reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Chciałabym się przywitać i dołączyć do waszego grona, mogę? :-) 2 dni temu zrobiłam test licząc na 1 kreskę jak zwykle a tu niespodzianka piękne ciemne 2 kreseczki :-) O maluszka staraliśmy się ponad rok i już straciłam nadzieję, że pomiędzy moim starszym smykiem a młodszym będzie 2 lata różnicy a tu się jednak udało :-) Termin wychodzi mi w okolicach 20 grudnia a dokładnie dowiem się pewnie u gina bo ja mam PCO i ten cykl był 44 dniowy. Kurczę jeszcze nie mogę w to uwierzyć pomimo 2 pozytywnych testów :tak:
Mam nadzieję, że spędzimy razem wspaniałe chwile i każda pochwali się w grudniu zdjęciem ślicznego maluszka :-) Miłego dnia kochane wam życzę :tak:

reklama
Czy to możliwe, że test zrobiony 3 dni po terminie @ wyszedł fałszywie negatywny? Teraz jest 9 dzień po terminie a @ brak... Jeśli zrobię test o tej porze dnia to będzie miarodajny? Kurde, już myślałam, że nie będzie grudniowego dzidziusia, a tu nie zapowiada się na @ :-)

Czesc,

Ja tez sie dowiedzialam z wielka sobote. Z kalendarza 17 grudnia. Czekam wlasnie na 2gi wynik bhcg z zalecenia lekarza. W lipcu koncze 30 lat. Pozdrawiam cieplutko.

Asia
======

witajcie ciężarówki !:-)
mam na imię Monika lat 28, w Wielką Sobote dowiedziałam sie ze jestem w ciąży , oczywiscie ucieszyliśmy sie z mężem. to nasza pierwsza dzidzia. zrobiłam test krwi - 5tydzień. a z kalendarza porody, termin porodu na 9 grudnia

we wtorek ide do gina, boję sie , napiszcie jak wygląda pierwsza wizyta , jak wygląda badanie.
jesli chodzi o objawy , to boli mnie brzuszek, kuje i bol jak przed @ . piersi tez bolą :nerd:

jakie Wy macie objawy ? czy boli was brzuch ? jak sobie radzicie?

buziaki

Hej nie wiem jak teraz bo nie jest tak żle i daje rade bez wspomagaczy ale przy Przemku jadłam imbir taki jak od sushi np. IMBIR MARYNOWANY RÓŻOWY 1,4kg + WASABI GRATIS !!! (2260267546) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Żadne herbatki itp nie dawały rady ale zauważyłam że po sushi w knajpce jest ok i zaczęłam szukać i okazało się że imbir wiec Szczerze Polecam

Dzięki, sprobuje ale najwszesniej za 1,5 tygodnia bo dopiero wtedy lece do Polski.
Dzis moze kupie sobie herbatke z imbiru <moze bo jestem tak oslabiona, ze dluzsza droga do przejscia to dla mnie klopot>

Wiec witamy nowe ciezarówki ;) Fajnie, że nas przybywa :)

witajcie ciężarówki !:-)
mam na imię Monika lat 28, w Wielką Sobote dowiedziałam sie ze jestem w ciąży , oczywiscie ucieszyliśmy sie z mężem. to nasza pierwsza dzidzia. zrobiłam test krwi - 5tydzień. a z kalendarza porody, termin porodu na 9 grudnia

we wtorek ide do gina, boję sie , napiszcie jak wygląda pierwsza wizyta , jak wygląda badanie.
jesli chodzi o objawy , to boli mnie brzuszek, kuje i bol jak przed @ . piersi tez bolą :nerd:

jakie Wy macie objawy ? czy boli was brzuch ? jak sobie radzicie?

buziaki
Witaj Moniko :) co do pierwszej wizyty to niczego sie nie obawiaj, ale psychicznie nastawiaj sie ze na usg zobaczysz jedynie pęcherzyk ciążowy bo z reguły za wcześnie zeby bylo widac zarodek. Ja na pierwszej wizycie bylam w 5 t 4 d i nie widzialam dzidzi zobaczylam dopiero 10 dni pozniej :) a kolejna wizyte tez mam we wtorek takze bedziemy sie wspierac myslami :)

powiedzcie mi jak brac kwas foliowy?
bo ja bralam do tej pory witaminy z kwasem foliowym, ale chce je narazie odstawic i zaczac brac sam folik- bo moze mam takie straszne mdlosci przez te witaminy.
Schudlam przez tydzien 2 kg :eek:

witam,
jakos mnie ostatnio mniej,ale albo nie mam czasu na kompa,albo checi..
caly czas bym spala..,ale ogolnie czuje sie dobrze ;-)
juz odliczam dni do spotkania z polozna..no i 1szego usg ;-),choc to drugie nie wiem jeszcze kiedy,ale pewnie niedlugo ;-)
neska folik bierzesz raz dziennie 1tab. ;-)
witam nowe mamusie i gratuluje !!!!

reklama
Do góry