reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

mummy3

masz racje, oby do tego 37-38 tygodnia:) damy radę i my i Wy:) moja szyjka rzekomo dzięki pessarowi ma w pomiarach 25mm ale to tylko dzięki temu, że prawidłowo obrzękła..reż czuję w dole brzucha pewne dolegliwości i już teraz wiem czym są spowodowane.. nauka na przyszłość, choć nie ukrywam, że wolałabym uniknąć przy drugiej ciąży takich ekscesów:p daj znać po wizycie czy u Ciebie wszystko w porządku:)ja poczekam do tego 13tego jesli nic po drodze nie bedzie się działo:) a ile dzidziuś Twoj waży i mierzy, mojego jak lekarz ost sprawdzał<tj 18.10> to wyszło nam z wymiarów ze poród na 1.12.. hehe a normalnie termin mamy na 15.12 tak więc dość spory ten nasz chłopak:p

reklama
Kurcze, ja to panikuje jak nie wiem, a termin coraz bliżej. Chociaż jak ja teraz tak panikuje to co będzie potem. :confused:

A i wybaczcie moje głupie pytania, ale nie mam kogo o to zapytać, a wy mi tu jakoś przybliżycie to wszystko..

A i będziecie chcieli mieć robioną lewatywę? Bo u mnie to jest na "życzenie", ale ja ogólnie cewniki, lewatywy itp znoszę strasznie źle, więc sobie odpuszczam, żeby problemów przy porodzie nie mieć. Najwyżej zdarzy się jakaś niespodzianka. :zawstydzona/y:

Naty1990 u nas termin porodu to 11 grudnia, usg ostatnie mielismy 2 tygodnie temu 20.10 (ja mam wizyty co dwa tygodnie z racji zagrozenia, mojej anemii itd) i wtedy waga syncia w przeliczeniu na gramy ( bo mieszkamy w US i tutaj inne jednostki wagowe) to 1920g :). Wiec synus rosnie pieknie :).
Oczywiscie, ze dam znac jutro po wizycie, stresy juz sa. Damy rade, zobaczysz, wazne, aby sie oszczedzac i uwazac na siebie i wszystko bedzie dobrze :)

witajcie porannie nie spie od 7 :/

Mi tez sie strasznie czas dluzy… jeszcze tak do 30tygodnia w miare szybko mi lecialo ale teraz im blizej konca to sie ten czas wlecze i wlecze
A jeszcze jak patrze na wasze suwaczki i tak malo co niektorym zostalo... to jeszcze bardziej mi sie dluzy

mummy3 kciukasy za wizyte

no nic, ide wciagnac cos na sniadanie bo zaczyna mnie ssac

Ostatnia edycja:
Dziendobry....

Ja tez juz dzis od 7 nie spie, ale u mnie spanie do 7 to sukces, bo ja potrafie czesto o 4/5 sie obudzic i pozniej juz koniec spania:sorry2:

Dzis jak narazie leniwie na sofie, pozniej tylko do kolezanki podjade, pogoda do d..... zimno, ciemno i pada:sorry2:

Dzień dobry,
ja się dziś też obudziłam o 5 i spać potem było ciężko, ale jakoś mi się udało zasnąć na trochę, po 7ej przebudziłam się ze strachem, że mi wody odeszły :-p ale się okazało że mąż mój kaloryfer odkręcił na noc i było mi tak gorąco, że obudziłam się zlana potem, ale to całe uda, brzuch, dekolt :baffled:

Kaloryfery w gościnnym dalej nie działają, rozmawiałam już z właścicielką mieszkania, ma zawołać kogoś z administracji, mąż odpowietrzał, wylał kilka fest miednic wody a rezultat żaden :dry:

Do nas jutro przyjeżdżają moi rodzice na dwa dni, dowieźć dla Małej parę pierdół i być może ostatni raz zobaczyć brzuszek :tak: Także dziś dzień sprzątania, ale to głównie mężowe zadanie.

reklama
Do góry