Motylek a ty moze orientujesz sie jak wyglada prowadzenie ciazy w UK?,bo ja moja dwojeczke rodzilam w Polsce..
a czemu bedziesz pod opieka wczesnej kliniki ciazy ???
Ze wzgledu na 4 poronienia wczesniejsze, i ostatnio w pon zauwazylam plamienie, jasno czerwone, od razu polecialam do szpitala, i tam zrobili bete, i scan mialam w srode, glupia baba powiedziala ze albo widzi sac czyli pecherzyk albo krwawienie. Potem wyslali mnie do lekarza, bo ta babeczka tylko od usg byla. No i tam juz bylo lepiej mowila aby sie nie martwiec ze to jeszcze bardzo wczesnie, i pobrali znowu krew, Beta w po byla 1049 a jak zadzwonilam wczoraj to byla 2178, a wiec wzrost o 107%. Myslalm ze babe od scanu zatluke przy takim wzroscie bety nie ma mowy o krwawieniu. A wydaje mi sie ze krwawilo mi nadzerka, ale to bylo tyci, tyci, ale ja na te plamienia jestem juz uczulona, i lece z byle czym, oczywiscie w szpitalu powiedzialam ze mam mocne, bez tego w zanic swiecie by mnie nie przyjeli. Teraz mam scan na 05.04, zobaczymy czy juz bedzie ladnie widac.
Odnosnie prowadzenia w ciazy w uk, to musisz isc do GP, tam on zrobi sikanca i wysle list do poloznej ok 10 tyg ciazy polozna powinna sie z toba skontaktowac, ok 12 tyg bedziesz miala usg, potem ok 20-25 i chyba jeszcze raz ale nie pamietam ktory tydzien. Polozna bedzie prowadzila ciaze a wiec badala krew od 20 tyg bedzie mierzyc objetosc brzucha. Ja to wszystko wiem z opisow dziewczyn.