reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Witam się i ja,
niewyspana jak diabli - od soboty wstaję ok. 7 a dziś to nawet przed. W piątek pewnie znowu się nie wyśpię, bo wizyta u gina na 10, ale jutro postaram się nabrać sił.

lolcia
ja mam takie niskie ciśnienie w domu, a jak idę do gina to czuję że się dobrze czuję a wywala mi u niego takie, że strach :eek: zaczynam się zastanawiać który ciśnieniomierz ma coś nie tak :p

wiolka
fajnie, że Małą odgipsujecie, pewnie nóżka będzie wymiętoszona, więc niechaj ładnie i szybko dochodzi do siebie. No i pięknego ślubu/wesela życzymy :) Pochwal się potem zdjęciami :>

betiks czekamy na info po wizycie. Kciukasy!

Ja dzisiaj mam kryzysowy dzień , nie dość że niewyspana bo M.zapomniał do pracy kluczy od mieszkania i o 4:25 miałam pobudkę a potem oczywiście zasnąć nie mogłam a o 8:00 dziecko już biegało po domu. Na dodatek wszystkiemu mam wszystkiego dość. Męczy mnie ta ciąża strasznie tzn.obciąża okropnie mój organizm a tym razem bardzo to odczuwam. Odliczam już dni do grudnia. Wszystko mnie boli , wahania nastrojów i do tego odpocząć nie mam jak bo energiczny 4 latek w domu to jakaś makabra. Na szczęście jutro Adaśko jedzie do Babci do niedzieli a 16.08 jedziemy nad jezioro to sobie trochę odpocznę , M trochę małym się pozajmuje no i dziecko spożytkuje swą energię. Kochany ten mój dzieciaczek ale po prawie 1,5 m-ca biegania za nim przez cały dzień to już siły opadają tym bardziej że coraz ciężej mi.
Jutro jadę z Młodym na bilans 4 latka a potem zawożę do Babci :-)

Udanego dzionka życzę...

Wizytującym powodzenia..

Vivienne wiem jak wstawanie rano potrafi organizm wykończyć ja od września znowu będe z mała do przedszkola wstawała więc pospać już nie pośpie fajnie że jestes po badaniach i masz już za sobą:tak:&&&&&&&&&&& za wyniki jak będę tylko miala zdjęcia ze ślubu to napewno sie pochwale:-) Liwuś-jak małej zejmiemy gips to też ją w któryś weekend do babci wyśle;-)ja nie mam tak źle jakoś sie trzymam choć też w ciągu dnia męczy mnie spanie:baffled:

Vivienne :-D Ja na ostatniej wizycie miałam całe 90/60 :-D Jak na nowym mieszkanku? Wszystko już dopięte na ostatni guzik? ;-)
Liwus współczuję samopoczucia. Wiem co to znaczy latać za dzieckiem. Mój jest malutki i chudziutki i wlezie wszędzie gdzie tylko się da. W jego przypadku nie ma nawet mowy o spuszczeniu go z oka na 1 min więc kursuję tak za nim cały dzień :tak: Mam nadzieję, że synek jednak da ci troszkę odpocząć i nabierzesz troszkę siły :tak:
Wiolka jak córeczka znosiła gips? Dzielna z niej panienka?? :-) Miki wstaje zazwyczaj w okolicach 6.10-6.30 a jak pośpi do 7 to ja mega wyspana jestem :-D Ehh.. te ranne ptaszki :-)

