reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

potrojna_mam ja też szukam oznak ciąży :-) kłucie podbrzusza było - a tego się nie da uroić, więc jestem pełna nadziei :)
Testy już mam i jak kuszą!! wołają mnie ciągle :szok: ale wytrzymam do wtorku :tak: oby się opłaciło :-D
U mnie dzisiaj śnieg padał! :baffled: tragedia jakaś...
Pozdrawiam weekendowo-leniuchowo :-)

reklama
Kinga28 - co było spowodowane 2 CC ?
Ja jestem po jednej 3 dni po terminie wody mi odchodziły , brak skurczy i mały już się nie ruszał na ktg.
chciałabym żeby drugi raz też było CC tylko ciekawe co na to gin - pewnie powie będziemy się starać naturalnie...:no:
brak skurczy ,a oksytocyny po cesarce nie podaja ja mialam odstep 2 lata wiec dobrze sie nie zabliznilo a juz rodzilam nastepne
potrojna_mam wydaje mi sie ze my Kobiety to czujemy ze to to wiec wierze ze to nie pomylka
:-)
Marcia92-tylko nie wysylaj go do nas plis ja boje sie zimna nie lubie kurtki szali tez czapka gleboko w szafie :-D

Ostatnia edycja:
hejka :-)
zrobilismy dzisiaj grila,najadlam sie jak...juz nie powiem kto :zawstydzona/y:,ale tak mi pachnialo,ze nie moglam sie powstrzymac..brakowalo mi jedynie piwka..,ale ciesze sie ,ze zjadlam bo przeciez nie bede caly czas glodzila mojego dzidziolka..,a jakos w ciagu dnia nie chce mi sie jesc,a pod wieczor nawet czuje glod..:tak:,zaraz pekne !!!!!
MamaPatryka a czemu wolisz cc?
ja mialam 2 porody naturalne i nie wyobrazam sobie cc,chyba ze zajdzie taka koniecznosc..
Marcia snieg ?? :szok:
Kinga pyt.na innym watku jak dlugo mieszkamy w uk..4lata,a wy jak dlugo jestescie w de ?

hejka :-)
zrobilismy dzisiaj grila,najadlam sie jak...juz nie powiem kto :zawstydzona/y:,ale tak mi pachnialo,ze nie moglam sie powstrzymac..brakowalo mi jedynie piwka..,ale ciesze sie ,ze zjadlam bo przeciez nie bede caly czas glodzila mojego dzidziolka..,a jakos w ciagu dnia nie chce mi sie jesc,a pod wieczor nawet czuje glod..:tak:,zaraz pekne !!!!!
MamaPatryka a czemu wolisz cc?
ja mialam 2 porody naturalne i nie wyobrazam sobie cc,chyba ze zajdzie taka koniecznosc..
Marcia snieg ?? :szok:
Kinga pyt.na innym watku jak dlugo mieszkamy w uk..4lata,a wy jak dlugo jestescie w de ?
Prawie juz 6 lat no tak mamy dzieci prawie w tym samym wieku i chcialam zobaczyc jak to inni rowiesnicy bo moja cora to ostatnio jej zachowanie jest niemozliwe bije mi tego mlodszego niewiem czy tym chce zwrocic na siebie uwage czasami mam dosc :szok: ,a czasami do rany przyloz.:tak:
Ja juz po kapieli cicho tu dzis .

Kinga ale ile twoja dzieci mają lat?
u mnie różnie z moimi dziećmi, też się kłócą , jakąś ciężką fazę ma teraz moja 4 latka, do rozkazuje nam na wszystkie strony i myśli że będzie wszystko po jej myśli :no:. I najwięcej sprzeczek jest właśnie między najstarszym a najmłodszą a taka miłością jeszcze niedawno do siebie pałali:-)

mnie pobolewa dół brzucha i od czasu do czasu mam kłucia, do tego dzisiaj miałam prawdziwą zgagę a nie miewam zgagi nigdy. Ech nakręcam się wiem...ból brzucha to może być również przygotowanie do nadchodzącego okresu.

Kinga ale ile twoja dzieci mają lat?
u mnie różnie z moimi dziećmi, też się kłócą , jakąś ciężką fazę ma teraz moja 4 latka, do rozkazuje nam na wszystkie strony i myśli że będzie wszystko po jej myśli :no:. I najwięcej sprzeczek jest właśnie między najstarszym a najmłodszą a taka miłością jeszcze niedawno do siebie pałali:-)

mnie pobolewa dół brzucha i od czasu do czasu mam kłucia, do tego dzisiaj miałam prawdziwą zgagę a nie miewam zgagi nigdy. Ech nakręcam się wiem...ból brzucha to może być również przygotowanie do nadchodzącego okresu.

Moja corka ma (8 lat syn jeszcze 5 lat to widze ze to normalne ze przestaja sie potem kochac tylko co 5 minutek problem :-D ;-)
Niewiem jak z tym bolem podbrzusza ale @ i poczatek ciazy jest niby idetyczny mnie nic nie boli czasami krzyz no i piersi bardziej tkliwe .

