reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Cześć dziewczyny

Ja dopiero wstałam :zawstydzona/y:. Odprawiłam rankiem męża na mecz i poszłam dalej spać i jakoś to zeszło. Widze że wszystkie mamy takie podejście do swoich mężów że naprawde jak się to czyta to aż serce się raduje.
Teraz z innej beczki, normalnie tak się wkurzyłam przed chwilom, ubieram sie, patrze na brzuch a tu koło pępka 4 rozstępy :angry::angry:, no i po co całą ciąże smaruje sie jakimś kremem, przeżyłam to że biodra i piersie mi popękały za bardzo nie przykładałam do nich wagi w smarowaniu no ale brzuch !!!!!!!!!!!!! Smaruje codziennie dokładnie, wklepuje ten głupi balsam ehhhhh........ Do dupy ten gerber :wściekła/y:

reklama
Lilith powodzenia :tak:
ja kosmetyki przelałam do pustych buteleczek tak właśnie po trochu aby mieć
Nathani powodzenia na wizycie ;-)

Wiolka to teraz spakować się i jesteś gotowa :)

Asia ja tez nienawidzę byc sama, a tylko D. mam
Misia ale super pomysł z tymi pojemniczkami :tak: szkoda że nie mam reala w pobliżu

Położyłam się wczoraj z książką, trochę poczytałam (gadałam też do małego do skakał jak szalony :)), jednak ciężko było mi sie skupić. Sąsiedzi gadali gdzieś do 1 (albo i dłużej) mamy sypialnie pod ich kuchnią :/
Potem wsadziłam sobie stopery i jakoś podrzemałam aż D. przyszedł i mnie przytulił :D
Ja miałam ciężką noc, nie wiem co mi się działo, ale czułam taki przeraźliwy ból w żebrach po prawej stronie :-( nie wiem czy mi mały wlazł czy co, normalnie jakby tam mi ktoś igły albo lepiej jakiegoś noża wsadził, koszmar.
Di tego zdrętwiała mi prawa noga że ruszyć się nie mogłam, o bólu kręgosłupa nie wspomnę :zawstydzona/y:

Witam sie z wami po dwudniowej przerwie. Jakas zabiegana bylam przez te 2 dni i nie maialam czasu zajrzec na forum.
Ale gonice z tymi postami, nadrobilam ale juz nie wiem co i jak tyle tego bylo.
Lilith super ze juz w domciu.
Tez nie moge spac jak moj N gdzies wyjezdza
Ja do szpitala biore podrozny zestaw kosmetykow dla malej i dla mnie tez. Tak jak Misia poprzelewam sobie moje kosmetyki do malych butelek. Zawsze tak robie jak jade w jakas krotka podroz.
Fiolka fajnie musiala wygladac twoja psinka w tym rozku...
Oby nowi sasiedzi nie nalezeli do halasliwych
Ciril trzymaj sie kochana
Wiolka23 ale super, juz 22go
Betiks trzymaj sie, bedzie dobrze
Bylam u fryzjera w srode i podcielam sporo wlosy od razu inaczej sie czuje...
Widze ze juz sporo z was ma przygotowana torbe do szpitala, ja moja przygotuje gdzies za tydzien moze za dwa. Jakos nie mam stresu i jeszcze poczekam. Przed ciaza czesto podrozowalam wiec w pakowaniu mam wprawe, a do tego bede to robic wg przygotowanej juz listy wiec szybko pojdzie.
Ciekawe co tam u Vivienne ?

Fiolka zobacz sobie w jakimkolwiek markecie, ja znalazłam je na dziale kosmetycznym przy środkach aptecznych. A jaką książkę czytasz? Ja kończę już "Grę Anioła" Carlosa Ruiza Zafona.Lubię tego autora i przeczytałam już jego autorstwa "Cień Wiatru", który w/g mnie jest lepszy niż "Gra Anioła"
Cinamona ja też mam ochotę zmienić fryzurę, ale postanowiłam, że pokombinuję coś dopiero o porodzie. Za tydzień muszę odrosty ufarbować.
Clodi z tymi kremami to jest różnie, ja od początku smaruję skórę Oliwką Bambino i póki co nie zrobił mi się żaden rozstęp. Tylko wszystko mam upaćkane tą oliwką, no ale coś za coś.

misia ja właśnie w pierwszych miesiącach smarowałam się oliwką ale koleżanka która całą ciąże sie smarowała i pokazała mi swój brzuch to sie załamałam a wręcz przeraziłam taka była popękana no i przerzuciłam sie na gerbera. Ale jak widać i tak źle i tak niedobrze. Jestem coraz bardziej przekonana że to geny a z tym to już nie wygram niestety :dry:

Popisalyscie, ze hej:-)

Ja dzis od rany masy spraw pozalatwialam i bylam w makrecie po pampersy bo dzis byly u nas w promocji;-) dobrze, ze rano sie wybralam bo tyle ludzi:szok: kupilam trzy paczki, 1 paczke nr 1 gdzie jest 50 sztuk, 2 paczki nr 2 gdzie jest po 45 w paczce, w sumie za 140 sztuk dalam 25 e, nie wiem czy to byl interes zycia no, ale pampersow troche mam:rofl2:

