reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Mi z USG wychodzi i wychodziło wcześniej niż z OM. Ja będę proponowała :-) cc na czas kiedy to zacznę już 39 tc a będę w 38tc+4dn, ewentualnie mogę pójść na kompromis kilku dni :-D Także liczę że się zgodzą... w czwartek mam wizytę u gina , potem kolejną (nazwijmy to) u Pani kwalifikującej i będę już wszystko wiedzieć :happy:

Dziewczyny mam pytanie bo patrzę i patrzę i już sama nie wiem. Ile i jakie kupujecie podkłady i podpaski do szpitala?

reklama
Aurelka super kombinezon :tak:

a mi nic gin nie mówiła nigdy o zmianie terminu :eek:
za to inny lekarz niby na 24.12 (w karcie mam 21.12)

Asia ciesz się że czasami tylko masz ;-) ja mam napady gdzie pali ciągle :crazy:

liwus ja kupiłam dokłądnie te PODKŁAD chłonny do przewijania __ 60x60 cm __ (2726505772) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. chyba z 5 sztuk w aptece wiem że są na pewno bo stosowałam dla psiny jak uczyła się czystości więc w razie czego dokupie
plus te PODKŁADY POPORODOWE __Ginekologiczne__ 27x7,5 cm (2726504540) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. x2 paczki dużo osób je poleciło mi
i te na wszelki wypadek (nie są bardzo polecane) ale to do domu bo są foliowane i rana może się gorzej goić wzięłam na wszelki wypadek PODKŁADY POPORODOWE ___ BELLA mamma ___ 34x10 cm (2726504552) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja dziś czuje się fatalnie, brzuch nie boli i krocze (jak ja nie lubię tego słowa :sorry:)

Witam się porannie :-) jeśli chodzi o termin porodu to zgadzam się z tym co napisała Vivienne. Najlepiej "trzymać" się terminu wg miesiączki bo wg USG może być naprawdę różnie ja z pierwszym synkiem miałam takie daty: 11 czerwiec wg usg w 22 tyg. 19 czerwiec wg pierwszych ruchów i 26 wg miesiączki a urodziłam 25 o 23.15 :-) z drugim było bardzo podobnie :-) tylko teraz z Agatką te terminy są zbliżone 31.12 wg OM, 28 wg pierwszych ruchów i 29 wg USG. Wiadomo, że może się zdarzyć, że poród zacznie się wcześniej... ale co ma na to wpływ to chyba najmądrzejsi nie wiedzą :-D

W szpitalu w którym będę rodzić podkładów nie trzeba mieć swoich bo oni dają i to w nieograniczonej ilości... a do domu mam kupione Always i te grubsze i te cienkie tylko te najdłuższe.

Czółkiem:)
Ja też nie radze patrzeć na termin z USG to są takie poglądowe bo każdy malec w różnym tempie rośnie i przeciez o róznej masie i wzroscie sie rodzą. Potem mozna byc rozczarowanym i wpaśc w doły na finiszu trzymając się tego że gin z USG powiedział że maluch duzy i urodzić się może wczesniej - g....o prawda!;-)po prostu urozi się większy ale w swoim czasie wcale nie szybciej przez to że jest duży.

Ja podklady zawsze miałam te Bella mama i byłam zadowolona - starczały mi 3,4 paczki ta 4 to już tak miałam bo miałam ale spokojnie mozna było wskoczyć w podpaski już. Potem nie nie polecam podpasem z siateczkami typu Olways własnie bo moga haczyc o szwy i podrażniac nieprzyjemnie, lepiej takie nie siateczkowe typu Bella właśnie.

Mnie też ostatnio ciągle brzuch ćmi o plecach nie wspomnę - kupiłam sobie wczoraj taki pas nawet Medela - pas ciążowy biały, rozmiar L - NOWY (2727854350) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. od dziś zamierzam go nosić. Nie wiem czy pomoże ale juz łapię się wszystkiego:baffled: i takie staniczki też sobie kupiłam :) mothercare_HIT biustonosze do karmienia 2szt, NOWE (2732045530) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Hello dziewczyny

Ja dzisiaj kiepsko spałam, ze względu na tą okropna zgage podłożyłam sobie na noc więcej pod głowe i plecy i o 2 się obudziłam z potwornym bólem kręgosłupa, do teraz cały lewy bok mnie boli razem z łopatką :dry: ehhhh...... A z tymi terminami ja mam z @ na 8.12 a z usg na 29.11 lekarz mówi że dziecko jest duże i moge wcześniej urodzić no ale u mnie w rodzinie to większość dzieciaczków rodzi się ponad 4 kg

z tym terminem to np u mnie jest tak ze według @ to mam na 30.12.12 a według usg na 17.12.12 (dzień urodzin mojego męża:-)) Po sobie czuje ze urodze wcześniej bo mała jest duża a do tego już mi się strasznie wierci jakby nie miala miejsca ;-)

ja w pierwszej i drugiej ciąży trzymałam się terminu a nawet liczyłam że będzie wcześniej bo szew i skurcze a tu obie przeterminowane. więc już się kurczowo nie trzymam tych dat. jak będzie gotowa to wyjdzie :tak:choć nie ukrywam że przenoszenie jest b. męczące . ... a zwłaszcza pytania otoczenia typu "jeszcze nie urodziłaś:szok:" itp itd.

reklama
Hej. Od rana mam problem z netem. Co chwila mnie rozłącza, więc piszę już któryś raz z kolei :wściekła/y: Nawet nie mogę was poczytać, bo mnie co trochę wywala :angry::angry::angry: Spróbuję później, bo zaraz mnie coś trafi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry