reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam wszystkie Grudniowe Mamusie
dawno nie zaglądałam na to forum bo jakos tak czas nie pozwalał
teraz kiedy rośnie we mnie Maleństwo na pewno znajdę trochę więcej czasu (wkrótce zwolnienie)
i oprócz moich marcówek 2008 będę odwiedzać również i Was :)
jakoś tak z innymi Mamuśkami zawsze raźniej :)

reklama
kittyXXX to miło wiedzieć że ktoś z moich stron jest na tej stronie :)
ja mam nadzieję ze pójdzie naturalnie i szybko jak przy poprzednim porodzie :)
no i oczywiście planuję rodzić w "dwójce" :)

mam jeszcze pytanie do mam które maja już dwójkę dzieci
Julka ma obecnie 4 latka kiedy najlepiej powiedzieć jej że będzie miała siostrzyczkę lub braciszka?
na tą chwilę bardzo chce mieć "dzidzię" w domku

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hejka

byłam dziś na usg i widziałam moją kropeczkę :-) :-). lekarz powiedział że to 5 tydzień i mam termin na 9 grudnia :)
życzę sobie i Wam spokojnych 9 miesięcy!!! ;-)

kasia_s ja też w "dwójce" zastanawiam się tylko nad lekarzem prowadzącym naprano będę chodziła do medicover bo tam mam abonament ale dodatkowo zastanawiam się nad Skórczewskim bądź lachem (ale on nie przyjmuje przerwanie) - robił mi pierwsze cc i nie jest najmilszy ale z jego pracy jestem bardzo zadwolona nie mam śladu a szwy zdieli mi po 3 dniach wiec myślałam żeby teraz on mi poprowadził. Wcześniej chodziłam do Kocbacha ale pod koniec ciąży zaczął dziwną serię pomyłek jak mogę tp tak nazwać nie zauważył hipotrofii, pomylił płeć w 8 miesiącu i powiedział " tak jak mówiłem wyraźnie widać że będzie córka" - a ja wielkie oczy :szok: bo wszystko dla chłopca gotowe a okazało się że się kolejny raz pomylił wiec daruje sobie mimo że jest miły za dużo błędów i roztargnienia (czasem chodząc co 2 tygodnie zapominał że prowadzi moją ciąże i co było poprzednio)

jak tam Wasze dzisiejsze samopoczucie dziewczyny?
Ja od 5 dni mam mdlosci, wymioty, wszystko trwa cale dnie wiec i sil mi brakuje.
Pozdrowionka

witajcie grudnióweczki

z wielkim niepokojem tutaj do was zaglądam bo i wiele lęku i niedowierzania jest we mnie. Kilka dni temu zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreseczki. Ten mój szok jest spowodowany tym, że nie planowaliśmy z M. kolejnego dzidziusia, a na pewno nie tak szybko. Mam już dwóch synków, młodszy ma rok i 3 miesiące, chciałam go najpierw podchować, poukładać trochę sprawy zawodowe, a tu taka niespodzianka. Nadal to wszystko do mnie jeszcze nie bardzo dociera, mam wrażenie, że to jakaś pomyłka, Chorowałam ostatnio, brałam leki, 1,5 tygodnia temu przestałam karmić piersią, myślałam że to wszystko wpłynęło na opóźnienie @. Tylko, że robiłam w sumie 4 różne testy, różnych firm, o różnych porach dnia, w każdym wynik był ten sam. Jestem lekko oszołomiona tą całą sytuacją.

witajcie grudnióweczki

z wielkim niepokojem tutaj do was zaglądam bo i wiele lęku i niedowierzania jest we mnie. Kilka dni temu zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreseczki. Ten mój szok jest spowodowany tym, że nie planowaliśmy z M. kolejnego dzidziusia, a na pewno nie tak szybko. Mam już dwóch synków, młodszy ma rok i 3 miesiące, chciałam go najpierw podchować, poukładać trochę sprawy zawodowe, a tu taka niespodzianka. Nadal to wszystko do mnie jeszcze nie bardzo dociera, mam wrażenie, że to jakaś pomyłka, Chorowałam ostatnio, brałam leki, 1,5 tygodnia temu przestałam karmić piersią, myślałam że to wszystko wpłynęło na opóźnienie @. Tylko, że robiłam w sumie 4 różne testy, różnych firm, o różnych porach dnia, w każdym wynik był ten sam. Jestem lekko oszołomiona tą całą sytuacją.

fogia
Witamy w gronie.. :tak:
A to ci życie (a właściwie małżonek ;-) ) psikusa sprawiło... Wiesz, mam koleżankę w pracy która nie zdążyła z macierzyńskiego wrócić(...) a dzieci są chyba z tego samego rocznika nawet - jakoś luty i grudzien lub styczen i listopad...hmm W każdym razie zmierzam do tego że przy takich dzieciaczkach jak twoje to i nawet łatwiej będzie bo maluchy napewno będą się chętnie angażowały (każdy na swój sposób ooczywiście ) w opiekę nad najmłodszym. Wiadomo, ze w szoku jestes, ale za to jak wesoło tam u was będzie - 3muszkieterów/ki ;-)

Tak sobie myślę, kiedy macie zamiar poinformować otoczenie...? chodzi mi o znajomych, prace, dalsza rodzine czy kogokolwiek innego poza partnerem..? Jaki czas wg was wydaje się najbardziej odpowiedni?
Tak pytam z ciekawości, bo osobiście mam zamiar przeczekać do 10tyg :tak: Póki co wie tylko tatuś maleństwa i moja mama.

reklama
kiss125 A powiedz mi czy przy synku i córce miałaś jakieś inne dolegliwości czy nie odczułaś różnicy?

przy synku to codziennie na obiad przez pierwsze trzy miesiace byla zupa ogórkowa i najlepszym przysmakiem byla kapusta kiszona poza tym taki dziwny ból w brzuchu a przy córci to nie mialam jakis specjalnych zachcianek mialam mdlosci ale tylko chwile no i tez ten ból brzucha.A teraz zadnych bóli caly czas mdlosci i bolace piersi zachcianki zupa chrzanowa i obrzydzenie do jajek.

mam jeszcze pytanie do mam które maja już dwójkę dzieci
Julka ma obecnie 4 latka kiedy najlepiej powiedzieć jej że będzie miała siostrzyczkę lub braciszka?
na tą chwilę bardzo chce mieć "dzidzię" w domku

mój synek miał 2 lata jak zaszlam w ciąże powiedzialam mu okolo 5-6 miesiaca jak juz bylo widac.Wydaje mi sie ze niema sensu wczesniej bo dzieci sa bardzo niecierpliwe i dlanich to za dlugo by trwalo a pozaqtym teraz to nie bardzo ci uwierzy bo nie widac :-)

Do góry