Witam wszystkie grudnióweczki i uroczyście oświadczam że do Was dołączam - 8.12.2012!!!!!1
Czekałam na ten moment prawie dwa lata.... i nie oge powiedzieć że ten czas minął szybko... po roku zrobiliśmy wszystkie badania potem mnitoring pregnyl torbiele clo i decyzja o skierowaniu na hsg - ale od listopada miałam brzydki posiew więc przez 4 miesiące brałam co chwile antybiotyk aby posiew wyszedł czysty. I wyszedł więc w zeszły wtorek umówiłam się na hsg, bo beta wyszła 0. Zabieg ma być w w wielki piatek.
Ale w piatem nie przyszła @ a brzuch bolał bardzo już od czwartku. W sobote czyli wczoraj obudziłam się i pomyślałam że a co tam - zrobie te dwa testy które mi leżą w domu żeby mnie nie kusiło. I spadłam z sedesu jak po chwili zaczął pojawiać się ten tzw cień. Zrobiłam 2 test - był mocniejszy. Pojechałam na BHCG i wracając kupiłam kolejny test - quikk - od razu pojawiła się druga kreska choć troszkę jaśniejsza :)
a o 16 miałam juz wyniki, bhcg - 78 (tak urosła od wtorku). Zrobiłam jeszcze wieczorem pink test - od razu 2 kreski. I dzisiaj rano - uni test i pretest - ale tu musiałam czekać 3 minuty :))
Zrobię ich chyba jeszcze sto bo nadal nie wierzę. Chce się jak najszybciej umówić na usg - nawet na piatek by sprawdzić czy nie ma torbieli (bo często mi się robiły).
Pozdrawiam wszystkie inne grudnióweczki i te kobietki które jeszcze czekają aby do nas dołączyć. Pamiętajcie nie ma co testować przed @. Mi nawet Bhcg nie wyszło wcześniej!!!!!

Powiedzcie i tylko kochane czy Was też boli brzuszek jak na @. Bo mnie bardzo od czwartku nieustannie. Dzisiaj w nocy az wstałam i zjadłam nospę. Podobno wiele kobietk tak ma ale przez to nie moge uwierzyć że się uda i cały czas latam do toalety sie kontrolować:))))))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Powiedzcie i tylko kochane czy Was też boli brzuszek jak na @. Bo mnie bardzo od czwartku nieustannie. Dzisiaj w nocy az wstałam i zjadłam nospę. Podobno wiele kobietk tak ma ale przez to nie moge uwierzyć że się uda i cały czas latam do toalety sie kontrolować:))))))

To normalne, ja tez biegam to toalety caly czas i sprawdzam, raz bol jest mniejszy raz taki ze nie mozna wytrzymac

Witam wszystkie grudnióweczki i uroczyście oświadczam że do Was dołączam - 8.12.2012!!!!!1
Czekałam na ten moment prawie dwa lata.... i nie oge powiedzieć że ten czas minął szybko... po roku zrobiliśmy wszystkie badania potem mnitoring pregnyl torbiele clo i decyzja o skierowaniu na hsg - ale od listopada miałam brzydki posiew więc przez 4 miesiące brałam co chwile antybiotyk aby posiew wyszedł czysty. I wyszedł więc w zeszły wtorek umówiłam się na hsg, bo beta wyszła 0. Zabieg ma być w w wielki piatek.
Ale w piatem nie przyszła @ a brzuch bolał bardzo już od czwartku. W sobote czyli wczoraj obudziłam się i pomyślałam że a co tam - zrobie te dwa testy które mi leżą w domu żeby mnie nie kusiło. I spadłam z sedesu jak po chwili zaczął pojawiać się ten tzw cień. Zrobiłam 2 test - był mocniejszy. Pojechałam na BHCG i wracając kupiłam kolejny test - quikk - od razu pojawiła się druga kreska choć troszkę jaśniejsza :)
a o 16 miałam juz wyniki, bhcg - 78 (tak urosła od wtorku). Zrobiłam jeszcze wieczorem pink test - od razu 2 kreski. I dzisiaj rano - uni test i pretest - ale tu musiałam czekać 3 minuty :))
Zrobię ich chyba jeszcze sto bo nadal nie wierzę. Chce się jak najszybciej umówić na usg - nawet na piatek by sprawdzić czy nie ma torbieli (bo często mi się robiły).
Pozdrawiam wszystkie inne grudnióweczki i te kobietki które jeszcze czekają aby do nas dołączyć. Pamiętajcie nie ma co testować przed @. Mi nawet Bhcg nie wyszło wcześniej!!!!!

GRATULUJE, i trzymam kciuki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam!!! :-) Jestem tu nowa praktycznie ale od paru dni was podglądam bardziej z ciekawości jak sie mają najświeższe przyszłe mamy i nie sądziłam jak bardzo możliwe jest to że do was dołącze!! Moja ewentualna ciąża była by wpadką, do @ mam jeszcze tydzień ale ja czuje sie zupełnie inaczej niż zwykle. Jestem pare dni po zapłodnieniu i od 2 dni mam wrażliwe piersi i szczególnie sutki, są twardsze i ciągle je czuje do tego mam ciągle mokro.. nigdy nie czułam sie tak jak teraz ja czuje że to jest "to". strasznie jestem tym podekscytowana :-) Ale mimo to chce was zapytać czy te objawy mogły tak wcześnie wystąpić? Czy 4 dni po zapłodnieniu to nie za wcześnie?? I jak było u was z objawami??;-)

Do góry