reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

hej:) ja po weselichu, nawet bylo fajnie bo orkiestra dobra ale od 22 zaczelam ziewac i cudem dotrwalam do oczepin... Troszke potanczylismy ale moje nogi zapomnialy jak sie chodzi w szpilkach i mnie bardzo bolaly.... W efekcie o 2 odjechalismy... Teraz wstalam ale boli mnie caly brzuch i w sumie nie wiem bo to dziwne ale chyba to żołądek :/

reklama
Hejka:-)

Asia a co wczoraj za boks byl???? Moj zazwyczaj wszystkie mecze oglada, a wczoraj mi nic nie mowil?????

Ja placzaca nie jestem;-) jedynie jak mnie juz te mdlosci powalaja to sbie poplacze:eek:

U mnie z tym plakaniem to roznie bywa:-) Przewaznie to lezka gdzies sie zakreci, ale tak zeby nikt nie wodzial, bo A. Sie smieje:-D:-D.
Czas na drzemke, pozniej zakupy i prasowanko, bo juz pokazna kupka sie uzbierala:-):-)

Ja jeszcze z takim zapytanie, być może temat juz sie przewinął:/ - chodzi mi o włosy i ich farbowanie a konkretniej dekoloryzację. Bo co do farbowania włosów zwykła farbą taka bez amoniaku to nie mam watpliwości że nie ma przeciwskazań, sama farbowałam przez cale diwe poprzednie ciaże ale teraz na ten tydzień zapiałam sie do fryzjera na dekoloryzację czyli sciagnięcie koloru a to robi sie dość silnymi środkami a potem jeszcze na tej już jasniejszy kolor - balejaż. No i się cos tam naczytałam że na silniejsze środki to zarodek jest w tym momencie bardzo wrażliwy:// ale jakim to sposobem przecież to przez krew do płodu nie dociera! Macie jakies zadnie/info konkretniejsze na ten temat? Wy zwracacie na to uwagę? Ponoć tylko u nas w Polce się fifolą z takimi "bzdurami" a gdzie indziej na świecie kobiety robia takie rzeczy na porządku ziennym...nie mniej jednak mam jakies glupie wątpliwości czy się nie wstrzymać:dry:

Sarka mam ten sam problem, rozjasniam wlosy, mam juz odrosty ok 4 cm i przydaloby sie isc do fryzjera, ale sie boje, u nas tez glosza, ze to niebezpieczne, bo srodek ma kontakt ze skora, jak juz cos to zalecaja po 12 tyg:sorry2::sorry2:

Noe własnie - ale kto zaleca?? bo zdania sa strasznie podzielone....wśród lekarzy również:wściekła/y: Fryzjerka mi mówiła ze moge byc spokojna bo środki teraz sa juz mniej "drastyczne" a co do skóry no to własnie - ma kontakt ze skórą - jedynie co mi się logiczne wydaje to to, że może ja podraznic bo jest teraz niby wrażliwsza ale chodzi mi o to czy sa jakies badania/dowody na to ze t faktycznie szkodzi i przenika do płodu (bo na moja logikę niby jak:confused:)!!!
Może i nie miałabym problemu gdyby nie wesele które mam w ta sobotę a odrosty mam ogromne do tego sporo sterczących siwych włosów, no wygląda to co najmniej nieciekawie i mam głupi problem:sorry2:

Sarka to nie jest glupi problem bo moje wlosy tez juz nie wygladaja i czuje sie naprawde zle z tym, tydzien temu mialam komunie bylam chrzestna i nawet jeszcze na zdjecia nie patrzylam:zawstydzona/y:

Mi sam lekarz odradzil, badania byly prowadzone w 70 latach kiedy to farby byly duzo bardziej szkodliwe niz teraz, do tej pory nowych badan nie robili.

sarka ja też mam odrosty ale ich za bardzo nie widać bo mam kolor zbliżony do naturalnego ale z tego co rozmawiałam z moją koleżanką fryzjerką (sama jest w ciąży) to mówi, że teraz farby są mniej szkodliwe niż kiedyś, mają mniej amoniaku a więcej jakiś ekstraktów roślinnych. Jednak ona jest za farbowanie po 12 tyg i ja tez się tego trzymam.

Wczoraj maialam pierwsza wizyte z polozna, trwala przeszlo 1.5 godziny. Przepytala mnie z calej chorobowej historii rodziny. Zalecila dodatkowe badania na poziom cukru w 28 t poniewaz moj tata choruje na cukrzyce. Pobrala mi krew i mocz na badania. W tym tygodniu kazala zarejstrowac sie do szpitala na USG a w 16 tygodniu na kolejna wizyte do poloznej.

reklama
Sarka, ja mam włosy w kolorze słonecznego blondu jak w avatarze, odrost mam już jak cholera, wkurza mnie to jak diabli, ale wstrzymuję się do połowy 4 miesiąca, lekarz mój kategorycznie zabronił mi farbowania nawet farbą bez amoniaku. Ale decyzja należy do Ciebie.

Wisienka widzę, że wizyta udana, super :-) Ja 5 czerwca mam badanie USG genetyczne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry