reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry Kochane:-)
Wczoraj juz nie dałam rady bo obolała ledwo doszłam do wyrka.
Co do fotelika to my kupilismy taki od 0-18kg aby był na dłużej.
uciekam do pracy, miłego dnia:-D

reklama
clodi ja miałam wózek bebe confort trophy przy chłopcach i na pewno można było tą gondolę wpiąć do auta a w środku był pas do przypięcia dziecka. Powiem szczerze korzystałam z tego tylko raz. Wygodniej i szybciej było dziecko przewozić w foteliku :tak:

Clodi co do tej gondoli używanej jako fotelik to ja bym sprawdziła najpierw czy ta gondola ma atest na to żeby być takim fotelikiem samochodowym bo jak policja Cię zatrzyma to od razu to sprawdzi, no a przede wszystkim bezpieczeństwo. Mnie się wydaje że bezpieczniejszy jest fotelik.

Aurelka a odnośnie budzika to dziecko się przyzwyczai jak pisała Lilli, ponadto najlepsze usypiacze to odgłosy suszarki czy odkurzacza :-)

A ja coś się nie mogę zebrać do laboratorium na badania :-/ Może jutro pójdę ...
Noc miałam średnią bo od jakiegoś czasu nie mogę sobie miejsca znaleźć , na wznak czuję się jakby ktoś mi ppołożył na klatkę piersiową worek 2 kg , na lewym boku Mała wali mnie po wnętrznościach jak nie wiem , a na prawym boku różnie ale najszybciej udaje mi się zasnąć ale po serii kopniaków. Jak ja już chcę grudzień....

Ostatnia edycja:
Wierciochy na maksa to i mój mały w brzuchu wyczynia jak tylko "wyczuje", że mamuśka leży spokojnie :-) To nawet nie jest kopanie, tylko jakiś kickboxing z przerzutkami :-D Czasem zaboli, tak pyrga, ale niech tam, przynajmniej wiem, że żyje i ma się dobrze :tak: Niepokoi mnie tylko to, że wciąż jest poprzecznie ułożony :eek: W poniedziałek idę do mojej ginki, to dowiem się co i jak z małym i czy "grozi" mi cesarka :tak:

Widze że nie tylko moja taka wiercipiętka, dzisiaj nie dała mi pospać bo jak sie położyłam na lewym boku to wypieła sie z lewej strony, a jak na prawym to z prawej sie wypieła, w koncu położyłam sie na plecach troszke wyżej zeby sie lepiej oddychało to młoda wypieła dupke i tak jej zostało bo jak sie obudziłam dalej miałam małą piłkę.

Ja właśnie piję sobie kawusię ... młody dzisiaj chciał budyń na sniadanie wiec juz sie studzi ... ale bym zjadła budyń mniammmm a nie moge .

Witam i ja :-)
Aurelka my z Naszą Starszą Małą :)-Dczas się przyzwyczajać) spaliśmy 2 lata w jednym pokoju (tak wyszło). Im mlodsza była tym mniej przeszkadzało :-p Powiem tak, teraz słysząc cichutko, że woda w kuchni się gotuje, wyskakuje jak oparzona ze swojego pokoju z krzykiem "mamo, ja też chce kawy" :-D... Czasem jak mam budzik nastawiony i go nastawiam na drzemke to słyszymy "mamo, telefon ci dzwoni, odbierz telefon" :-D Także śmiało moge powiedzieć, że im starsze tym barrdziej wyczulone. I pewnie Laura będzie mnie budzić jak Lenka będzie płakać w nocy :-D
Neska od razu na IP. Na szczęście jeśli chodzi o poród to "procedury" nie są aż tak drastyczne :-) Ja poszłam z sączącymi się wodami (też byłam troche mokra) i skurczami co 30min. Babeczka zbadała miednice, na wózek i na porodówke :-) Z tego co wiem, to nie opłaca się szybciej jechać jak nie ma skurczy co 3 minuty. Zależy pewnie jeszcze od szpitala, i który to poród :-) Mówią, że niby następny jest szybszy, ale z tym reguły nie ma :-p Ale tu jak mają chęć niech się wypowiedzą wieloródki :-p
Miłego dnia :-) I trzymam kciuki za wizytujące jeśli dziś takie są ;-)
Ja jeszcze 2 dni :-D I może się w końcu dowiem ile nasza Księżniczka waży :-)

e: A co do szarżowania :-D, wczoraj to chyba kankana tańczyła :-D ponad godzine czasu się śmiałam z Lenki, jak nie pupą, to nóżką, albo główką, albo wszyskim na raz:szok:... Aż mnie momentami brzuch bolał tak naciągała mi wszystko....

Ostatnia edycja:
Dzień doby ja sie witam w jesienną ponurą pogode a wczoraj było tak pięknie jestem po badaniach zjadłam śniadanko we wtorek mam wizyte usg zobacze małą ciekawe ile urosla i jak sie ma moja też wojowniczka niesamowita cały brzuch skacze jak kopie :-D ja sie dziś wyspalam córcia w przedszkolu mialam wątpliwości czy ją posylać bo katar troszke zwalczyłyśmy ale kaszle ją tak sucho ale dałam syrop zadzwonilam do pani żegdyby ją w przedszkolu męczylo niech dzwonią pójde ją zabrać mam nadzieje że jej minie taki z niej maly chorowitek :sorry:teraz siedze pod kocykiem na lóżeczku i oglądam dzień dobey tvn może sie zdrzemne chwilke:rofl2: miłego dnia

Witamy :) ja juz po morfologii. W piatek mam wizyte. Zazdroszcze wam tych usg. Ja ostatnie mialam w uk w 20 tygodniu. Pojecia nie mam ile moje dziecie wazy. Moj gin niby ordynator ale nie widzi mi sie jego metoda podejscia do ciezarnej. Ale teraz juz za pozno na zmiane gina.
jak mi sie nudzi glypoty mozna dostac w domu. Wkoncu ile mozna sprzatac. Musze torbe do szpitala spakowac i poprasowac kilka ostatnich drobiazgow dla malucha.

reklama
Do góry