reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

witam sie o slonecznym poranku :) dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty i gratuluje nowej mamusi:)

A ja dziś tonę w praniu... Wasi mężowie też sie tak brudzą?! Moj M. Nie pchodzi dwa dni w jednym ubraniu a co gorsza czasem w ciagu dnia sie przebiera.... I nie to zeby byl jakims lalusiem bo to kawał chlopa ponad 100 kg wagi ale czasami mnie przeraza:p jutro idziemy na wesele do kuzynki mam nadzieje ze wytrzymam do oczepin bo teraz o 22 to juz w lożeczku leze..... Oczywiscie ta dalsza rodzinanie wie o dzidzi naszej wiec pewnie beda wypytywac czemu przytyłam:/ nie lubie takich uwag ale juz przywyklam:) mam nadzieje ze troche ppotancujemy bo dawno nie bylismy na imprezie :))))

reklama
Noukie-współczuje ci mdłości a próbowałyscie jedzenie bananów?mówią że na poczatku ciąży brak witaminy B6 odpowiada za mdłości jest w bananach ja też zażywam magnez z witaminą B6 ale to na bóle brzucha i mdłości mnie męczyły sporadycznie i nie takie nachalne wrócilam umowa podpisana mam nadzieje Noukie że u syna to jednorazowa sytuacja a nie jakiś wirus ale może warto mu dać smecte zeby sie coś bardziej nie rozkręciło?;-)

4madlen udanej zabawy na weselu;-)

Wiolka banany mi nie chca przez gardlo przejsc:-(, mam mg z vit b6 moze zaczne lykac;-) czekam na ta przesylke z opaskami, ale jakos dzis sie kurierowi nie spieszy:sorry:
Maly narazie ok zobaczymy co badzie dalej, wczoraj sie soku pomaranczowego opil potem nagral na nintendo i moze go zemdlilo zaczal kaslac i poszlo:zawstydzona/y:, nawet smecty nie mam, u nas na zwracanie oczywiscie nie daje sie nic dopiero po 5 dobach czopki:sorry:

Noukie-no costy dlaczego dopiero po 5 dobach a jak sie wcześniej odwodni?Moze mu siadło coś na zolądku u mnie mala bardzo rzadko wymiotuje i ma biegunki ale wtedy odrazu na wszelki wypadek daje jej smecte którą zawsze mam na wszelki wypadek w domu a ona jej nie nawidzi ile awantury mam zanim ją wypije:-Dale wtedy jej mówi albo smecta albo kroplówki jak sie pochorujesz wiec sama wybiera;-) mi magnez lekarz kazał łykać bo brzuch mnie bolal po cięciu cesarskim porobiły mi sie zrosty i pomaga mi na bóle podobno dobry jest też świeży korzeń imbiru żeby wąchac albo zrobić z tego napar? chciałabym jakoś doradzić i ci ulżyć i wszystkimn męczacym sie z mdłościami ale nie wiem jak mam nadzieje ze opaski przyjdą i dadzą ci ulge:tak:

Wiolka oczywiscie w tych pieciu dobach trzeba duzo pic i wtedy zalecaja takie elektrolity do picia;-) narazie maly zjadl kanapke napil sie troche jablkowego soku bo nic innego wypic nie chcial i jest ok;-) Ja tez sie musze z malym nawalczyc jesli chodzi o lekarstwa:sorry:

Z imbirem probowalam, ale na mnie nie dziala, lyknelam ten mg zobaczymy;-)

Ja z malym mialam troche mdlosci, ale pozno cos chyba kolo 14 tyg dopiero, a tu od 5 tyg takie meczarnie:sorry::sorry::sorry:

Wiola widze na suwaczku, ze juz 12 tydz:-):-):-) ale zazdroszcze:cool2:

4madlen
co do prania jeszcze, moj M biega codziennie, wiec jeden stroj, do pracy drugi i wieczorem zaklada trzeci nigdy nie zalozy tego samego:wściekła/y::wściekła/y:dzis tez walcze z praniem bo jeszcze wczoraj M posciagal nam posciele, maly swojego wymiotami dolozyl i mam chyba z 5 pralek, nadal zle sie czuje, ale naprawde musze dzis cos w domu porobic:sorry::sorry:

Noukie - ja na wymioty u dziecka daję rozgazowaną cole. Najlepiej zimną, czasem się zastanawiam czy wtedy nie rozwalę gardełka ale małe ilości nie zaszkodzą. Lekarz mi to polecił, żeby nie stosować chemii bo ona i tak powodowała kolejne wymioty a cola nie. Dodam, że mój mały wirusy łapał megaczęsto i wymioty były u niego dość często.

Ruda-Iza wiem o tej coli, ale akurat w domu nie mam, pozniej pojade na zakupy to kupie, moj maly wczesniej tez lapal dosc czesto, teraz chyba z rok byl spokoj i cos mu sie wczoraj trafilo:sorry:

Byłam u lekarza
ciąza powinna mieć 7, 8 tyg ma 4,5 ciałko żółte jest za duże zarodka nie widać następna wizyta za 2 tyg jak zaczne miec bóle lub krwawic mam jechać do szpitala moja fasolka albo juz nia zyje albo niedługo umrze

Rudaiza przypomniałas mi kolezance jakas lekarka powiedziała ze na mdłosci jest dobra cola albo pepsi tylko trrzeba ja zagotowac w garnku i jak wystygnie to wypic ale nie powiem wam czy działa bo nie wiem:eek: Noukie-w karcie ciąży mam 13 tydzien zaczety bo tak z usg wyszło i siedze od 2 dni z reka na brzuchu bo czekam na ruchy a mam wrazenie ze odczuwałam jakies delikatne bulgotanie w brzuchu podobno przy drugim dziecku szybciej sie czuje ruchy więc czekam chce Anastazjii pokazać jest taka zafascynowana że bedzie miła rodzeństwo codzinnie mi o imionach mówi i że będzie sie opiekowała dzieckiem sloneczko moje kochane kiedys nawet mnie zapytała czy jej brat albo siostra będzie miało zdrowe nóżki Lenka-kochana może lekarz sie pomylił przecież są kobiety w ciąży z toksopazmozą i rodzą dzieci trzymaj sie kochanie może warto pójśc do innego jeszcze lekarza sprawdzić co ci powie?

Ostatnia edycja:
reklama
to jest dobry lekarz
od 2 tyg brzuch mnie nie bolał
ja czułam że cos jest nie tak że ono nie rozwija sięnich już sie to skonczy

Do góry