reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

co znaczy "zgubienia"? tzn. przepisuja zeby nie poronic?
mnie brzuszek nie boli, bolał okropnie <gorzej niz @> w dzien kiedy mialam miec @. Czasami mnie cos zakuje.
Od dzis jem nawet w miare normalnie i nie mam mdlosci <oby juz tak zostalo>
Brzuszek sie rozciaga wiec moze bolec. Nie martw sie

reklama
Agus nie wiem czemu nie wychodza pozyt.,ale czytalam nawet na bb,ze dziewczyna wychodzily II kreski np.dopiero 2tyg.po terminie @:tak:
Monika ja dwojke dzieci urodzilam,ale luteiny nigdy nie bralam..pierwsze slysze zeby lekarz zapisywal 'od tak sobie' :szok:,a brzuch tez mnie bolal..bol podobny jak na @ ;-)
neska ja z corcia przez 1sza polowe ciazy jadlam kwasne a pozniej wzielo mnie na slodkie :-D..no i cala ciaze kurczaki z rozna,nabial i zupki zpaczki,ale tylko pomidorowe ;-)
nosortos witaj i gratki kochana :happy: &&&&&&& za wizyte ;-)

a ja wkoncu zmusilam sie do pofarbowania sobie wlosow,bo juz nie moglam na siebie patrzec :no::zawstydzona/y:
jutro moje smyki wracaja do szkoly,wiec koniec laby..i rano pobudka..a ja teraz moglabym spac na okraglo ..nie wiem jak rano wstane,ale jak mus to mus :tak:

Aguś trzymam kciuki za bętkę! oby była ładna ;-)
Monika mnie brzuszek troszkę pobolewa, ale nie martw się dzidzia potrzebuje miejsca więc wszystko się powoli rozciąga i pewnie stąd to uczucie :tak:
Madlen odeśpisz jak dzieci wybędą z domku :tak:
Misia gratuluję i słuchaj się lekarza. Ja nigdy nie spotkałam się żeby lekarz zapisywał luteinę ot tak profilaktycznie ale on napewno wie co robi :tak:
Ja znowu pierwsza bo młody głodny :-D Mój m pojechał go do lekarza zarejestrować a ja jutro do ginka, wiem że to wcześnie ale chcę wiedzieć czy te testy na pewno prawdę pokazały :tak: Mojemu m się śniło, że będziemy mieć teraz dwóch chłopców więc byłaby trójeczka rozbójników :-D Mi marzy się córeczka do pary ale co będzie to będzie byle zdrowe i do terminu tym razem :tak: Idę coś zjeść bo głodna jestem :tak: Papatki

Luteinę biorę ponieważ miałam niski progesteron. To nie jest tak, że sama sobie ją zaczęłam brać, dostałam wytyczne od lekarza i trzymam się tego. Dziewczyny mając za sobą poronienie jestem w stanie zrobić wszystko, żeby to się nigdy więcej nie powtórzyło.

ponoc luteine lekarze zapisuja profilaktycznie przez pierwsze 3 mce, w razie "zgubienia dzidzi" nawet jesli z ciaza jest wszystko ok

ja przy pierwszej ciąży też brałam profilaktycznie luteinę
początkowo doustną - okropność:baffled:, a później dopochwowo - tez nic miłego :baffled: ale przynajmniej nie było tego okropnego smaku doprowadzającego mnie do odruchów wymiotnych:sorry:

ja przy pierwszej ciąży też brałam profilaktycznie luteinę
początkowo doustną - okropność:baffled:, a później dopochwowo - tez nic miłego :baffled: ale przynajmniej nie było tego okropnego smaku doprowadzającego mnie do odruchów wymiotnych:sorry:

kasiu masz rację, że smak luteiny jest okropny :-) mam właśnie podjęzykową i w tej chwili już troszkę zdołałam się przyzwyczaić, ale i tak mam wrażenie jakbym miała w ustach kredę :-)

Kiedy w Was zaczęły się jakieś rewolucje żołądkowe i nudności? Pytam bo u mnie póki co spokój.

