reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam sie z urlopu:-) Jestem padnieta, caly czas w gosciach,co chwile telefon bo kazdy chce sie spotkac i zobaczyc moj brzuszek. Nie nadrobie ponda 20 stron ale postaram sie przeczytac jak wroce.
Pozdrawiam Was wszystkie:-)

reklama
witajcie kochane! zaczynam nadrabiać ;-) Was na chwilę zostawić ....;-)wczoraj strasznie mnie bolało na dole, rozpierało i szczypało nie wiem co jest
mummy 3 już się raczej nie trafi bo chce przejść na antykoncepcję doustną 6 ciąż i cały ten stres jest już dla mnie wystarczający pozatym mój wiek ...Dynie ładne ;-)
noukie ja już wprawiona w boju sama odrosty robię. 32 mi wskoczył :tak:
vieviene ja też marzę żeby porządnie zjeść teraz już żołądek mało przyjmuje zbyt wysoko jest
misia super żę na wizycie wszystko dobrze
4madlen zostało 14 dni super co???;-)
adgama ja zrobiłam tak 52-56 i do 62 uprałam w loveli , resztę uprałam w persilu z płukaniem antyalergicznym. co do terminu porodu nie wiadomo wcale nie musisz przenosić . Ja mam termin po świętach a fajnie byłoby jakbym na święta małą
już miała.
bulkasia buziaki

Dziendobry:-)

Ja juz nie spie od 5:eek: wstalam do toalety i koniec spania:sorry:

Nathani no to 32 juz za nami:-) chyba teraz bedziemy do 34 odliczac????? W 32 tyg wyksztalcily sie do konca plucka, w 33 maluszek zbiera zelazo i przeciwciala od mamy, a od 34 u nas juz sie maluchy rodzi:-) niech sobie siedza jak najdluzej, ale to u nas juz taki bezpieczny prog;-) ja tez mam termin po Swietach bo gin wedlug usg mi 27 swieci, ale ja chce na swieta juz w domku byc;-)
Odrosty pewnie tez bym sobie sama zrobila, ale balejazu sie nie podejme:-D

Adgama i u nas bedzie kapanie psa przed przyjsciem maluszka, ale to juz maja chlopkai zrobic jak bede w szpitalu;-)

Witam z rana

Bulkaasia witaj Po wakacjach
Nathani Masz racje nie danrady nadrobic
Noukie w ciagu dnia sie przespij

Ja poprzednia noc mialam nie przespana, ale wczoraj popoludniu spalam godzinke, dzis cala noc przespalam czuje sie jak nowonarodzona, pewnie Na jakies dwie godzinki ale to I tak cos.
Skurcze ustaly, dzis mam wolne od lekarzy, jade jutro z samego rana.
Zaraz do sklepu Po bulki:)

Milego dnia

dzień dobry :) miało padać a u mnie słonko ładnie się przedziera przez okna :)
noukie mam ten sam problem - jadłabym ale Antoś uciska na żołądek i niewiele się do niego mieści na raz:-D
bulkaasia ściagnęłam Cię myślami... zastanawiałam się jak tam podróż :-)
adgama ja też kupiłam (a własciwe to M kupił) płyny do prania i płukania loveli, pierwsze miesiące popiorę w tym a później kupię proszek normalny ale sensitive i będę prać razem z naszymi ubraniami... tzn taki mam plan:-)
nathani tak tak, odliczam, jeszcze 14 :) codziennie sobie znajduję jakieś zajęcia, żeby mi szybciej dzień zleciał i tak jeszcze 14 zadań bojowych muszę sobie wykombinować i może nie zwariuję ;-)

a co do słodyczy to jakby mi ktoś w I albo II trymestrze powiedział, że w III będę wcinać masowo słodycze to bym chyba mu zwymiotowała... a przez jakieś dwa tygodnie (w 33 i 34 t) jadłam ogrom czekolady i nie miałam wstrętu żadnego... teraz przystopowałam, ale wstręt nie powrócił a szkoda :-p

ja nie będę dziś dużo chodzić po cmentarzach... M do swojego dziadka idzie sam, drugi cmentarz z naszymi znajomymi omijamy dziś bo trzeba dużo iść a ja niestety nie dojdę tyle, ale odwiedzimy ich jak już będzie możliwy dojazd samochodem pod bramę, jedziemy tylko do moich dziadków na wioskę bo tam mały cmentarz i dam radę się dotoczyć;-)

miłego dnia brzuszki :)

Cześć wszystkim ;-) 4madlen za to u mnie miało nie padać a leje ;-( U mnie jeszcze śpią :no:. Ale zaraz ich budze jemy śniadanka, pijemy kawki, czekamy aż deszczyk przestanie padać :-) I idziemy na cmentarz ;-) miłego dnia Wam

A ja mam pytanie do Was dziewczyny, a zwłaszcza do tych ciezarówek które miały już cc ... a więc czy Was też piecze rana po cc i ciągnie tak dziwnie mnie od wczoraj tak dziwnie szczypie i piecze, to normalne ???

helou

ja mialam dzisiaj nocna zmiane. Obudzilam sie na siku o 3 i juz nie moglam zasna. Pokrecilam sie z godzine w lozku i w koncu wstalam ale na szczescie ok 6 udalo mi sie znowu zasnac.
Wlasnie zakrecilam ciasto marchewkowe, ciekawe jak wyjdzie bo pierwszy raz robie.

My na cementarz nie idziemy, bo nikogo tutaj nie mamy wiec poprostu dzien wolny i tyle.

reklama
A ja mam pytanie do Was dziewczyny, a zwłaszcza do tych ciezarówek które miały już cc ... a więc czy Was też piecze rana po cc i ciągnie tak dziwnie mnie od wczoraj tak dziwnie szczypie i piecze, to normalne ???

Lili mnie nic nie ciagnie ani nie piecze. A szczypie czasem ale wydaje mi sie ze to nie blizna po cc tylko rozciagajaca sie macica :)
Moze powiedz o tym swojemu ginowi zeby zbadal Ci ta blizne i zrobil USG czy mozesz rodzic sn.

My w tym roku na cmentarz sie nie wybieramy bo bysmy musieli piechotka a ja na nogach taki kawal nie dojde. Bylam w niedziele z Malym samochodem. Za rok pojdziemy juz wszyscy w czworke :)

Zaraz za to idziemy na spacer,a potem obiadek,a popoludniu ja do rodzicowm na ciasto z Malym a M.niestety do pracy :(

Do góry