reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Misia83 jak najbardziej niegazowana. Po gazowanej robią się wzdęcia. Na porodówkę też się zabiera wodę NIEGAZOWANĄ z gazowaną Cię nie przyjmą :cool2:
Ja cierpię na nudności już nie wiem co mam robić ze sobą ..nawet picie wody małymi łykami nie pomaga.

Dzisiaj zrobiłam 3 test z porannego moczu i wynik zadowalający czyli II kreski. Ta druga nadal jaśniutka,ale jest. Wrzucę Wam mój test do oceny nieco później.

Pytałam się o poród bo ja własnie pierwszy poród miałam cc i tak się zastanawiam. A cc miałam z powodu braku postępu porodu, cała ciąża wzorowa a jak co do czego doszło to naturalnie się nie udało. Rodziłam 24 h i jak znowu mam się tak męczyć to chyba zdecyduje się na cc mimo że wstałam z łóżka dopiero po 2 dniach.

reklama
Misia83 jak najbardziej niegazowana. Po gazowanej robią się wzdęcia. Na porodówkę też się zabiera wodę NIEGAZOWANĄ z gazowaną Cię nie przyjmą :cool2:
Ja cierpię na nudności już nie wiem co mam robić ze sobą ..nawet picie wody małymi łykami nie pomaga.

Dzisiaj zrobiłam 3 test z porannego moczu i wynik zadowalający czyli II kreski. Ta druga nadal jaśniutka,ale jest. Wrzucę Wam mój test do oceny nieco później.

Pytałam się o poród bo ja własnie pierwszy poród miałam cc i tak się zastanawiam. A cc miałam z powodu braku postępu porodu, cała ciąża wzorowa a jak co do czego doszło to naturalnie się nie udało. Rodziłam 24 h i jak znowu mam się tak męczyć to chyba zdecyduje się na cc mimo że wstałam z łóżka dopiero po 2 dniach.
Te mdłości to masakra ja powodzie odruch wymiotny, ale po soku pomarańczowym mi lepiej

te mdlosci sa gorsze od wymiotow szczerze mowiac, mi przeszlo po tygodniu i mam nadzieje z nie wroci, mam nadzieje ze Wam tez sie niebawem polepszy.

Podobno te mdlosci sa spowodowane hormonami ktore wytwarza organizm zeby podtrzymac ciaze a ustepuje jak lozysko przejmie funkcje hormonow czyli tak okolo 11-13 tyg. Kazdy jest inny ja przy pierwszej ciazy niemialam zadnych objawow oprucz braku @ w drugiej takie lekkie mdlosci a teraz to jakas masakra wogole jestem nie do zycia.

Podobno te mdlosci sa spowodowane hormonami ktore wytwarza organizm zeby podtrzymac ciaze a ustepuje jak lozysko przejmie funkcje hormonow czyli tak okolo 11-13 tyg. Kazdy jest inny ja przy pierwszej ciazy niemialam zadnych objawow oprucz braku @ w drugiej takie lekkie mdlosci a teraz to jakas masakra wogole jestem nie do zycia.
Dokładnie progesteron nas męczy od niego problemy toaletowy mdłości itd;)

4madlen dzięki za podpowiedź. Po wczorajszym naładowaniu się błonnikiem i wodą dziś wizyta w wucecie była przyjemnością :-D
Misia ja wcisnęłam połowę :-D Ale co tam chwila krzywienia jeżeli jest szansa, że pomoże to i skwaszę się codziennie rano :-D A wodę też popijam niegazowaną chociaż nie lubię :sorry2:
Liwus a ja nawet nie wiedziałam, że z gazowaną wodą nie wpuszczają. Zresztą na dobrą sprawę ja nawet nie wiem co trzeba mieć przygotowane bo mnie "wzięło" z zaskoczenia :-)
madlen79 i jak sapomoczucie?? :-)
Dziewczyny współczuję wam mdłości. Ja nie miałam w pierwszej ciąży i teraz też nie mam i chciałabym żeby tak już zostało. Mam nadzieję, że i wam szybko odpuści :tak:

My dziś spędziliśmy popołudnie u teściów. Teraz młody śpi a ja jednym okiem rzucam na got to dance i nadrabiam co naskrobaliście :-) DO jutra kobitki :-)

lolcia do poludnia czulam sie super,nawet bylam u znajomej i po 4dniach napilam sie kawki,za to popoludniu tak mnie zmulilo,ze spalam 2h :szok: dobrze,ze te moje dzieci juz sa duze ;-),nawet im bylo na reke,ze mama spi,bo mialy kompa tylko dla siebie :-D,a potem zjadlam gotowane miesa i chwile pozniej wszystko wyladowalo w toalecie..wkurza mnie to,ze co zjem to wymiotuje..no chyba,ze cos dzidziolkowi smakuje to wtedy nie odda :-D
mnie mdlosci meczyly we wczesniejszych ciazach..a z cora to przytulalam kibelek cale 9miesiecy..i szczerze mowiac..juz mialam dosyc tej ciazy......

Witam grudniowe mamusie:-)

Dolaczam i ja, patrzac na Wasze suwaczki to juz daleko w las przy moim;-)

Niech nam nasze fasolki rosna zdrowo przez cale 9 miesiecy:-)

reklama
Do góry