reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

hej dziewczyny. ja w nienajlepszym nastroju dzis. Rano mialysmy wizyte koelzanki mojej cory z przedszkola razem z mama, Angielki. Dziewczynka wpadla do malej pokoju to nie wiedzial za co sie chwycic. W efekcie pokj zostal przewrocony do gory nogami. Stol na lozku, pudlo z kosmetykami spod lozka wyjete i wszytsko porozrzucane po pokoju, ciuszki z szafki porozrzucane, kubek do picia wrzucony do rybki do akwarium, a najgorsze ze kabel z dvd wyrwany! Wele dzieci do nas przychodzi ale takie cos to pierwszy raz...a jak bylysmy u nich kilka tygodni temu to dom sterylny, zastanawialam sie nawet jak ta mala sie bawi, no to juz wiem jak...
a do tego plamienie wrocilo....w piatek mialam skan i wsyztsko jest tam dobrze, w macicy i z dzieckiem, mialam tez wymaz na infekcje zrobiony i tez ok, to ja juz nie wiem skad te plamienia...czyzby moja szyjka byla tak wrazliwa, czy co...fakt ze wciaz to jest bardzije brunatne, czyli nie zywa krew i nei jest tego wiele. Od razu humor mi sie zepsul, dobrze ze chociaz dzidzia sporo kopie...

reklama
mummy ja tego po prostu nie skomentuje...mam to samo jak wpadają do nas dzieci sąsiadów.

fiolka to twoja pierwsza ciaza i ruchy bedziesz czuła najwcześniej w 19-20tc są wyjątki ale to rzadko sie zdarza.:sorry2: Ja w pierszej ciąży pierwsze ruchy miałam na początku 20tc:happy2:

Hej Kochane, ja z humorkiem bo w końcu do uk zawitało lato:-) Juz drugi dzień pogoda jest przepiękna, cieplutko i aż się żyć chce:-D Oby tak jadłużej.
Na obiadek dzisiaj chińszczyzna z kurczaczkiem i ryże,, juz mi w brzuchu burczy a jeszcze nie gotowe.
Karolar grauluję.
ankka super, że na wizycie wszystko było oki.
Vivienne nareszcie o jeden stresik mniej i jak parapetówka to ja wirtualnie będę z wami;-)
Fiolka kochana współczuję Ci bardzo... odpoczywaj...
Idę zamieszać w garnkach, waga mi spadła -1kg a jem tak jak poprzednio.

Witajcie :) mam na imię Karolina, mam 22 lata :) jestem teraz w 18 tygodniu ciąży, termin porodu mam na 22 grudnia :) ruchy malucha już czuję, zwłaszcza jak sie najem to rozrabia w brzuszku :) Jeszcze nie znam płci ale mam przeczucie że to chłopczyk :)

dzień dobry :) uporalam sie z kontrola z zus teraz czakam na wyrok ;) lagodny rzecz jasna bo ja zadnych przekretow nie robie:)
zrobilam juz soczek malinowy teraz tone w praniu;)

Vivienne to super że mieszkanko sie znalazło i że zadowoleni jesteście mam nadzieje że bedzie wam sie super mieszkalo i najważniejsze ze macie pomoc przy przeprowadzce ja nie lubie sie pakować rozpakowywać układać ale czasem trzeba:tak:mój brat z żoną i z dzieckiem mieszkają w stalowej woli i w tyg też sie przeprowadzają znaleźli mieszkanko troszke większe niz mieli zadowoleni też sa Fiolka-współczuje może ciśnienie daje ci po kości:baffled:mam nadzieje że samopoczucie ci sie poprawi:tak: Bułkasia-super że pogoda sie poprawiła a razemz nią humor oby tak zostało na dłużej Witaj Kajcia mam nadzieje że będzie ci u dobrze z nami;-)ja ostatnio małą czuje cały czas rozrabia rozpycha sie bezustannie jak sie klade spać jak śpie jak wstaje z Nastką też tak miałam że jak poczułam ruchy to już później wierciła sie caly czas i chcialam urodzić w końcu żeby tą rozrabiake mieć przy sobie:happy2:

Kajcia witam Cie serdecznie:-)
Ależ sie objadłam, chyba zaraz pęknę;-)
Ruchy Maluszka to najpiekniejsze momenty w ciąży jak dla mnie...

hejka grudnioweczki
ja ostatnio z doskoku,ale czasu brak..:sorry2:ostatni tydzien przed wakacjami..mam straszny sajgon.:no:
a jeszcze u nas pada i kurka pranie schnie jakby chcialo a nie moglo :wściekła/y:
pozdrawiam was wszystkie :-)

Vivienne jeszcze raz gratuluje :-) Też uwielbiam się pakować :rofl2: I jak wyprowadzaliśmy się z wynajmu tutaj to zostawiłam wszystko na A. glowie :szok:. Ale to inna sytuacja była :-p
Kajcia witaj :-)
Bulkaasia super, że humor wkońcu lepszy :-)
Fiolka poprawy samopoczucia życze :-)
A my już po odwiedzinach u dziadków i pradziadka :-) I po udanej drzemce :-D
Wracam z Laurą do domu i w pewnym momecie się Luśka mnie pyta: "Mama, gdzie jest Ksawier?" :-D Ja do niej: "no, gdzie jest Ksawier?" A ona podbiega do brzucha podnosi koszulke i: "tutaj jest" i całuje na samym środku ulicy :-D:-D

reklama
Ania zachowanie cóorci Twojej było słodkie:-)
Własnie wyciągnęłam wszystkie koszulki letnie i poprzymierzałam. Okazało się, że tylko 3 są dobre no i 1 tunika ale jest taka obcisła. Załamka bo byłam pewna, że wszystko bedzie pasowało. jutro czekaja mnie małe zakupki:tak:

Do góry