reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Joanna może to taki jednorazowy poskok. Mi nagle przybyło 2,5 ale teraz waga stoi.

cinamona dzięki :) w sumie u mnie coraz lepiej z mdłościami

Majja no ja tez w większości żywię się warzywami i owocami. Z mięs to czasem kurczak
ale tylko pierś lub schab. Nic więcej, wędlin tez praktycznie nie jem :-p
Arbuza uwielbiam bo ma dużo wody a ja nie lubię pić ale na razie jest niedobry
w sklepach ;)

Vivienne witaj:-)
a nie masz na umowie napisane do kiedy ona jest?

didor ja powiedziałam rodzinie po 2 usg kiedy było widać ludzika.
a w pracy i koleżanką od razu bo nie miałam zamiaru uczęszczać do niej w takim
stanie :)

ankka kobieta od początku jest pod ochroną.

sami u mnie też nie widać nic ;)
tylko tłuszczyk który miałam mniejszy a teraz nieco wystaje
choć pod wieczór trochę wypycha brzucha

nathani wszystkiego dobrego dla córy :)

Wszystkie dziewczynki pozdrawiam :*

reklama
Witajcie niedzielnie

Dzisiaj w trakcie przygotowywania plackow na sniadanie strasznie slabo mi sie zrobilo :( ale teraz czuje sie dobrze.

Nathani urodzinowe wirtualne buziaki dla corci.

Ide troche polezec na sloneczku bo az zal w domu siedziec.

Dobry dzień :)
Matko, ale z Was ranne ptaszki, ja dopiero zwlokłam się z łóżka ;)
Wysypiam się, póki mogę, a senna jestem niemal 24/24 ;)
Vivienne witaj:-)
a nie masz na umowie napisane do kiedy ona jest?

No właśnie jedyne określenie terminu to "na czas nieobecności pani X", wyszło tak, że zastępując panią w ciąży sama zostałam ciężarówką ;)

Witam wszystkich :)
U mnie na wadze -5kg a to dlatego, że zaczęłam się zdrowiej odżywiać, nie pije gazowanego i ogólnie jem mniej a to wszystko przez okropną ZGAGĘ ;/

witajcie,
oj ja też z wagą do przodu, prawie 3 kg, no i jak niektóre z Was mam małego bzika na punkcie wagi. Przed ciążą było 50, a jak się zakończy?? Najgorsze, że jak jestem głodna to strasznie mnie mdli, więc muszę zjeść. Wczoraj z mężem zaliczyliśmy rocznicową kolację, najadłam się dużo i bez problemu przespałam noc, i nawet do 9 dziś rano wytrzymałam bez śniadania :-)

Co do poinformowania to wiedzą już wszyscy. W pracy dowiedzieli się najwcześniej, bo od razu poszłam na zwolnienie, po pierwszym USG powiedzieliśmy rodzinie, byli zachwyceni :happy2:

Folka arbuz już jest słodziutki :)
Ja dziś na obiad smażę boczniaki , uwielbiam mniammmmm :-)

Ja startowałam z wagą 67 kg :zawstydzona/y: Idę w piątek do gina, to będę się ważyć i zobaczymy, ale pewnie + 5 to minimum... odkąd nie mam porannych mdłości i nudności całodniowych to jem jakoś normalniej, ale na zdrowe to jakoś nieszczególnie mnie bierze... dziś serwuję sobie młode ziemniaczki z kotletami mielonymi i mizerią, mniam! :)
Ale w ramach przekąsek coraz częściej sięgam po jogurty, serki i truskawki zamiast ciasteczek ;)

Nie wytrzymalam za dlugo na sloncu, bo sie po prostu nie da. Strasznie grzeje.
Ciesze sie ze termin porodu na zime, bo nie wiem jak bym wytrzymama z wielkim brzuchem w takie upaly. I na dodatek tu gdzie mieszkam lato trwa dobre 4-5 miesiecy. A w nastepne lato dzidzia juz bedzie wieksza i bede mogla sie cieszyc latem razem z nia lub z nim ;-)

My poinformowalismy rodzine i przyjaciol po pierwszym USG, ktore bylo w 8 tc. Nie moglabym dluzej czekac. Taka wspaniala nowina trzeba sie podzielic :-)

reklama
cinamona a w jakich rejonach mieszkasz co tak ładnie ? :)

Aisha czytałam że jak się ma zgagę dzidziuś będzie miał dużo włosków ;-)

Majja jak kupiłam ostatnio arbuza to całego wywaliłam bo był ohydny :/

Vivienne ja zawsze lubiłam jogurty
ale za cholerę nie mogę znaleźć bez syropu glukozowo-fruktozowego a to
mi odradziła koleżanka dietetyczka.

Mnie coś brzuch tak kłuje dziś :|

Ostatnia edycja:
Do góry