Witam Was Kochane Ciężarówki :)
Od dłuższego czasu czytam Wasze wpisy i zapragnęłam dołączyć do Waszego grona :)
Jestem z Krakowa, 35 lat, aktualnie w 19 tc. Zastanawiałam się czy tylko ja się tak źle czuje. Widzę, że każdej z nas coś dolega. Mój gin mówi mi ciagle, że ciąża to nie choroba.... A ja ledwo żyje. On nigdy nie będzie w ciąży. Ale gdyby faceci mogli zaciążać to pewnie trzeba by im przydzielić pielegniarke na 24h na dobe. Tacy to Oni niezaradni.:-D
Chciałam się z Wami podzielic moimi spostrzeżeniami o ciaży, bo choć dużo na necie to nieraz ciężko znaleźć wszystkie potrzebne info.
Chrapanie - moja zmora od 18 tc. Ślubny wyprowadził się aż z sypialni. Trafiłam do szpitala na oddział Diagnostyki w trybie pilnym. Wystarczyło zwykłe skierowanie od lekarza laryngologa. Zbadali mi sen. Wyglądałam jak choinka tyle kabelków miałam podpietych :-D. Ale żeby wyniki były wiarygodne idę znowu na 1 noc na oddział. Chrapanie jest bardzo niebezpieczne w ciąży, prowadzi do bezdechu i możemy nieświadomie "przyduszać" dziecko. Jak będę miała komplet wyników, napisze.
Opryszczka - od 2 dni walczę z nią. Mimo iż wargowa, to lepiej iść do lekarza. Dostałam maść. Pani dr. powiedziała, że trzeba bardzo uważać z opryszczką, wycierać się jednorazowym ręczniekim - dotyczy twarzy. A jak pęknie bąbelek to nie dotykać rękami i uważać na inne śluzówki (oczy, noc, usta męża) Bardzo należy uważać na sex oralny:crazy:
To tyle moich uwag.
Trzymajcie się cieplutko i dużo odpoczywajcie:happy:

No to już jestem :happy: Więc dzidzia nadal ok,tylko mnie wyniki poleciały w dół, co by tłumaczyło to moje osłabienie i niechęć do wszystkiego oprócz spania:dry: Mam brać żelazo i oszczędzać się, dużo odpoczywać i chętnie się do tych zaleceń zastosuję , powiem wam :-) Ciśnienie też u mnie w mojej normie, czyli 110\60 dziś po małej kawce. Przytyło mi się 2,5kg od zeszłego m-ca, więc w normie i ginka zadowolona;-) Muszę się drzymnąć, zanim się wezmę za obiad, bo usypiam:confused2:
aga witaj w naszym gronie :happy:

Ostatnia edycja:
Aga witaj :)

Lolcia na nowym mieszkanku super, brakowało tylko odkurzacza - wczoraj zamówiłam na allegro, dziś mam już odkurzone ;) i jeszcze tylko ostatnio wyhaczyłam, że mi kapie z odpływu pralki (znaczy tam w ścianie, mąż sprawdził że za luźno tam jest zamontowane, poprawił, zobaczymy przy następnym praniu czy pomogło). Poza tym wszystko na tip-top, jeszcze tylko gdyby się samo sprzątało to byłoby perfekt ;)

Betiks super, że z Małym wszystko w porządku (dalej Piotruś?), a z żelazem to wiesz, prawie każdej spada ;) Idę zaraz odebrać wyniki i zobaczymy jak z moim.

Mieli przyjść do nas znajomi popołudniu na planszówki ale przełożyli na jutro, strasznie się cieszę, że w końcu znowu w coś pogramy, bo ostatnio czasu nie było, a mi się tak chce :-D

Aga witaj w gonie ciężarówek.

Jutro mnie czeka krzywa cukrowa ...własnie jem pierwszego i ostatniego na dzisiaj batonika od 18 nic do buzi nie włożę.
Ciekawe jak ja to jutro zniosę, czuje ze wydale to z siebie szybciej niż sądze ... bo ja ledwo co z wyrka wstaje juz jestem głodna a musze wytrzymać 2 godziny. fujjjjjj na sama myśl mi nie dobrze.

Ale za to w piątek połówkowe ...ależ sie ciecze.

reklama
cześć dziewczyny :) mówiłam już, jaki ten kraj jest beznadziejny???!!! zaczęłam powaznie myśleć o ucieczce stąd...
wiolka super że Nastce zdejmują gips, odetchniecie sobie obie dzięki temu :)
betiks a w co tak gracie ? :)
lil trzymam kciuki żebyś nie wydaliła jednak tej glukozy bo będziesz musiała pić jeszcze raz a po wymiotach to chyba jeszcze gorzej byłoby to przełknąć...

Do góry