reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Aurelka fotelik jest ważny bo inaczej nie wyjdziesz ze szpitala ;-)
Podobno w taksówkach nawet nie biorą bez fotelika, już mnie dziewczyny uświadamiały w tym temacie :-D

Ja sobie nie wyobrazam jak mozna malucha do samochodu bez fotelika wsadzic:sorry2:moj M to nawet na mnie krzyczy jak pasami zapne, a nie w iso fix wczepie:sorry2: przeciez tu nawet nie chodzi o to, czy ktos kogos pusci czy nie, czy sie dostanie mandat tu chodzi o bezpieczenstwo:eek:

A powiedzcie mi jakzacznie sie porod to od razu trzeba sie stawic na porodowke czy najpierw na iz be przyjec (pogotowie)???

A powiedzcie mi jakzacznie sie porod to od razu trzeba sie stawic na porodowke czy najpierw na iz be przyjec (pogotowie)???

Na izbę przyjęć :) tam teoretycznie określają Twoj stan. Mi na IP nie robili zadnego KTG ani nie badali bo przyjechalam juz z odchodzacymi wodami takze bylam cala mokra od pasa w dol,a ze wod mialam tyle jakby ktos mnie wiadrem oblal to od razu posadzili mnie na wozek inw.i powiezli na oddzial.

Odnosnie fotelika to mnie spokojnie wypuscili bez niego. Przyszla tylko lekarka,dala wypis z receptami i na razie. Nikt nie sprawdzal jak dziecko ubrane,w co,i czym bedzie podrozowalo...fotelik owszem mialam w samochodzie i tylko dzieciaczka do niego wpielam. No ale to bylo ponad 4 lata temu,ciekawe jak bedzie tym razem...

Ostatnia edycja:
Clodi, jak zwał tak zwał, chodzi o to, że jeśli da się to zamontować do auta to może być, jeśli nie, to musi być typowy fotelik.

W komisach dziecięcych, przynajmniej u mnie, jest spory wybór fotelików używanych w różnych cenach, różne modele. Na tablica.pl też. Ale chyba te Maxi Cosi są w miarę optymalne.

Noukie a Ty jaki masz fotelik? Ja mam Maxi Cosi Cabrio-fix ale bez żadnej bazy właśnie... no nic, pasy muszą wystarczyć. Z resztą, my przecież nawet auta nie mamy, więc o czym tu mówić :-D mój mąż w końcu zdał prawko, przymierza się do kupna autka ale zabiera się jak pies do jeża. I grozi, że i tak nie będzie z nami jeździł, bo niewprawiony :eek:

reklama
Do góry