reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Witam nową dziewczynkę :-)

Vivienne ja za to drugi dzień jem grzanki z jajkiem ;)

Asia ja mam troche więcej koło pępka nad mam ciemniejsze i na cyckach
też się pogłębił kolor:sorry2:

Witam nową mame :-)
Ja mam i pod i wokół i nad :-D
A pod pachami to ja bym co pół godziny musiała sie latać golić:wściekła/y::wściekła/y:... Z nogami aż takiego problemu nie mam.... 2razy dziennie by wystarczyło :laugh2:
Pamiętam, że z Laura mi szybko włosy na nogach rosły...

Może i Was zainteresują bezpłatne spotkania dla kobietek w ciąży i świeżo upieczonych mam - w różnych miastach w Polsce - patronuje im Stowarzyszenie DOULA w Polsce i Fundacja Wcześniak - Akademia ********.pl. Ruszają w Warszawie 23 sierpnia, później Poznań, Gdańsk, Wrocław i Kraków.

Hej dziewczyny. Nie bardzo was nadrabiam i nie mam siły :-( Kiepsko się dziś czułam, noga po tych schodach boli (chyba nadciągnęłam ścięgno) i ledwo mogę łazić. Do tego brzuch pobolewa co i rusz z innej strony i coś nowego - drętwieją mi ręce, tak od łokci. Pewnie znów mi się coś w kręgosłupie przesunęło. Niestety mam trwałe przesunięcie kręgów z powodu wypadku samoch. i oprócz okresowej rehabilitacji nic nie można z tym zrobić, bo to akurat blisko rdzenia kręgowego :baffled: A drętwienia rąk już miewałam wcześniej, tylko nie wiem, czy teraz mogę się tak specjalistycznie masować :confused:
Fiolka współczuję i rozumiem jak to jest, bo nad nami mieszka recydywa alkoholik, który ma jakieś omamy i debil kłóci się sam ze sobą, drze mordę nie patrząc na godzinę, a rozkręca się mniej więcej zawsze po 23. Najgorsze jest to, że on nie mówi po polsku, ale samo mięcho leci i to takie w najgorszym, ordynarnym wydaniu, masakra :crazy: Menio już parę x do niego chodził po nocy, ale taki chojrak, że nie otwiera nawet. A swoją kanciapę ma niestety nad naszą sypialnią :angry: Takie to uroki mieszkania w bloku :-(
nathani trzymaj się kochana i niech psina dojdzie do siebie.
Czy dobrze gdzieś przeczytałam, że misia i Joanna opuszczają forum? Dziewczyny czyżby burza hormonów? ;-)Noo, nie bądźcie wisienki i nie zostawiajcie nas :tak:
Pozdrawiam was cieplutko i idę w kimono. Dobranoc :happy:

Sylwkowa witaj :) zdaje sie ze w trojke razem z neska210 mamy podobny termin - ja mam wg angielskiego usg 30.11. a wedlug poskiego usg 27.11. bardziej wierze w grudzien i dlatego tu jestem :)

Dziewczyny czy Was tez nieraz bola posladki?? mnie kilka tyg temu prawy przez kilka tygodni, pozniej przerwa i od tego tygodnia zaczal lewy.. te dolegliwosci ciazowe mnie rozbrajaja.. zenada normalnie o tym komus powiedziec..

A moze oglosimy konkurs na najbardziej zenujace dolegliwosci ciazowe? :) ja mam taka jedna o ktorej napisze z czasem bo masakra normalnie.. ogolnie smieje sie z tego ale jest to megazenujace... A wiec czekam najpierw na Wasze hehe..

Margot mnie ostatnio tez bolal posladek,ale tylko prawy..bol przy chodzeniu,siedzeniu..nie pamietam,abym tak miala w poprzednich ciazach :no:
Bulkasia tez jestem owlosiona..niedlugo to bede wygladala jak szympans :zawstydzona/y:
z cora nie mialam owlosienia az 'takiego',ale z synem chyba tez tak mialam
ja was czytam ,ale jakos nie mialam sily na pisanie..
witam nowe grudnioweczki i gratuluje udanych wizyt oraz &&&& za kolejne :tak:;-)

Witajcie kochane. Wczoraj już nie wchodziłam byłam u rodziców. Widzę tu nowości misia joanna nie odchodźcie co Wy????
fiolka mi nie pozwala moja wiara na takie kombinowanie z wyjazdem :-) nikt mi nie udowodni ale nie będę kręcić i oszukiwać jakby w tym czasie zus zapukał do drzwi kiedy ja byłabym na wakacjach. rozumiesz;-)

reklama
betiks jak byłam u Ginki to pytałam o masaże kręgosłupa, bo mnie z kolei lędźwia bolą... Ale powiedziała, że nie do każdego masażysty można iść, najlepiej do takiego co się specjalizuje w masażach specjalistycznych i bedzie wiedział jak masować w ciąży... Więc ja nie ryzykuję:) pomaga mi troszkę amol więc nim sie nacieram jak boli i uważaj na siebie, ja też jestem "ciapa" w tej ciąży i potrafię potknąć się o własne buty na prostej drodze ale sie jeszcze nie przewróciłam:)

A dziś idziemy na 18 urodziny do brata M. Bedzie nudno wiec nie bedziemy długo siedzieć:)
Dziewczyny czy Wy pijecie piwo bezalkoholowe tzn niskoalkoholowe typu lech free, karmi?
Bo ja w taką pogodę mam ochotę ale jak M. Mi kupil zywca "bezalkoholowego" to mnie sumienie gryzłobo przeciez nigdy nie jest calkiem czyste i w koncu nie wypiłam...

Do góry