reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Motylek a ty moze orientujesz sie jak wyglada prowadzenie ciazy w UK?,bo ja moja dwojeczke rodzilam w Polsce..
a czemu bedziesz pod opieka wczesnej kliniki ciazy ???

Ze wzgledu na 4 poronienia wczesniejsze, i ostatnio w pon zauwazylam plamienie, jasno czerwone, od razu polecialam do szpitala, i tam zrobili bete, i scan mialam w srode, glupia baba powiedziala ze albo widzi sac czyli pecherzyk albo krwawienie. Potem wyslali mnie do lekarza, bo ta babeczka tylko od usg byla. No i tam juz bylo lepiej mowila aby sie nie martwiec ze to jeszcze bardzo wczesnie, i pobrali znowu krew, Beta w po byla 1049 a jak zadzwonilam wczoraj to byla 2178, a wiec wzrost o 107%. Myslalm ze babe od scanu zatluke przy takim wzroscie bety nie ma mowy o krwawieniu. A wydaje mi sie ze krwawilo mi nadzerka, ale to bylo tyci, tyci, ale ja na te plamienia jestem juz uczulona, i lece z byle czym, oczywiscie w szpitalu powiedzialam ze mam mocne, bez tego w zanic swiecie by mnie nie przyjeli. Teraz mam scan na 05.04, zobaczymy czy juz bedzie ladnie widac.

Odnosnie prowadzenia w ciazy w uk, to musisz isc do GP, tam on zrobi sikanca i wysle list do poloznej ok 10 tyg ciazy polozna powinna sie z toba skontaktowac, ok 12 tyg bedziesz miala usg, potem ok 20-25 i chyba jeszcze raz ale nie pamietam ktory tydzien. Polozna bedzie prowadzila ciaze a wiec badala krew od 20 tyg bedzie mierzyc objetosc brzucha. Ja to wszystko wiem z opisow dziewczyn.

reklama
dzień dobry dziewczynki... ja tak po cichutku z małą nadzieją tu się pojawiam:)chociaż ostatnia @ byla 8.03 ale staralismy sie wstrzelic z przytulankiem w dni plodne:) i tak z małą nadzieją tu zaglądam...mam nadzieje ze 4.04 @ sie nie pojawi .. i Gratulacje wszystkim pewniaczkom:)

Ostatnia edycja:
pewcia witaj,ja miałam podobnie,bo ostatnia @ 10 marca była i też się tak "wstrzeliwałam":-) Mam nadzieję,że skutecznie.Póki co,straaaaasznie senna jestem....:sorry:

mnie brzuszek boli jak na @ ...w srode mialam dziwne plamienie tak jakby różowe i teraz mam jakies brudzenie dziwne ..i ten ból brzucha mam nadzieje ze to nie na @ no ale to się wszystko wyjasni 4.04.. głowa mnie dziś potwornie boli ale tak bardziej z przodu ..czoło..heh i jakaś marudna jestem nie wiem moze od pogody albo od tych PIT-ów.. trzymajcie dziewczynki kciukasy .. to kolejny miesiac staran w sumie od niedawna bo od grudnia ale tak juz bym chciala oczekiwac na maleństwo...

percia &&&&&& za II kreski,;-)
mnie tez brzuch bolal jak na @,do tego pryszcze na twarzy..juz bylam pewna ze @ sie zbliza..a tu niespodzianka i test pozytywny :-D

madlen oj żebys Ty moją twarz zobaczyła.. wysypały mnie krostki jak jakąś 14-sto latkę hehe.. i ten ból no boli jakby inaczej niz na @..az nie wiem jak to opisac bo nie wiem co myslec .. no ale zobaczymy.. myslicie ze test wykonać 4.04 czy może wczesniej? ew.później? cholercia ja już bym go z chęcią zrobiła..by wiedzieć..

percia mozesz zrobic test wczesniej,tylko nie zawsze wyjdzie pozytywny..ale co ci szkodzi..;-)
mi wyszedl pozytywny,ale druga kreseczka byla ledwo widoczna w 28dc przy cyklach 32-35:tak:

reklama
Cześć kobietki :-)
Mnie wczoraj po dłuuuugim spacerze lewy jajnik bolał... Dziś 21dc we wtorek robię test :-D
Coś czuję, że się udało :laugh2:

Do góry