reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

czesc dziewczyny

we wtorek tj. 17 kwietnia dowiem sie czy dołączę do was...idę do gina na potwierdzenie ciąży :) bardzo sie boje, nie umiem sie jeszcze cieszyc z testow z dwoma kreseczkami... pierwszy test w piatek (13 piatek), a drugi dzis - oba testy piekne 2 kreseczki :)
jeszcze nie znam zadnej z was, ale ma nadzieje, ze jak wroce we wtorek z dobrymi wiadomosciami to poczytam, nadrobie zaleglosci i mam nadzieje wstawie zdjecie testu i moze fasolki...

pozdrawiam grudniowe mamusie :)
nosotros vel nosek

misia83 - ja mierze w ustach i dokladnie nie wiem, jaka powinna byc temperatura w ciazy. wydaje mi sie, ze ok 37'C

pozdrawiam,
n.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziewczyny, od kiedy dowiedzialyście sie ze jestescie w ciąży , czy zmieniliście diete ?
ja we wtorek bede w 100%pewna, ale juz teraz w sklepie wybieram zdrowsze produkty ,
w sumie o ciazy wiem od tygodnia i od tego czasu staram sie wyeliminować :
słodycze, napoje gazowane, parowki, banany ( maja duzo cukrów a ja mam wysoki cukier)
pieczywo jasne zamienilam na ciemne, a jedzono robie w parowarze .
czy gin dawał Wam jakies rady dot odzywiania w okresie ciąży ?

misia83- temp w ciąży nie trzeba mierzyc w pochwie. Ja mierzyłam <bo juz nie mierze, bo i po co> pod pacha. Moja wynosila 37,5, od 6 tygodnia 37 wiec spadla nieco. Nie ma danych ile powinna wynosic, przyjmuje sie ze powinna byc wyzsza od temp. ktora mialas na co dzien.

monika1984-szczerze mowiac to banany mi jakos w ciazy nie bardzo smakuja, zostawiaja jakis nieprzyjemny smak w ustach <to tylko moje odczucie> Co do diety to jem normalnie, no moze nie liczac teraz kilku dni gdzie mam straszne mdlosci i zyje na kalafiorze i kislu, jakichs sucharach. Mysle, ze trzeba jesc racjonalnie ale nie ma co przesadzac, czasami organizm sam nam mowi co mamy zjesc. Np. ja dzis zjadlam ttruskawki <mniam>:-)

dzięki dziewczyny za odpowiedź, ja chyba z przyzwyczajenia w dalszym ciągu mierzę temperaturę, ale skoro piszecie, że nie ma takiej potrzeby to przestanę :)
Od środy zamiast kwasu foliowego biorę femibion natal 1 i luteinę dwa razy dziennie.

hejj :)

Madlen, zrobię betę we wtorek, jutro nie dam rady :( ..jak narazie mam mdłości i wzdęcia od 3 dni wieczorem, teraz też..i "mokro" cały czas latam i sprawdzam czy to nie @ przypadkiem...a czemu testy czasem wychodzą negatywnie przy ciąży?

misia83 - gratulacje!!:D

czytałam gdzies ze jesli nachodzi nas ochota na cos... do jedzenia to oznacza ze maluch tego potrzebuje :-) ja poki co jadlabym chrzan non stop :szok:

monika1984-szczerze mowiac to banany mi jakos w ciazy nie bardzo smakuja, zostawiaja jakis nieprzyjemny smak w ustach <to tylko moje odczucie> Co do diety to jem normalnie, no moze nie liczac teraz kilku dni gdzie mam straszne mdlosci i zyje na kalafiorze i kislu, jakichs sucharach. Mysle, ze trzeba jesc racjonalnie ale nie ma co przesadzac, czasami organizm sam nam mowi co mamy zjesc. Np. ja dzis zjadlam ttruskawki <mniam>:-)[/QUOTE]

hmm czyzby dziewczynka :-D no ja tez bardziej mam ochote na kwasne i chrzan tez :-D moja mama mowi ze to na dziewczynke ( a wszedzie pisza ze na chlopca) haha

ponoc luteine lekarze zapisuja profilaktycznie przez pierwsze 3 mce, w razie "zgubienia dzidzi" nawet jesli z ciaza jest wszystko ok .
Czy boli was brzuszek ? bo mnie owszem martwie sie :blink: niby normalne w ciazy...

reklama
Do góry