reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Viv niestety ja rosmana mam daleko :/ w zupełnie innym mieście i jestem tam raz na ruski rok.
No to nieźle, brawa dla kasjerki :-)

Termometr do nie do wanienki tylko normalny do mierzenia temp. :-p
co do smoczka to z tej Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. aukcji zastanawiam się jaki zamówić aby było od jednego sprzedawcy ;-)

Misia czas najwyższy :tak: ale już nic nie kupuje jak oś będzie brakować podejde do sklepu i tyle a musiałam zamówić m.in. podkłady higieniczne, do przewijania, kilka pieluszek, ceratke pod materac jednak wzięłam, fride, filtry, podkłady poporodowe, majty jednorazowe i siateczkowe, gaziki jałowe, zestaw do paznokci, butelke TT, wkładki laktacyjne, prześcieradło, kocyk.... wszystko u jednego sprzdawcy więc luzik ;-)
Jutro nareszcie ma być łóżeczko :-)

Muffy ale ulga i w miarę dobre wieści :tak:

gaviscon obrzydliwe:zawstydzona/y: mnie na wymioty zmiera przy tym

Eta super ten koszyczek :tak: ja jeszcze nie mam ani wyprane ani wyprasowane
kosmetyki kupię w grudniu chyba

muffy super że już jeseś, miałam już Ci sms-a pisać dlaczego Ciebie jeszcze na bb nie ma :-)

Kosz do spania super, ja miałam dokupić kołyskę ale stwierdziłam że wolę taką huśtawkę elektryczna którą sobie salonie postawię i malutka bedzie sobie w niej kimała w dzień...oczywiście jak bedzie chciała.

Ciuszki mam juz wszystkie poprane i poprasowane, a nie orki jeszcze mam jedną reklamówkę z ciuszkami do wyprania i nowe ciuszki do prania i prasowania, no i czekam na pościel żeby ją wyprać ale jeszcze nie przyszła:wściekła/y: Dzisiaj wstawiłam do prania prześcieradełka do łóżeczka i na przewijak. I to by było na tyle bo wózek i fotelik już odświeżone jakies 2 tyg temu.

Na wyjście kupie małej krem nivea na każdą pogodę super jest, a sobie jak zwykle zel pod prysznic dove i zel do higieny intymnej perfecta

muffy no i super że jesteś i że jesteś pozytywnie nastawiona. Jak by co pamiętaj że masz w nas zawsze wsparcie ;-)
wiolka nie mam numeru do tamtego lekarza nawet nie pamietam jak sie nazywał :confused2:. Len sobie właśnie dzisiaj zakupiłam, galaretki i kisiel, no i zmieniam całkowicie diete. Chociaż zjadłam troche ryżu preparowanego i znowu zgaga sie nasiliła, więc nie wiem czy dieta tu coś da:dry:

Ja już mam poprane ciuszki i poprasowane z tym że jeszcze coś dokupuje jak zobacze i znowu piore ale dla małej mam odłożone do szpitala ciuszki i tylko torbe spakować a za 3 tyg cesarka:szok: kurcze jak ten czas leci :eek: kochane donosicie spokojnie dzieciaczki wszystkie sie tutaj za was modlimy więc napewno wstawiennictwo tam u góry macie za was i bąbelki:tak: doczekamy wszystkie spokojnych rozwiązań i dzieciaczków;-) a Nastka mam nadzieje ze jej sie nic nie rozwinie i po prostu przejdzie a od jutra u nas zimno ma być a w sobote śnieg:shocked2: Clodi no to faktycznie przechlapane masz zapytaj swjego gina nie da sie funkcjonować jak człowiek tak cierpi mi babka w aptece opowiadala ostatnio jak bylam że ona całą ciążę od początku do końca była na lekach bo tak ją mordowało że niedałaby rady inaczej ale moge ci powiedzieć zebyś kupila sobie sól vichy do rozpuszczania w miare fajne bez smaku tylko na mnie aż tak dobrze nie działało ale przez to że miałam zaostrzone pewnie wszystko:eek:

Ostatnia edycja:
OMG dziewczyny nie przerażajcie mnie!!! naprawdę jestescie juz takie gotowe??:szok: ja dopiero kupuje ciuszki wszelkie inne zakupy a tym bardziej pranie czy prasowanie to na grudzień zostawiam, ale ja jakos tak robiłam za pierwszym i drugim razem też bez paniki. Wiadomo może byc różnie więc powiedzmy że z praniem zacznę pod koniec listopada ale to chyba styknie;-)

Muffy świetnie że jesteś i wszystko ok, chuchaj i dmuchaj na siebie a będzie dobrze!!!;-) Nie raz a rzekłabym ze zazwyczaj jak lekarze tak postrasza to potem mamuśki tak dbaja o siebie że jeszcze termin przenoszą:-D

Lil teZ mam ten kremik na każda pogodę kupiłam własnie córci więc będzie i dla bąka małego;-) w ogóle chyba zdecyduje sie na serię Nive nutri sensitive bo ich krem SOS też uwielbiam

bulkaasia tak tak, kołyska mojżeszowa
ja na razie wyprałam maskotki, i pościel z kosza...
do szpitala mam juz prawie wszystko, brak tylko koszuli i klapków.
Dla dzidzia tez juz chyba wszystko .. waham sie jeszcze nad kombinezonem ale sama nie wiem czy mi sie opłaca kupować.. mam w sumie taki z weluru tez cieplutki jest.. może jak pod to ubiorę body i pajaca ciepłego to wystarczy. Nosidełko plus ciepły kocyk na transport.

reklama
Ja na pierwsze dni dla Agatki mam kupione kosmetyki OILATUM: płyn do kąpieli (i to wszystko:tak: żadnych balsamów czy oliwek) i krem do buźki. Później płyn Oilatum zastąpię kosmetykami LINOMAG, które mam wypróbowane i moim zdaniem są rewelacyjne :tak:
Jeśli chodzi o kosmetyki dla mnie do szpitala to płyn do kąpieli biorę taki jak używam a płyn do higieny mam kupiony z korą dębu... korę też mam zakupioną suszoną do robienia "nasiadówek", która działa łagodząco na ranę krocza... tak sobie pomagałam po poprzednich porodach...

Do góry