reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Fiolka-każda z nas ma inne podejście ja uważam tak jak ty a kawke to pije tą velvet delikatną z plaściutkiej lyżeczki i więcej mleka niż kawy:-pto chociaż tyle że lepiej już Witaj Natasza:-) Bulkasia dziś chyba taki dzień że mężowie sie narażają swoim ciężąrnym żonom ja mialam ścinke ze swoim przed poludniem :confused2: za kare go do kuchni wyrzucilam żeby kotlety zrobil:laugh2:

reklama
Dzieki dziewczyny za mile przyjecie:) Wy tyle piszecie , ze chyba bede caly czas siedziec na forum zeby byc na bierzaco:-D Jak ja Wam zazdroszcze tej pogody!!!! U mnie dopiero teraz sie rozpogodzilo bo tak to nawet nosa nie chce sie z domu wysciubic:-( Ja zawsze lubilam sobie wypic pifffko przy okazji a teraz powiem szczerze, ze odmawiam sobie calkowicie nawet bezalkoholowego nie pije ale to kazda z nas decyduje co jest dla niej i dla jej dzidziusia dobre:-D Kawke chetnie bym wypila bo jestem straszna kawoszka ale dzidzia mi nie daje bo odrazu ide wszystko zwrocic wiec przyjemnosc z tego marna:baffled: Natasza witam serdecznie ja wczoraj dolaczylam do grona forumowiczek:-) Bulkaasia nie przejmuj sie mezowi przejdzie i wroci na kolankach do swej kobiety hihi. Wiolka23 i dobrze mu tak niech sie w kuchni wyzyje na kotletach hahahha. Dziewczyny dzis mam jakas masakre caly dzien boli mnie brzuch i kregoslup jakby mialo mnie zaraz rozerwac, nawet przekrecic sie nie mozna swobodnie a trwa to od rana wiec mam juz tego serdecznie dosc a z prawej strony mam taka az kule wypukla czy ktoras z Was miala lub ma tak samo???? Tylko mnie nie straszcie bo wizyte dopiero mama na 23 lipca:szok:

Ostatnia edycja:
Ja mam podejrzenie skracania szyjki macicy, więc przy bólu który trwałby kilka godzin to już bym leciała do szpitala, tak sądzę... pewnie i bez tego podejrzenia też ;] Jakoś tak przeraża mnie jednoczesny ból brzucha i kręgosłupa w ciąży. Lekarz nie zaszkodzi. Nospa też nie powinna, a może pomoże na brzuch? Na kręgosłup to tylko amol przychodzi mi do głowy.
"taka az kule wypukla" - co przez to rozumiesz? Na brzuchu czy kręgosłupie, bo nie umiem sobie tego wyobrazić ;)

Vivienne bardzo chetnie bym poszla do lekarza tylko, ze ja mieszkam w uk i tutaj to troszke inaczej wyglada niz w PL - 2-3 tyg temu zwijalam sie z bolu i zadzwonilam na emergency to mi powiedzieli , ze dopoki nie krwawie wszystko jest w porzadku i ze mnie nie przyjmia. Bylam we wtorek u GP czyli takiej jakby pielegniarki i sluchala serduszka powiedziala, ze dzidzi serduszko pieknie bije i dzis tez czuje ze sie rusza tylko martwiesie czy to jak sie rozciaga to az tak boli czy moze jednak cos jest nie w porzadku?? Ta wypukla kule, takiego jakby guzka mam z prawej strony z przodu w okolicy jajnika

Witam nowe grudnióweczki ...rozgośćcie się .

Dziewczyny Was nadrobic to jakaś masakra :-p
Dzisiaj imieniny tesciowej wiec troszku sobie pojadłam...ale za to od wczoraj mam problem z wypróżnianiem się ...chyba hemoridy mi wyszły jak na złośc...wrrrrrr znacie jakies sposoby na zatwardzenie ...bo brzuch mam juz taki twardy ze nie wyrabiam.

Jutro ścinam włoski...jeszcze nie wiem jak ale na pewno je mocno wycieniuje...ale niechce też tracic na długości bo bardzo długo je zapuszczałam.
A w środe wizyta u ginka... mam nadzieje ze podejrzymy maleństwo :)

Sorry, Sylwkowa, nie doczytałam, żeś z Manchesteru. A masz nospę czy amol do smarowania właśnie? Albo coś innego rozkurczowego, miętę może chociaż?
Miejmy nadzieję, że Neska ma rację i że to Dzidzia się tak ułożyła, nie miałam tak, więc nie wiem.

Lilith, nie stosowałam, bo na szczęście jeszcze nie mam tego problemu, ale słyszałam od koleżanek, że najlepsze na zatwardzenia są czopki glicerynowe, są całkowicie bezpieczne w ciąży.

Neska 210 mam nadzieję, że to ten mój mały złośliwiec tak robi :szok: Vivienne ja taki dziwak jestem, ze boje sie brac cokolwiek ale o amolu czy miecie nie pomyslalam zaraz ide sobie zaparze :* Na szczscie dzis niedziela to moge sie wyleniuchowac bo jutro znow trzeba wstac do pracy grr:wściekła/y:
Czy wasze dzidzi grzecznie Wam sie pokazaly na usg czy bylo takie uparte jak moje?? Mi tylko na poczatku przez chwilke pomachalo raczkami i nozkami i odwrocilo sie i poszlo spac tyle sie nakrecilam na tej lezance a dzidzius nawet nie drgnal- maly zlosliwiec to samo bylo jak pani sprawdzala serduszko co dostawila urzadzenie to maluszek zmykal dopiero potem sie udalo az pani sie smiala ze uparciuch, macie jakies sposoby aby dzidzia byla ruchliwa na usg???:-D Bo jak mnie znow tak zalatwi to nawet plci nie uda mi sie poznac bo sie wypnie na nas i tyle go widzialam:-D

reklama
Sylwkowa, dziewczyny wcześniej pisały, żeby zjeść coś słodkiego przed badaniem, wtedy maluch ma energię do zabaw ;)
Moja Mała ostatnio ładnie sobie leżała, przodem do nas, pomachała rączką i dalej była spokojna :) Tylko na I usg się wierciła, jak ją doktor dźgał głowicą, ale to dawno było ;)

Do góry