reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry my dziś od rana objechaliśmy cmentarze wymarzłam jak cholera jasna wróciliśmy zrobilam obiad i siedzimy w domku w ciepełku :-p Lili-mnie boli bradzo ciągnie szczypie takie ogólnie niefajne uczucie i bardzo boli ale ja mam od poczatku ciaży tak bo mam zrosty które sie rozciągają pije na to magnez i jak bardzo boli to zazywam paracetamol do picia albo nospe bulkasia witaj i mów jak sie czujesz:-) Ja do szpitala biore 2 koszule obie do chodzenia nie mam zamiaru ich wyrzucać później chyba ze będą za wielkie:sorry:a mi do cc przy I porodzie kazali przebrać koszule na szpitalną i babeczka do naturalnego porodu też dawali swoje szpitalne i na drugi dzień sie w swoje przebierały:sorry: szkoda że tak teraz nie robią:eek:ja piore w dzidziusiu ubranka malej i plukam w samej wodzie nie używam już plynów do płukania tak samo przy Nastce robilam

reklama
No ja się własnie zastanawiam, bo skoro chciałam poród sn to czy jak mnie tak ciągnie i piecze to czy mi tam nic nie pęknie podczas porodu, musze powiedzieć o tym gince, bo z prawej strony blizna zrobiła sie taka troszkę fioletowa.

Zawsze mi się wydawało że po cesarce ciężko o poród sn ze względu na bliznę ... ale nie mam pojęcia , ja nie wiem czy przy możliwości cc bym się nie zdecydowała na nie, niby boli po wszystkim ale chyba szybciej to idzie niż kilkugodzinny poród sn .. hmmm

Na poczatku to nawet plukalam po 2x.
ja zawsze daje płukanie dwa razy swoich ciuchów ;-)

Asia Ty odpoczywaj a nie :-p

Viv dlatego szukam jakiejś używanej za grosze, jak nie znajdę do lumpka chyba się zmusze aby iść :sorry:
o męzowych koszulkach słyszałam ale u mnie to by nie przeszło bo za krótkie by były :-p
jak się dobrze rozwiesi to prasować nie trzeba,
dokładnie, zależy też jeszcze jaki materiał, ja mam wszystko co się jakoś nie gniecie:-D
Ja miałam najgorzej z pęcherzem jak mały był miednicowo ułożony :sorry:

Misia mi by było szkoda, 14 zł to też pieniądz :sorry:

Ania no właśnie w niektórych trzeba mieć swoją, troche bez sensu no ale cóż zrobić

nigdy nie byłam w szpitalu nawet w odwiedzinach u kogoś a tu ta akcja przede mną :baffled:
ja też :/

mummy3 haha jakie zachcianki :-D
Jak ładnie to ujęłaś, chyba najważniejsze jest nastawienie ja też chciałabym aby wszystko tak naturalnie/instynktownie poszło :)
Życzę dobrych wynikoów ;-)

Wiolka ja też mam 2 koszule po porodzie i nie mam zamiaru ich wyrzucać, przydadzą się następnym razem :-p

My dziś się dosłownie lenimy, spaliśmy do 14 :-D
nigdzie nie pojechaliśmy, siedzimy w domu:-p nie mam w sumie nawet kogo odwiedzać, jedynie dziadka ale to kiedy indziej też można a nie akurat teraz

Sorry Fiolka, ale wydaje mi się że twój mąż nosi droższe podkoszulki niż 14zł i takiej było by mi szkoda.

lili-musisz powiedzieć swojemu lekarzowi mój powiedział ze zdecydowanie on mi doradza cc jak pierwsze mialam cięcie jeszcze przy tych cholernych zrostach myślalam ze po tylu latach nie będzie nic boleć a tu prosze te zrosty mnie bardziej bolą niż ból po samej cesarce:confused2: Fiolka mi sie już nie przydadzą na ciąże bo to moje ostatnie dziecko ale jak mnie najdzie na taką dłuższa piżamke to sobie przyrzuce:-D a ty jak najbardziej trzymaj będziesz wspominała jak sie czulaś w pierwszej ciąży a jak sie będziesz czula w drugiej:happy:

Ale jestem padnieta. Na cmentarzu nie bylam bo znajac zycie bylabym chora. Zostalam w domu i pichcilam bo gosci mielismy. A teraz padam.czy ktoras z was ma zamiar hartowqc piersi?

Sorry Fiolka, ale wydaje mi się że twój mąż nosi droższe podkoszulki niż 14zł i takiej było by mi szkoda.
a kto powiedział że ja od niego będę brać :-p w życiu to nie przejdzie ;-)

Mam pomysł jak ułożyć wszystko w komodzie :laugh2: a skarpetki/buciki i czapeczki macie w czymś włożone aby się nie plątały ?:sorry:

Fiolka napisze Ci jak ja to ułożyłam :) z tym ze ja mam komode i reszta w szafie.

A więc szafa:
1 szuflada- śpiochy, pajacyki
2 szuflada- body na długi rękaw i krótki, kaftaniki

jedna półka skradziona od synka na kombinezony i kurteczki

komoda:
1 szuflada. bluzki, bluzy, sweterki
2 szuflada, w moim przypadku są to sukienki
3.szuflada spodnie, leginsy itp
4szuflada : skarpetki, rajstopy, czapki itp, bede to wzystko miała w kartonikach po butach tylko musze isc na strych po kartony, z Alanem bardzo sie ten pomysł przydał i mamy tak do dzisiaj

reklama
Ja mam 4 szuflady w komodzie, jedna jest moja :sorry:
w drugiej myślę że zmieszczę się z wszystkimi ubrankami tymi 56 (body, pajacyki, śpiochy)
w trzeciej chyba dam ten większy rozmiar też bieliznę
w czwartej właśnie myślę czapki, skarpetki, buciki te SKUBB Komplet pudełek, 6 szt. - biały - IKEA pudełka mi wpadły w oko tylko nie mam kiedy jechać bo ikea daleko :/
Prócz tego mam 2 szafki po 3 półki więc po jednej stronie będzie reszta ciuszków (kombinezony, spodenki, bluzy itp) a po drugiej higieniczne akcesoria,kosmetyki, pampersy, podkłady, chusteczki. Kosmetyki używane na co dzień chce wpakować w koszyczek i postawić obok łóżeczka gdzieś.
Chyba w miarę sensownie :-p

Do góry