reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ja tez jeszcze ruchów nie czuje...i chyba nawet na to za wczesnie ...dzidzia jest zbyt mała zeby ja poczuć ...mysle ze poczujemy gdzies okolo 14-18tc ...12tc to stanowczo za wczesnie

reklama
Właśnie zaopatrzyłam się w pierwsze ciążowe spodnie, wybór padł na sztruksy. Mam wrażenie, że mój brzuch jest większy z dnia na dzień dosłownie :D w każdym bądź razie zostały mi tylko jedne jeansy które jako tako pasują, ale po kilku godzinach noszenia brzuch boli od ściskania ;) Lato przybywaj, bo nie mam się w co ubrać :D

Hihi Vivienne mnie poratowała parę dni temu kumpela z pracy, przyniosła mi 3 pary spodni i kilka bluzek. Najbardziej to mnie cieszą właśnie jedne sztruksy, którym nogawki można podwinąć i zrobić z nich 3/4. Ale cieszą mnie z innego powodu - bo to rozmiar S :-D, a ja już od dawna się w taki nie mieszczę. Pewnie w nich długo nie pochodzę, ale co tam

Witam sie woeczornie:-).
Nathani 14 to czwartek:-) wiec idziemy we 3 razem z Noukie:-) . Ja na 8:30 pedze.
Jako ze dzis w koncu szybciej koniec byl:-D. To szybko skoczylam kupic biustonosz:-). W koncu cos wygodnego:-D. Nie ciska nie dusi:-). I jest w nim miejsce na ewentualne rosniecie:-D. Ale jak dobrze uloze ramiaczka to przylega idealnie:-)
Joasia a moze zajeta jestes i nie zwracasz uwagi tak na ruchy jak wczesniej?

O właśnie, stanik muszę kupić! Korzystacie z takich "rosnących"? Zastanawiałam się nad takim, ale jeszcze nie zakupiłam. Kurcze, nie mam nikogo, po kim można odziedziczyć ciuszki ciążowe :(

Joanna- nie martw sie na zaspas, 14 tydzien to wczesnie wiec na pewno te ruchy ani nie sa mocne ani az tak wyraznie odczuwalne, moje dziecko np. zrobilo sobie impreze 1 czerwca ;D i w zasadzie ruchow jako takich nie mialam do dzis. Takze spokojnie. A wczoraj mialam USG i wszystko jest ok. Ja sie nie stresuje- dzidzia jest za mala zebym ja czula. Owszem sporadycznie moze i tak, ale przeciez na dobre to kolo 20 tygodnia zaczna nasze dzidziolki brykac :happy:

U mnie tez wszystko robi sie za male, ze staniki cycki mi wychodza i spodnie wszystkie juz cisna, czas kupic jakies ciazowe ubrania.

Dziewczyny uzywacie juz jakichs kremow na rozstepy na brzuch i piersi, mozecie polecic jakies dobre i nie drogie.

reklama
4madlen, poszło :) Czytelna i łatwa ankieta, sądzę, że nie będziesz miała problemu z uzyskaniem zwrotów.
Jeśli chodzi o kremy na rozstępy to nie stosuję jakiegoś konkretnego, mam balsam nawilżająco-ujędrniający i od początku ciąży używam go systematyczniej i z nastawieniem przede wszystkim na brzuch i piersi.

Do góry