reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

gratulacje i dzień dobry dla nowych grudniówek :) mi mózg pęka od kompa, wiecie, że ja nadal męcze się z ta pracą mgr? strasznie wolno mi to idzie a niby już końcówka;/ obym zdążyła bo do czwartku mam zawieźć oprawione;/
ankka
ja bym tak wyklęła tego idiotę i tak strąbiła, że by się musiał w buty schować, kretyn jeden!!! nie nawidzę takiego chamstwa i palant nie przemyśli, że może właśnie ta kobieta w ciąży jedzie i że takim zachowaniem może zaszkodzić dwóm życiom... poniosło mnie... sorki ale inaczej takich "kierowcow" nie potrafię nazwać! Dobranoc :)

reklama
jeszcze raz dziekuje:)jezu a jak jest u mnie duszno matko kochana i pada ale to tak pada jak by wiadrami lało i to pada 10 min i na godzine spokój swieci słonce a pozniej odnowa.

j co jak co macie racje ludzie sobie nie zdaja nawet czasami sprawy ze maja doczynienia z kobieta w ciazy i nic a nic nie uważają a czasami wiedza ze jest Ona w ciazy i maja to w nosie. dzis byłam swiatkiem takiej sytłacji pani w ciazy czekała w kolejce i byłą juz w ciazy zaawansowanej naprawde czekała w kolejce do lekaza i juz szła do rejestracji gdy wyrosła przed nia wredna baba i powiedziałą ze teraz idzie ona bo trzymała sobie kolejke. tak jak by nie mogłaby przepuścić ciezarnej. i to jeszcze z takimi pretensjami wyjechała ze szok.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aniabuchowicz brawo za odwagę;-) i witam wśród nas. Widze, że na suwaczku jesteś młodsza o j dzień tylko:-)
Ja juz uciekam do łóżka bo Maluch ciągnie mi brzucho no oczy same się zamykąja.
Dobranoc...

aniabuchowicz witaj...widze ze jestesmy na tym samym etapie :)

A moje dziecko od 19:30 juz grzecznie śpi ...teraz tylko czekam az sie przebudzi na kaszke.
Ja oczywiście wypachniona...gnilam pod prysznicem z 30minut ...tak mi dobrze było.

Juz teraz czuje sie o niebo lepiej ...własnie zjadałam lody koktajlowe bo miałam nieziemska ochotke.
Ale przed lodami jeszcze sie zważyłam i jeszcze nie przytyłam ani grama...z czego bardzo sie ciesze.

Przyszły dzisiaj moje zamówione spodnie dzinsowe...troszke za duze...no ale licze na to ze przytyje wiec luzik...a szkoda bo myslałam ze juz na teraz bedą...chociasz na upartego jak załoze pasek to mogą być...takie na luzie będą.
Leginsy też przyszły ...bardzo fajne z tym specjalnym pasem super.

A co do ciężarnych i innych ludzi to juz tak niestety jest ;-)

Np jak jestem w super makecie jest kasa uprzywilejowan...to myslicie ze przepuszcza kobiete z małym dzieckiem na rekach albo cieżarna...juz nie wspomne o niepełnosprawnych...ludzie nie patrza na innych tylko na siebie aby jak najszybciej samemu cos załatwic...bardzo rzadko teraz mozna spotkac kogos kto zwraca uwage na taka osobę.
W przychodniach niestety tez tak jest ...cały czas sie slyszy "mysli ze jak jest w ciazy to jej wszystko wolno...ciąza to nie choroba" Może i nie choroba ale kobieta w zaawansowanej ciąży niestety szybko musi załatwic jakiekolwiek badania w laboratorium bo jest jej słabo itp ... nie rozumiem tez kobiet które tak mówią ...zreszta od kobiet takie słowa najczęściej słyszałam...faceci prędzej przepuszczą cięzarna jak kobieta.

Ostatnia edycja:
no witam, witam wszystkie ciężarne hehe ! ;)) ja to z kawą nie mam problemu - nienawidzę jej, raz w życiu wypiłam i więcej nie zamierzam. co do ciśnienia - u mnie zawsze było różnie, raz za wysokie, raz za niskie. zgaga na szczęście mi nie doskwiera, odpukać. u mnie brzuszek już widać w ubraniach, ostatnio tak się wydął, że musiałam mieć spodnie odpięte, bo naciskały za bardzo. ale na co dzień nie muszę na szczęście odpinać, chociaż zamierzam zamówić sobie pas ciążowy i chodzić w jeansach (oczywiście rozpiętych i zakrytych pasem, co by nie było ucisku), dopóki tyłek w nie włazić będzie - oby do samego końca ! :D

Ankka to mialas przygode, az mojemu mezowi opowiedzialam bo on jest instruktorem nauki jazdy skwitowal to tylko tak ze w PL tak kierowcy jezdza z tego co wie. Przykre to , bo moze przeciez dojsc do tragedii

Witam nowe mamusie

reklama
lolcia- na zgagę migdały lub orzechy włoskie, ostatecznie łyżeczka sody rozpuszczona w pół szkl. wody- niedobre, ale działa, chociaż nie wiem czy można w ciąży

annkka02- tacy kierowcy to masakra, myślą, że grają w grę w której jest 10 żyć i tak jeżdżą. Najgorsze, że mogą zrobić tragedię komuś. Przez takich "wariatów" boję się jeździć samochodem, a w szczególności teraz w ciąży- bo już miałam z takimi stłuczki.
A te ciuszki z allegro super, może coś jeszcze wytrzyma do mojej wypłaty. Widziałam je w sklepie w galerii i są naprawdę drogie.

nathani- jutro idę na gimnastykę dla ciężarówek to może coś opowiem jakie były ćwiczenia

cinamona- zazdroszczę basenu, u mnie cały dzień padało...

Witam nowe mamusie i życzę szczęśliwego rozwiązania

Do góry