reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Witam i ja,
moje dziecię też się bojowe zrobiło, wierci się i kręci, wypina jak nie wiem. Jutro mamy wizytę u diabetolog/ginekolog, będzie usg, zobaczymy, co nowego :tak:
Ja jak zwykle, jak wstawać nie muszę to od 6 rano mi się spać nie chce, a jak jutro trzeba będzie jechać do poradni to będzie katorga ;)
Chyba jak mąż z pracy wróci to przejdziemy się po pampersy, póki jeszcze te promocje są.
Mówią że będzie śnieg pod koniec tygodnia, ciekawe czy taki konkretny czy bardziej deszczowa ćtapa..?

reklama
Cześć dziewczyny

Lilith ta gondola ma właśnie w środku pasy
goko no właśnie stwierdziłam że tylko ze szpitala odbiore dziecko w gondoli, żeby wygodniej było, będzie w kombinezonie i pod kocykiem, a potem przeżuce sie na fotelik zajmuje mniej miejsca w samochodzie a gondolki nie będę juz musiała za każdym razem wypinać z wózka
liwus wózek kosztował ponad 2000 zł więc podejżewam że atest ma na pewno, chociaż szczerze mówiąc nie sprawdzałam:sorry2:, ale szwagierka woziła w samochodzie w gondoli swojego synka (bo od niej mam ten wózek) i niby nikt się nie doczepił
naska to razem będziemy wizytować w piątek :tak:
viv śnieg??!! :szok: Wczoraj u mnie 25 stopni było, nie chce jeszcze zimy

A ja zamiast kawki od wczoraj na rumianku jade, niby łagodzi podrażnienia chociaż coś w tym prawdy jest bo lepiej się czuje. Ale troche mam wyrzuty sumienia bo zjadłam wczoraj aż 4 tabletki rennie i nie wiem czy dobrze zrobiłam :zawstydzona/y:. Mój syneczek już od jakiegoś tygodnia nie kopie tylko się rozpycha, chyba juz mu miejsca brakuje, tylko najgorsze że dalej główkę czuję u góry :-(

cześć mamuśki. Ja wczoraj dokupiłam resztę rzeczy dla małego i siebie... jeszcze tylko została mi ikea i zostawienie w niej jakieś 500zł :eek: komode musze kupić... w piątek chyba przyjdzie wózek do dziadków już się nie mogę doczekać :) my będziemy używać nosidełka dopóki Antoś nie wyrośnie z niego... zastanawiam się bardzo intensywnie nad zakupem mopa parowego... tzn. prawie jestem przekonana bo akurat sa promocje na groupon i gruper i są w róznych cenach i nie wiem który wziąć.. używa któras z Was takiego specyfiku?

4madlen i jaki wózek, x-move?:>
Mopa parowego nie miałam nigdy, ale może ta dyskusja Ci trochę zawróci w głowie ;) Perfekcyjna Pani Domu: Mop parowy - tym razem ja proszę o pomoc

Clodi no właśnie słyszałam o śniegu, a nie jestem na to przygotowana odzieżowo i obuwniczo ;) znaczy buty zimowe mam i w nie wejdę ale to na taki już naprawdę śnieg, zimno, a nie na taką chlupę. A z kolei te co teraz noszę to nawet na deszcz się nie nadają :confused2: Giry mi się rozpuchły i w ciaśniejszych butach mega niewygodnie :no:

Dziendobry...

A ja dzis znowu w domku:-) szefowa doliczyla sie, ze mam jeszcze nadgodzin na jeden dzien tj dzisiaj i sobie zostalam w domku:tak:, musialam powybierac te nadgodziny bo inaczej po porodzie mi by przepadly;-) a kazdy dzien w domku to teraz taka ulga:rofl2: jutro juz musze isc do pracy, ale to zawsze dwa dni mniej w tygodniu:tak:

Ja dzis wzielam sie za segregacje papierow okropna robota:eek:

dzien dobry :)
mój za to dzisiaj ma lecia.. od 9 go nie czułam wiec go zaczęłam budzić :) teraz go troszkę wygniotłam :D i już nie śpi hihihi.. przynajmniej wiem że żyję.. inaczej bym na szpital jechała. U nas deszcz za oknem o koło 7st. Od niedzieli kuleje na prawa nogę . boli mnie gdzieś w krzyżu i promieniuje na prawa stronę, dramat.
my będziemy wozić małego tylko w foteliku, gondole do mnie nie przemawiają, wózek planujemy zamówić w połowie listopada.

Witam się i ja. :)

Uff, to dobrze z tym budzikiem. Bo już myślałam, że będę musiała wyeksmitować mojego luby do innego pokoju. :D Hihi.

Śniej? :szok: Buty mam, ale chodzę w cieniutkiej kurtce i to nie zapięta. :(
Więc akysz! Nie chce śniegu.

Ja już znalazłam fotelik na tablica.pl - ale jeszcze się wstrzymam. :)
W niedzielę jadę do cioci, powie mi co miała dla swojej małej spakowane, a co dla siebie. No i pewnie obdaruje mnie jakimiś rzeczami dla małej i dobrze.

Ja miałam dzisiaj jeden skurcz, ale trwał z dobre 2 minuty. :szok: ciężko było. :(

Moja malutka też się rozpycha, kopie i wszystko co możliwe. A czasem tak boli, że ja. :) Ale to dobrze, że się tak rusza.
Ale czuje, że nie jest ułożona głową w dół - oby tylko nie było cesarki.

Ja USG dopiero 20 listopada, już się nie mogę doczekać. - Będę wiedzieć ile malutka waży i jaką pozycję sobie dobierze.

Hej,
dziś już drugą noc z rzędu spałam jak zabita, mimo to i tak miałam kłopoty ze wstaniem. Jutro wybieram się na morfologię i męża zabieram ze sobą bo nie pamiętam kiedy ostatnio miał robione jakiekolwiek badania. Biedny na samą myśl o igle już mdleje:-D Strasznie dużo napisałyście, masakra:szok:

Bułkaasia podziwiam cię, że masz jeszcze siły chodzić do pracy, mi to już się nic zupełnie nie chce.
Muffy wizytę mam 31.10 i wtedy mam nadzieję lekarz powie mi kiedy ściągamy pessar, w sumie to nie przeszkadza mi on w ogóle i czuję się z nim pewniej, więc wolałabym żeby wyciągnął mi go najpóźniej jak to możliwe.
Wiola
ale ci dobrze tylko 3 tygodnie:tak:
Ankka też mam pasek św. Dominika, a modlę się do Matki Bożej Gidelskiej i do Ojca ŚW. Jana Pawła II, więc doskonale cię rozumiem.
Liwus ja też nie mogę się wygodnie ułożyć, zauważyłam, że jak tylko położę się na plecy od razy mnie zatyka i ciężko mi się oddycha, lewy bok też mi już zaczyna drętwieć i tym sposobem rzucam się jak cholera na tym łóżku;-)

reklama
Do góry