reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Joanna może to taki jednorazowy poskok. Mi nagle przybyło 2,5 ale teraz waga stoi.

cinamona dzięki :) w sumie u mnie coraz lepiej z mdłościami

Majja no ja tez w większości żywię się warzywami i owocami. Z mięs to czasem kurczak
ale tylko pierś lub schab. Nic więcej, wędlin tez praktycznie nie jem :-p
Arbuza uwielbiam bo ma dużo wody a ja nie lubię pić ale na razie jest niedobry
w sklepach ;)

Vivienne witaj:-)
a nie masz na umowie napisane do kiedy ona jest?

didor ja powiedziałam rodzinie po 2 usg kiedy było widać ludzika.
a w pracy i koleżanką od razu bo nie miałam zamiaru uczęszczać do niej w takim
stanie :)

ankka kobieta od początku jest pod ochroną.

sami u mnie też nie widać nic ;)
tylko tłuszczyk który miałam mniejszy a teraz nieco wystaje
choć pod wieczór trochę wypycha brzucha

nathani wszystkiego dobrego dla córy :)

Wszystkie dziewczynki pozdrawiam :*

reklama
Witajcie niedzielnie

Dzisiaj w trakcie przygotowywania plackow na sniadanie strasznie slabo mi sie zrobilo :( ale teraz czuje sie dobrze.

Nathani urodzinowe wirtualne buziaki dla corci.

Ide troche polezec na sloneczku bo az zal w domu siedziec.

Dobry dzień :)
Matko, ale z Was ranne ptaszki, ja dopiero zwlokłam się z łóżka ;)
Wysypiam się, póki mogę, a senna jestem niemal 24/24 ;)
Vivienne witaj:-)
a nie masz na umowie napisane do kiedy ona jest?

No właśnie jedyne określenie terminu to "na czas nieobecności pani X", wyszło tak, że zastępując panią w ciąży sama zostałam ciężarówką ;)

Witam wszystkich :)
U mnie na wadze -5kg a to dlatego, że zaczęłam się zdrowiej odżywiać, nie pije gazowanego i ogólnie jem mniej a to wszystko przez okropną ZGAGĘ ;/

witajcie,
oj ja też z wagą do przodu, prawie 3 kg, no i jak niektóre z Was mam małego bzika na punkcie wagi. Przed ciążą było 50, a jak się zakończy?? Najgorsze, że jak jestem głodna to strasznie mnie mdli, więc muszę zjeść. Wczoraj z mężem zaliczyliśmy rocznicową kolację, najadłam się dużo i bez problemu przespałam noc, i nawet do 9 dziś rano wytrzymałam bez śniadania :-)

Co do poinformowania to wiedzą już wszyscy. W pracy dowiedzieli się najwcześniej, bo od razu poszłam na zwolnienie, po pierwszym USG powiedzieliśmy rodzinie, byli zachwyceni :happy2:

Folka arbuz już jest słodziutki :)
Ja dziś na obiad smażę boczniaki , uwielbiam mniammmmm :-)

Ja startowałam z wagą 67 kg :zawstydzona/y: Idę w piątek do gina, to będę się ważyć i zobaczymy, ale pewnie + 5 to minimum... odkąd nie mam porannych mdłości i nudności całodniowych to jem jakoś normalniej, ale na zdrowe to jakoś nieszczególnie mnie bierze... dziś serwuję sobie młode ziemniaczki z kotletami mielonymi i mizerią, mniam! :)
Ale w ramach przekąsek coraz częściej sięgam po jogurty, serki i truskawki zamiast ciasteczek ;)

Nie wytrzymalam za dlugo na sloncu, bo sie po prostu nie da. Strasznie grzeje.
Ciesze sie ze termin porodu na zime, bo nie wiem jak bym wytrzymama z wielkim brzuchem w takie upaly. I na dodatek tu gdzie mieszkam lato trwa dobre 4-5 miesiecy. A w nastepne lato dzidzia juz bedzie wieksza i bede mogla sie cieszyc latem razem z nia lub z nim ;-)

My poinformowalismy rodzine i przyjaciol po pierwszym USG, ktore bylo w 8 tc. Nie moglabym dluzej czekac. Taka wspaniala nowina trzeba sie podzielic :-)

reklama
cinamona a w jakich rejonach mieszkasz co tak ładnie ? :)

Aisha czytałam że jak się ma zgagę dzidziuś będzie miał dużo włosków ;-)

Majja jak kupiłam ostatnio arbuza to całego wywaliłam bo był ohydny :/

Vivienne ja zawsze lubiłam jogurty
ale za cholerę nie mogę znaleźć bez syropu glukozowo-fruktozowego a to
mi odradziła koleżanka dietetyczka.

Mnie coś brzuch tak kłuje dziś :|

Ostatnia edycja:
Do góry