reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Gratuluje, jak ja mojemu pokazalam test, tez oczywiscie nic nie zobaczyl, dopiero wzielam go do okna i tam w koncu pokazalam moj cien cienia,;-)

A po ilu dniach od tego cienia wyszła ci normalna mocna II kreska czy już nie testowałaś - ja nadal sama nie mogę do końca w to uwierzyć ale od kilku dni mnie mdli co w pierwszej ciąży w ogóle mnie ominęło i jem dziwne rzeczy hmmm np. śledzie 3 dzień a ja nie cierpię śledzi hehe a następnie serek truskawkowy i mleko dużo mleka :) mam nadzieje że nic sobie nie uroiłam i że @ nie nadejdzie

reklama
A po ilu dniach od tego cienia wyszła ci normalna mocna II kreska czy już nie testowałaś - ja nadal sama nie mogę do końca w to uwierzyć ale od kilku dni mnie mdli co w pierwszej ciąży w ogóle mnie ominęło i jem dziwne rzeczy hmmm np. śledzie 3 dzień a ja nie cierpię śledzi hehe a następnie serek truskawkowy i mleko dużo mleka :) mam nadzieje że nic sobie nie uroiłam i że @ nie nadejdzie

4 dni poznijej byla mocniejsza, ale w poprzedniej ciazy przy becie 200 dopiero byla mocniejsza, moze u ciebie chlopiec dlatego tak sie opoznia a u mnie dziewczynka , mi ten cien cienia wyszedl na 4 dni przed @

Dziewczyny ja test w ostatniej ciąży zrobiłam 7 dni przed terminem @
Moze uda mi się wrzucić te fotki testów z poszczególnych dni cyklu.
Też nie wierzyłam jak zobaczyłam ten cień cienia-ale szczęście we mnie na przemian z niepokojem się mieszało...
A teraz moja córunia śpi sobie słodziutko-a ja patrzę na ten wspaniały CUD!!!
Dodam,że przy synku pozytywny test miałam na 3 dni przed@
1.z 23 dc
2 z 25 dc
3 z 31 dc
przy cyklach 30 dniowych
23dc.jpg25dc.jpg31dc.jpg

Ostatnia edycja:
4 dni później była mocniejsza, ale w poprzedniej ciąży przy becie 200 dopiero była mocniejsza, może u ciebie chłopiec dlatego tak się opóźnia a u mnie dziewczynka , mi ten cień cienia wyszedł na 4 dni przed @

Dzięki za info :) Wewnętrznie mam przeczucie że będzie córka - a może bardzo chcę by tak było ale najważniejsze by zdrowe. W pierwszej ciąży mówiłam że będzie chłopak od zarodka bez serduszka jeszcze - i życzenie się spełniło tak czułam. W zeszłym miesiącu się nie udało ale poczucie miałam że jak już to chłopak a teraz jakoś inaczej zobaczymy co ma być to będzie a ja będę szczęśliwa mamą :)
:tak:

kitty gratki ;-)
ja tez na poczatku mialam blade kreski i moj tez ich nie widzial..dopiero jak kreska byla mocna,to wkoncu ja zobaczyl i uwierzyl :-D.do mnie samej dlugo nie docieralo,ze sie udalo..jakos nie moglam uwierzyc w to szczescie ;-)

Hej dziewczynki:) podczytuje was troszkę;) tak troszkę Wam zazdroszczę:) ale staranka poczelismy już :D wec moze na styczen sie uda:)
majeczka wiesz co mój test który wykonywałam wydaje mi się że było podobnie z ta druga kreseczką ja jej nie widzialam a moja siostra twierdzila ze widzi tam kreseczke .. ale dostałam @ wiec i tak na moje wyszlo..ale az w glowie mi sie urodzila nadzieja:) hehe wiem moze smieszne ale no juz tak to jest jak chce sie byc mamusia:)

Jak będę w domu to zrobię zdjęcia to dacie znać czy nie mam omamów ale mój był po leki na nadciśnienie w aptece i poprosiłam żeby jeszcze 1 kupił i zrobię w piątek jak @ niedobra nie przyjdzie :laugh2: Tylko mam problem bo jak przestałam karmić małego a z uwagi na jego nie chęć i wizyty w szpitalu to były tylko 2 miechy zaczęłam znów palić i muszę rzucić od zaraz i wziętość witaminy i kwas i w ogóle. No i moja praca wymaga ode mnie tego że często wyjeżdżam i dużo siedzę za kółkiem i nie wiem kiedy im powiedzieć jak przestanę palić i pić na imprezach z klientami to będzie jednoznaczne ( a imprez mam bardzo dużo) i drinka zawsze wypadało albo szampana na bankiecie wypić i teraz nie wiem kiedy im podpowiedzieć ?

Kiedy wy planujecie oznajmić w pracy dobrą nowinę?

Pozdrawiam serdecznie nowe, grudniowe mamuśki :-)
U mnie rano test negatywny... Nie będę się starać w następnym cyklu, może za kilka lat... :-)
Będę trzymać kciuki za Wasze maleństwa, aby zdrowo się rozwijały i szczęśliwie przyszły na świat :tak:
Trzymajcie się!

reklama
Hej dziewczyny :) Miłego dnia dla pracujących przyszłych mam i tych co odpoczywają :)
Ja miałam testować kolejny raz jutro ale pękłam i dziś powtórzyłam ale nie z rannego tylko trochę później i jest już wyraźna jasna kreska jeszcze sprawdzę dla pewności z porannego :) albo morze beta hmmm zobaczy się

A jak wy się czujecie? Bo mi w pierwszej ciąży nic nie dolegało a teraz zmęczenie x 1000 i mdłości jak nie zjem albo zjem za dużo albo rano w sumie ciągle ale mijają i wracają

Do góry