Misia w takim razie luteina jest jak najbardziej wskazana. Dbaj o siebie i maleństwo, wierzę, że już nic złego was nie spotka :tak: Ja brałam luteine na wywoływanie @ i po pierwszym miesiącu doustnej zmieniłam na tą drugą bo nie byłam w stanie funkcjonować normalnie. Ja tam rewolucji nie mam i nie czekam na nie :-) Tylko jestem ciągle głodna i coś mi ciasno się w spodniach robi :-D
My byliśmy z młodym u lekarza i się zezłościłam. Kobita przepisała mu syrop antyalergiczny :angry: Kiedyś kropelki przeciw biegunce, której nie ma i nie miał a dziś ten syrop. Nie wie już co mu zapisać czy jak. Syropu nie kupiłam i się zastanawiam czy go do innego lekarza nie przepisać. Chociaż jak szukaliśmy lekarza w rejonie to nikt się nam nie chciał tak skrajnym wcześniakiem zająć. Eh... W dodatku przepadła nam wizyta u logopedy i rehabilitacja bo cały zespół z ośrodka ma szkolenie popołudniu i na domiar złego nie idę jutro do gina tylko w środę po południu bo na jutro już miejsc nie ma. Kiepski poniedziałek kiepski tydzień? :confused2:

lolcia86 nawet jesli to kiepski tydzień to szybko zleci
życzę Ci żeby każdy następny dzień był lepszy
a co do lekarza to najlepiej zmienić :szok: ja właśnie chcę zmienić Julce przychodnię bo własnie odeszła jej lekarka i teraz nie ma już żadnego pediatry ani nikogo kto ma doświadczenie w leczeniu dzieci :no:

Cześć Dziewczyny :)

Miałam mega intensywny weekend i umierałam wprost z niewyspania :( w Piątek szkolenie z metod weronika sherborne - a to spory wysiłek fizyczny ale nie chciałam jeszcze mówić o ciąży i w niedziele to samo.

Dodatkowo w sobotę sprzątanie domu (jeszcze łazienki mi zostały :( ) i potem pojechaliśmy zobaczyć 1,5 tygodniową Królewnę naszych znajomych - słodkie maleństwo już zapomniałam że one są takie małe jak się rodzą - hehe pamięć jest ulotna. Wieczorem znajomi no i w niedziele kurs no i synek koło moich nóg cały czas :D

Trochę mnie martwi ból brzucha - hmmm z Przemkiem nie miałam objawów a wczoraj po tym weekendzie tak mi dokuczało że wieczorem leżałam prackiem bo bałam się że dostane okres a gin dopiero w piątek 20 przyspieszyłam wizytę żeby zobaczyć czy all ok Czy ten ból miesiączkowy jest normalny czy powinnam szybciej pojawić się u lekarza po jakieś leki>???

reklama
kasia_s ja się poddałam z przychodniami - Przemek urodził się z hipotrofią i lekarze z przychodni zachowywali sie jak szamani którzy nie wiedzą co robią ale coś zrobią na wszelki wypadek, zdarzało się że szłam z chorym dziekiem a baba mi mówi że zdrowy jak ryba po czym 2h później gorączka 39 i kaszel jak u gruźlika (dziecku lało się z nosa a ona mówi że nie ma kataru) porażka podsumowując

Teraz korzystam z medicovera i jeżeli macie takie możliwości to szczerze polecam pracuje tam nenatolog (Korbal), który prowadzi Przemka i od tamtej pory nie choruje i dodatkowo jego rozwój ocenia na 5+ a niedowaga hmm jego zdaniem to dla niego na + bo nie ma obciążonych stawów i łatwiej mu chodzić - rozwija się dzięki temu szybciej bo jak miał 5 miesięcy zaczął raczkować 6 siadać a teraz ok 9,5 chodzić a teraz już powoli biega - przyrosty wagi w normie - Lekarz odpowie na każde pytanie przeanalizował dietę małego, doradzi ewentualne badania i leki czasu poświęca dużo i uwagi. Pamięta poprzednią wizytę itp... wiec super naprawdę warto

Z całego serca polecam :)

A szamanów mam już dość !!

Do góry