy w NY to wynajmowalismy mieszkanie na Brooklynie, a potem przenieslismy sie na Manhattan, ceny byly znosne, a potem jak podjelismy decyzje o przeprowadzce tutaj to rozgladalismy zie za domem, wzielismy kredyt i kupilismy dom, a raty nie sa jakies kosmiczne i da sie przezyc. Powiem tak, ze jeszcze niedawno widac bylo w US kryzys, np puste restauracje, ludzie mniej kupowali, ale teraz wszystko wraca do normy. Na pogode nie narzekamy, maz ma dobra prace, napewno wiecej zarobi tutaj jak w UK czy PL. A do PL do mojej rodziny rzadko latamy, ale to z racji tego, ze ostatnio troche sie u nas dzialo, mielsimy leciec w tym roku, ale udalo nam sie zajsc w ciaze, wiec znowu podroz do PL przelozylismy pewnie na nastepny rok.

U mnie nocki tez ciezkie, kregoslup boli rowno, bola mnie biodra, oddychac tez mi ciezko, czesto sie w nocy budze, potem usnac nie moge, zaczynam ciepiec na bezsennosc.
Co do siary to u mnie pojawila sie juz po 20tc.

Wczoraj przygotowalismy dekoracje na Helloween, troche gotowalam z tesciowa, dzis maz ma wolne, wiec dzisiejszy dzien nalezy do rodziny, a wieczorem bedziemy chodzic z dziecmi i zbierac slodycze.
Pokazuje Wam efekty naszych wypocin na Halloween:-)

Ostatnia edycja:
mummy3 -piękne dynie! :D

A ja mam dla was coś na poprawę humoru, hihi. I żeby wam się porody dobrze i wesoło potem kojarzyły! :p

369b38f64db0cd852f54dd0219f3ad18.jpg15_500x640.jpg

Hej... tyle napisalyscie, ze nie nadrobie:zawstydzona/y:

Przezylam prace i juz mam wolne do poniedzialku;-) bede miala wiecej czasu, zeby z Wami posiedziec i popisac:-) jutro na groby nie jade bo tu nie mam nikogo, zapale swieczuszke w domu dla mamy;-)

A moze do fryzjerki sie wkoncu przejade bo odrosty okrutne:sorry:

My w tym roku też nie jeździmy po cmentarzach, ze względu na Bąbla w ogóle nie jedziemy do "domu", bo za daleko :sorry: Myślałam żeby iść na groby żołnierzy, ale zobaczymy jeszcze jaka pogoda będzie i w ogóle.

Niestety wczoraj zmarł mój kolega z pracy :-( w poniedziałek będzie pogrzeb, i też nie wiem, czy dam radę dotrzeć, bo na cmentarz autobusami daleko a ja muszę na siku z częstotliwością do dwóch razy na godzinę :no: zdążę wyjść z bloku i trzeba wracać :angry:

reklama
Ja mam majty jak Vivienne ;-) 3 sztuki wielorazowych siateczkowych i paczkę (chyba 5 sztuk) jednorazowych, jeszcze nie było podane na nich wymiarów tylko L i takie prawie są :/

Nie nadrobię nie ma szans :sorry:
Była u mnie koleżanka i pogadałyśmy, szkoda że mieszka daleko i widzimy się tylko czasem
Ja czuje się nie za dobrze mdłości mam znów jak na początku :/ gardło mnie boli i mogę ciągle spać:eek:

Do góry