reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Kurcze, wy to na prawdę już gotowe co niektóre jesteście? :szok:

Ja dopiero listę zrobiłam co muszę kupić, ciuszków mam malutko więc i tak muszę dokupić. Wszystko mam do kupienia i dla siebie i dla dziecka. ;D A poprane to ja nic nie mam, heh. Dopiero pod koniec października wybieram się na zakupy, a prać mam zamiar pod koniec listopada, albo w środku grudnia. :sorry2:

Aa kupiłyście już fotelik do samochodu dla dzieciaczka?
i to jest to samo co nosidełko (czy jak to tam ma) do wyniesienia dziecka ze szpitala? Bo ja już nie wiem. :p

reklama
wiolka to Ty mnie jeszcze przegonisz z tą cesarką :) masz już dokładny termin? ja to sobie sama wymyśliłam termin... a prawdziwy dadzą mi za tydzień :p

Ale skrobiecie :szok:
sarka spokojnie, nie jesteś sama, ja też jeszcze daleko w lesie z rzeczami dla synusia :-) Trochę zaczęłam panikować jak 2 wieczory pod rząd miałam regularne skurcze, że nic nie naszykowane jakby co. Ale na szczęście przeszły, pewnie to braxtony były :tak:
Co do kosmetyków, to ja szczególnie jakoś nie zmieniam, do hig. intymnej mam płyn z Oriflame, b. delikatny, dołożę tylko ze 3 saszetki Tantum Rosa i tyle. A dla małego liczę na jakąś próbkę, a jak nie to babydream z Rossmana.
wiola no tak to już niestety jest z tymi przedszkolami :dry: Oby tylko na katarku się skończyło :tak:
Ja położyłam się na "chwilę" i nie wiem nawet kiedy zasnęłam :eek: Teraz wypiłam czekoladę i mam zgagę :dry: A jeśli chodzi o obiady to zrobiłam dziś mielone z ziemniakami, miała być jeszcze do tego marchewka z groszkiem, ale ją przypaliłam :shocked2: i musiałam wywalić, a garnek znów do szorowania :baffled: Piszę znów, bo nie dawno przypaliłam ziemniaki, coś marnie mi to gotowanie idzie ostatnio :-( Mąż żeby mnie pocieszyć, powiedział, że to pewnie kwestia garnka i żebym się nie przejmowała, a do tego jeszcze kupił mi różę i teraz dla odmiany jestem wzruszona i rozczulona i chce mi się płakać :unsure: Zgłupieć można z tymi nastrojami :eek:

Aurelka gondola to gondola, fotelik musisz mieć do auta, a do wózka też da się wpiąć zamiast gondoli. Ja mam taki fotelik FOTELIK SAMOCHODOWY CITI 0-13 MAXI COSI 2012 BONUS (2699853274) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ogólnie Maxi Cosi jest chwalony przy testach zderzeniowych, na ten rok jeszcze Cybex Aton.
Muffy masz rację, modlitwa ma wielką moc. Od początku noszę pasek św. Dominika, dostałam też relikwie o. Pio i po lekturze książki o nim jestem spokojna. Będzie dobrze, wszystkim nam się uda :tak:

Aurelka ja mam fotelik samochodowy maxi cosi, służy również jako nosidełko choćby na wyjście ze szpitala + adaptery do wózka, więc można go zamontować na stelażu.

Betiks z tym przypalaniem to po prostu jesteś wzorem zdekoncentrowanej ciężarnej :-p

W tantum rosa też się zaopatrzyłam.

A co do tych szykowań, to mi się wydaje, że my, mniej doświadczone szykujemy się wcześniej, te dla których ciąża i poród to nie nowość mają tę sztukę opanowaną do perfekcji :cool2:
Ja wolałam zebrać się z mandżurem wcześniej, bo nie wiedziałam czy i co mnie kiedy dopadnie i przeszkodzi w szykowaniu ;-) a że mogę tu liczyć tylko na męża, któremu pod tym względem niestety nie ufam, to musiałam naszykować się wcześniej, tak jak nie lubię się spóźniać, tak nie lubię robić czegoś na ostatnią chwilę. Więc same rozumiecie :sorry2:

reklama
Neska,4Madlen-nie mam jeszcze ustalonego terminu ale w tym szpitalu gdzie będę rodzić robią cc w 38 tyg więc licze że zostaly mi 3 tyg jeszcze w przyszłym tyg mam mieć wizyte u gina jutro mam ostatnie badania do szpitala i wtedy dostane skierowanie od mojego lekarza na kwalifikacje a oni mi ustalą ostateczny termin cc,chociaż nie wiem czy nie pójde na wizyte w tym tyg do gina bo dziś mnie cały dzeiń brzuch boli i skurcze mam jakieś mocniejsze a pije magnez 4 razy dziennie niewiele mi to pomaga:sorry2:powiem jutro położnej jak na badania pójde zobacze co mi powie moze wizyte sobie dla świętego spokoju zrobie w tym tyg:eek: ja mam tylko ubranka wyprane i wyprasowane a reszta nic więcej torba niespakowana nawet mam rzeczy do szpitala nie pokupione:confused2:

Do góry