reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Aurelka ... ja prowadzę z mężem działalność i mamy 7 dni na dostarczenie do zus-u L4 pracownika. Przepisy są wszędzie jednakowe.

Dziewczyny zarejestrujcie się na tej stronce fajne promocje są w katalogu :)))

http://dlamamyimalenstwa.pl/

Ostatnia edycja:
reklama
Cze dziewczyny,
dziekuje Wam za wsparcie :) Myslalam, ze bede pierwsza, na szczescie moj synek jest wytrwaly i szyjka jak z kamienia.;-) My juz po zdjeciu holtera i mam czekac co kardiolog wymysli. Mam nadzieje, ze nie mam wady serca... Skurcze dalej mam (silne :wściekła/y:), ale ze wzgledu na serducho nie chca mi nic podac, biore tylko magnez. Naogladalam sie w szpitalu takich malenstw z 28-34 tyg. Troche sie uspokoilam, bo maly ma juz duze szanse na przezycie i na to ze bedzie zdrowy. Lezala ze mna laska, ktora urodzila dziewczynke w 28 tyg. odciagala mleko by jej mogli podac, mala radzila sobie swietnie. Byla tez dziewczyna z 34 tyg chlopczykiem, wazyl ponad 2kg i byl z nia w pokoju taki malenki i slodki, ze az sie wzruszylam jak na niego patrzylam. Mam nadzieje, ze dotrwamy do 34 tygodnia. Moj maly wazyl w sobote ponad 1,5 kg, wiec OK. Oby zechcial jeszcze sobie tam posiedziec. Kazali mi byc spakowana w torbe porodowa i miec juz pokoik naszykowany. Na szczescie, juz wszystko mam, tylko wozek musi przyjsc. Ciesze sie, ze juz nie musze sie o nic martwic, teraz licze kazdy dzien, bo dla Franka jeden dzien w brzuszku to 2 dni mniej w inkubatorze. :) Moj maz sie smieje, ze pewnie jeszcze urodze po terminie... hehe zobaczymy, najwazniejsze, zeby dziecko bylo zdrowe!

Dziekuje Wam raz jeszcze za slowa otuchy i modlitwy. Ide Was nadrobic, ostatnio to moja ulubiona lektura :tak:

Hej Dziewczyny!!!
Teraz dopiero się położyłam... Od rana z Młodym do dentystki... i hurrraaaaa.... pierwsza przy której otworzył buzię:-DW końcu wyleczę mu zęby:-D A już miałam z nim jechać na narkozę...

Też już zamierzam skończyć się szykować, a z Młodym już miałm wsio i czekałam na termin... ehhh, jakaś opóźniona jestem...

Clodi a nie możesz sie chociaż telefonicznie skontaktowac z tamtym gastrologiem i o porade poprosić ja do swojego zadzwonilam i mówil że gdyby mi nie pomoglo żebym dzwonila to coś pomyśli jeszcze :dry: ale pij też siemielniane i kisiel bo oslaniają przełyk i żołądek wiem ze ulgi specjalnej po tym nie dostaniesz ale zawsze to jakaś oslona:sorry2:kobiety to sie muszą nacierpieć :confused2: ja mam smoka dla małej z canpol dużo rzeczy z tej firmy kupuje bo mamy ją sprawdzoną czekam aż mała wróci z przedszkola ciekawe jakie wrażenia będzie miala:-)

Clodino to ja ci wspolczuje !!!! Ja bralam na poczatku rennie do ssania, ale po tym mialam jeszcze gorsza zgage, a po gavisconie duza ulga, tylko ze ja to chyba troche naduzywalam tego specyfiku.

Muffy​ ciesze sie ze u was juz wszystko ok, mam nadzieje ze dzidzia jednak posiedzi ile trzeba, odpoczywaj i dbaj o siebie.

Muffy bardzo się cieszę, że wszystko się wyjaśniło i miejmy nadzieję uspokoiło. Twój post dodał mi dużo otuchy bo sama wiem jak to jest odliczać każdy kolejny dzień. Na pewno wszystko będzie dobrze, mąż ma rację:-)

Muffy ściskamy kciuki za każdy dzień! Miałam w niedzielę zajęcia z babeczką, co sporo mówiła o wcześniakach i przeżywalności dzieci z niższą wagą urodzeniową, i statystyki są bardzo optymistyczne, jakbyś musiała się rozpakować już to pewnie wszystko byłoby dobrze :tak:
Franek to silny chłopak, wszystko będzie dobrze :happy2:

Muffy - Cieszę się, że już wszystko dobrze. :) A malutki niech siedzi i niech nawet wyjdzie po terminie, hihi. :)

Ja posprzątałam dzisiaj. Odkurzałam i myłam podłogę, a panele tak porysowałam, że jaa. :szok: I nawet nie wiem czym. Mój M. to mnie chyba zabije jak wróci. :confused:
Mi na zgage pomaga mleko 1,5 tłuszczu, ale o dziwo zimne. :)
Ale mi zgaga jakoś zbytnio nie dopisuje, na szczęście.

Zostały mi jeszcze 63 dni do porodu - o ile Zuzia nie będzie wcześniakiem. :sorry2:

reklama
Muffy duzo zdrowka. Odpoczywaj. Na pewno bedzie dobrze :)
Clodi ja na zgage biore gaviscon. Bezpieczny jest dla kobiet w ciazy. Biore ostatnio po sniadaniu i przed spaniem i prawie jak reka odjal a przelyk mialam tak wypalony ze szok.
Tym bardziej ze ja przed ciaza tez potrafilam miec zgage.
jeszcze 5 tygodni uff jeszcze....:confused:

Do góry