reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dziewczyny z tymi pomidorami to dajecie czadu. To pewnie na dziewczynkę bo kobiety od płodu dbają o zdrową żywność :-) a ponadto ja pamiętam jak mi moja Mama mówiła że jak była ze mną w ciąży to kilogramami wchłaniała pomidory , a ja z początku stycznia jestem także może coś jest na rzeczy.

reklama
Fiolka ja Fasolki jeszcze nie widzialam wiec glowa do gory, dopiero 27 kwietnia mam pierwsza wizyte w polsce a usg pewnie dopiero 30 kwietnia o ile dobrze pojdzie :)
Głowa do góry
Liwus moze i masz racje z tymi pomidorami. Ja codzinnie zjadam okolo 3. Dzis to chyba z kilo zjadlam, ale to dlatego ze mi nic nie wchodzi. A przed chwila pozarłam sałatke z cebuli, rzodkiewki, pomidora i salaty- ale mi ulzylo na zoladku :) Ja nie moge jesc miesa i slodyczy bo mnie odrzuca.

Mary ma racje bo na moim usg prócz pecherzyka to nic widac nie bylo:(

Kochana, a co ty byś chciała tam zobaczyć w 6tyg ciąży? :-p Jak dla mnie sensowne są poniższe okresy;
1. ok10tydz - widac fasolkę i można ocenić prawidlowość zagnieżdzenia
2. ok 12-14 - przezierność karkowa - są zwolennicy i przeciwnicy - ja tam wolę sprawdzić dla świętego spokoju - W zasadzie właśnie zaczęłam się zastanawiać czy nie pominąć tego pierwszego i nei wybrać się odrazu na przezierność w 12tyg..... hmmmm:dry:
3. ok 20tyg - szacujemy rozwój organów i narządów - w tym rozrodczych :-p
4. ok 32-34tydz - sprawdzamy szacunkową wagę, rozwój, ułożenie

Mary wbrew pozorom wiem jakie okresy na podgladanie dzidzi sa rozsadne, to moja druga ciaza, ale akurat wtedy bylam w Polsce I tak przy okazji szukalam dodatkowego potwierdzenia mojego malego cudu;);)

Ja przy pierwszej ciąży miałam robione USG prawie na kazdej wizycie,a bylo na NFZ. Ale tak jak moja przedmowczyni wymienila te 4 termin to są najwazniejsze pod wzgledem zdrowotnym malenstwa :)
Ja na pewno w 12 tyg.będę domagać sie USG.

A czy każda z Was będzie rodzila silami natury? Moze za wczesnie na takie pytanie,ale moze juz wiecie...

Ja przy pierwszej ciąży miałam robione USG prawie na kazdej wizycie,a bylo na NFZ. Ale tak jak moja przedmowczyni wymienila te 4 termin to są najwazniejsze pod wzgledem zdrowotnym malenstwa :)
Ja na pewno w 12 tyg.będę domagać sie USG.

A czy każda z Was będzie rodziła silami natury? Moze za wczesnie na takie pytanie,ale moze juz wiecie...
W Irlandii nie ma opcji żeby sobie "zażyczyć" cesarkę, chociaż podejrzewam że na tym się skończy ze względu na moje skłonności do wysokiego ciśnienia, no i ostatnio żadne środki na przyśpieszenie porodu nie podziałały chociaż juz było 2tyg po terminie. Pożyjemy, zobaczymy... W każdym razie ja z cesarki byłam MEGA zadowolona - w sb wieczór o 19:00 przyszła na świat młoda a nastepnego dnia o 14 stałam już pod prysznicem i od tego momentu zajmowałam się córcią :tak: W domu wylądowałyśmy pełne trzy doby (a może 4?) po porodzie:tak:

Joanna_Z
Nie miałam zamiaru się tutaj "wymądrzać" tylko pisałam jakie okresy dla mnie są sensowne i tyle:cool2:

reklama
Do góry