reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Co do torby do szpitala , prasowania ciuszków , staników i znieczulenia to :
Ja w sumie torbę częściowo dla dziecka ma spakowaną :zawstydzona/y: bo jak prasowałam ciuszki to te które zabiorę do szpitala popakowałam w siateczki (takie śniadaniowe) nakleiłam karteczkę co tam jest i włożyłam do torby. Opis danej siateczki jest przydatny np.dla męża. Wszystko co mam w tej torbie popakowane mam w siatki/reklamówki. Nie mam oczywiście wszystkiego bo to jeszcze czas ale w razie "w" dla dziecka będzie co trzeba. Dla siebie nie mam jeszcze nic poza wkładkami laktacyjnymi które stoją i czekają na półce.
Poprasowane i uparne mam chyba wszystkie ciuszki , chyba że coś jeszcze kupię , ale tylko rozmiary 56-62 cm większe będę na bieżąco.

Vivienne taki jeden staniki z tej aukcji mam , i średnio fajny rozciągnął się i jest słaby. No ale np. do spania w nim jak najbardziej się nadaje. Ja chyba sobie takie kupię : BIUSTONOSZ DO KARMIENIA NATURIS ROZ. 75D (2697208202) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo taki : BIUSTONOSZ ANTYBAKTERYJNY DO KARMIENIA MIZET k 75D (2627004372) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeśli chodzi o znieczulenie to ja jak rodziłam Adaśka to w szpitalu w sali porodowej przyniosła mi położona dokumenty do wypełnienia i tam była zgoda na znieczulenie etc. A wszystkie dokumenty z moimi danymi itp.wypełniał mąż w dyżurce pielęgniarek No ale ja trafiłam do szpitala w I fazie porodu także miałam na to czas.

reklama
4Madlen haha niezły :tak:

Mikaaa chodzę u siebie w mieście a rodzić chcę gdzie indziej:-p

Vivienne fajne te biustonosze :tak: Ja jeszcze też pewnie poczekam.
Może u mojej mamy na targu będą mieć jakieś albo u koleżanki w sklepie
Przypomniało mi się, na listę wpisało się 19 osób + jakaś większa połowa była z osobami towarzyszącymi.
Nie wiem jak to będzie wyglądać właśnie w praktyce:dry: ale nie spodziewałam się niczego lepszego w tej mojej dziurze, mam nadzieje tylko że nie będę żałowała tej kasy :-(
Na razie siedzieliśmy w sali a babka się produkowała..

Znieczulenie chyba do 4-5 cm rozwarcia, nie mam pojęcia pewnie się dowiem na wizycie przed porodem.
Ale tak słyszałam że w każdej chwili (wtedy kiedy się da) mogę mieć wybór

Hejka, ciężko się wstawało ale do pracy trzeba,ehh..Ból w prawym boku ustał i ju z jestem spokojniejsza. Jeśli nic się nie zmieni to równo za 9 tyg. będę jechała do szpitala na cc.
nathani mam identyczny biustonosz:-)
Miłego dnia wszystkim:tak:

Witam kobitki
Dziewczyny mam pytanko miałyscie mierzona ilość wód płodowych? Jak to u was wygląda na wydruku z badnia (USG) jest to symbol AFI, ja mam 16,10 cm

Fiolka_130 no ogromniasta grupa, ja chodziłam na szkołe rodzenia na NFZ, prowadzona była w prywatnym gabinecie połoznej. Jestem bardzo zadowolona zazwyczaj bylismy w 3 pary, wycieczka na porodówke jedynie była wiekszą grupą. Bardzo podobało mi sie równiez to ze zajecia krępujące np o połogu lub intymnych ciążowych problemach hemoroidy, upławy, grzybica, "wyciąganie sutków" były prowadzone bez meżów - wiadomo swoich chłopów sie nie wstydzimy ale gadaj o swoim problemie przy obcych chłopach.
Dostałysmy sporo broszurek poradników gazet próbek i butelki z aventu. Z informacji jakie wyniosłam z tych zajec tez jestem zadowolona bo myślałam że wszystko już wiem a tu jednak nie :D

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!!! Nadrobiłam, ale nie odpowiem.
Trzymam kciuki za Anię.
Mlody miał dzisiaj tragiczną noc. Wymiotował mi 4 razy. 4 zmiany pościeli, 4 razy byl kąpany... dziecko najadło się kiełbaski z cebulą z tatusiem na kolację:baffled:
Ja przeleżałam wczoraj cały dzień w łóżku, tak mi się brzuch spina:baffled: ale mała za to dokazuje...
Dzisiaj musimy iść na pogrzeb nazego proboszcza, bo zmarł w niedzielę. Złoty człowiek i wielka strata dla naszej parafii.:-( Będzie nam go strasznie brakowało...

Witam się ponownie :-D dla mam których nie miałam okazji wcześniej poznać HELLO :-). U mnie sporo było komplikacji z ciążą.... szpitale i takie tam.... dlatego nie miałam mocy "udzielać" się na forum... mam nadzieję, że zrozumiecie :tak: teraz sytuacja jest w miarę opanowana i mam nadzieję, że tak już zostanie do końca... wierzę, że limit problemów i nerwów już wykorzystałam....
a w brzuszku noszę małą AGATKĘ :-)
pozdrawiam wszystkie grudniowe mamusie :-) i obiecuję już teraz być na bieżąco :-)

reklama
goko witaj ponownie:-) gratuluję córuni :)
jejku jaka miałam noc okropną... chciałam usilnie spac na lewym boku, który jest jednoczesnie najbardzije obolała częścia mojego ciała... i było mi okropnie nie wygodnie... mąż mi śpiewał kołysanki (czyt. chrapał na potęgę) a jak udawało mi sie zasnąc to sniły mi sie herezje jakies:no: i wstałam struta okropnie...

Miłego dnia :)

Do góry