Do tego sobie kosmetyki do szpitala pokupowalam, kupilam duze butelki pozniej bede ich uzywac w domu:tak: ach i lusterko powiekszajace kupilam takie gdzie mozna wszedzie przyczepic to mam nadzieje, sie wkoncu dobrze ogolic:rofl2:

Co do M ja tez tesknie, nawet jak ide wieczorem spac, a M zostaje jeszcze na dole bo cos tam robi czy tv oglada to nie zasne dopoki nie przyjdzie na gore:zawstydzona/y: taka moja przytulanka:-)

Betiks i mi cholery wylazly:no:, tylko w poprzedniej ciazy mi gin przepisal jakas masc i kilka razy jej uzylam inaczej by szlo zwarjowac:baffled:

Clodi tak jak piszesz to chyba nie ma reguly na te rozstepy ja sie olejkiem migdalowym smaruje u nas bardzo polecaja;-)

Cinamona i ja wlosy sporo podcielam duzo lepiej wygladaja:tak:

Clodi masz dużo racji, widać jedna kobieta ma skórę bardziej elastyczną i czasami nawet nie smarując się niczym żaden rozstęp się nie pojawi, a inna choćby nie wiem co robiła to i tak coś tam zawsze jej się zrobi. Nic się nie martw, rozstępy to pikuś;-)

witam

clodi łóżeczko mam tylko rozłożone od wczoraj ale pościeli nie ubieram :-) mam tylko miejsce na poukładanie niektórych popranych i poprasowanych rzeczy :-) a poza tym i ja i małżon wolimy żebym była przy ustawianiu bo to ja z reguły o takich rzeczach decyduję:happy: K. ostateczne zdanie ma przy wyborze elektronicznych rzeczy a ja najwięcej decyzji podejmuję przy remontach i przestawieniach mebli (właśnie ostatnio ściągnęłam tatę żeby z K. przemeblowali pokoik Julki bo znudziło mi się już to ustawienie:sorry2:UWIELBIAM PRZESTAWIANIE W POMIESZCZENIACH:-D)
wiolka no to teraz już z górki :-) odlicznie czas zacząć:tak:
Fiolka no to witaj w klubie :-) na mnie też czeka prasowanie, na szczęście dla maluszka ostatnie dwie pralki ale nasze ciuszki, a szczególnie Julki-codzinnie jadłospis z przedszkola na bluzce :-D
mummy2, Noukie, Lilith, Fiolka trzymajcie się cieplutko, jeszcze troszkę i hormony też zwolnią bo teraz nam dają nieźle popalić:baffled: ja często mam jakieś fochy i czepiam się mężula nie wiadomo o co:zawstydzona/y:

Clodi tak jak dziewczyny piszą to chyba raczej jest tak że albo ktoś ma skłonność albo nie , a drugą teorię mam też taką że zależy od wielkości i kształtu brzucha. Ja pierwszą ciążę smarowałam się od ud po piersi jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży 2 x dziennie ( rano balsam, wieczorem oliwka ) i oczywiście uda i piersi to jest jeden wielki rozstęp , na brzuchu nie miałam mimo że miałam o wiele większy niż teraz. Dopiero po porodzie na dole brzucha pojawił się 1 czy 2 rozstępy. W tej ciąży mimo że się smaruję sporadycznie ( w ostatnim czasie trochę więcej ) to nie wyszedł ani jeden, ale pewnie zaszczycą mnie swą obecnością po porodzie...
Także wg mnie nie ma reguły.

Dziewczyny czy po cesarce kupujecie sobie jakiś preparat na bliznę ? Np. plastry ( http://www.doz.pl/apteka/p55310-Sutricon_plastry_silikonowe_na_blizny_5x30_5szt ) czy żel ( http://www.doz.pl/apteka/p4050-Contractubex_zel_20_g ) ? JA miałam przy pierwszej cc Contractubex i było ok. A co wy polecacie ?

Ostatnia edycja:
reklama
ja jak zwykle w biegu..moze jak urodze to bede lepiej zorganizowna i czasu bedzie wiecej :-D
clodi to moja 3ciaza ,w zadnej niczym sie nie samrowalam...a rostepow tyle co kot naplakal..i to tam gdzie ich nie widac..w tej mam jeden,ale co tam..wazne aby moj maluszek przyszedl na swiat caly i zdrowy ;-)
to chyba zalezy od genow,bo mam znajome,co sie smarowaly a ich brzuchy wygladaja tak,ze :szok:
mummy 3.5latka to juz nie taka mala...jak zaszlam w drugiej ciazy to cora miala 2latka...i z wielkim brzuchem musialam ja gonic...dasz rade,juz duzo nie zostalo;-)
fiolka ty to masz pecha na tych sasiadow...zycze duzo sily i spokoju :tak:
apropo fryzjera...ja jutro chce isc..wsumie to musze,bo pozniej juz czasu nie bedzie..za 10dni rodze:szok::happy:

Do góry