reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

naty -dzięki za przepis, dam znać jak wypróbuję :)
andzia - fajnie że Mikołajowi smakuje domowe jedzonko, my jogurcików na razie na pewno nie będziemy próbować, powoli zaczynamy mięsko i kaszki na kolację :)
ela - idę jutro po skierowanie na badania dla mnie, ja co prawda nigdy większych prblemów z żelazem nie miałam ale kto wie... jak egz?

u nas nie da się oddychać, jest ponad 30 w cieniu, a ma być pojutrze podobno 37 :( z Lenki non stop się leje, ze mnie też - nie cierpię lata :(
spacery też dopiero wieczorem, bo tak to patelnia :(
u Was też tak gorąco? Echhh...

reklama
Hej ja miałąm od czwartku zaryp w czwartek kosiłam wieczorem trawe z obiema dziewczyna skosiłam połowe ogrodu w piątek kosiłam reszte od rana skończyłam o 12 w południe:-pJuli już przy końcu mojego koszenia myślałam że oszaleje nie chciała leżeć we wózku wściekała się w weekend byliśmy u kuzynki w sączu zleciało moment wróciliśmy wczoraj wiecvzorem mała gorączke miała w ciągu dnia 39 dziś tylko stan podgorączkowy ale mega marudna piszczy płacze ślini się tak że jej się popsotu z buzi leje :sorry2: u nas też dziś 36 st w słońcu ja kocham taką pogode jest ukrop ale wole tak niż jak ma lać rozłożymy w tym tyg basen i będziemy się kąpać:-) Elak daj znać ja też ci napisze jak będę się do wieliczki wybierać:tak:&&&&&&&&& za egzamin Naty my mieszkamy sami wiec ograniam sama dom 220 m kwadratowych ogód i dziewczyny czasem brak mi sił ale kocham ten mój ogródek kwiatki i jarzynki że moje dziewczynki mają się gdzie bawić w lecie i gdzie kąpać:tak:ładnie ci mały waży Juli waży 8 kg;-) Ja dziś małej ugotowałam zupke jarzynową z królikiem :-p Andzia zdrówka dla mikołaja:-)
Jak u nas się schłodzi to biore panny i ide do ogrodu i plewimy ktoś musi ale cóz coś za coś :happy2: miłego dnia

hej:) wooow!! wlasnie ogarnelam ze jestem JUZ "zadomowiona" :D
Andzia swietnie to krzeselko:) nie cena swiadczy o jakosci i wygodzie rzeczy nabytej:) jak jest takie fajne a tansze niz inne to po co wiecej placic:) my dostalismy w spadku bo ja przed ciązą bylam pelnoetatowa niania, przez rok opiekowalam sie marysia:) zaczelam jak miala roczek a skonczylam akurat jak przeszlo jej dwa jeszcze bym sie nia opiekowala ale niestety ciaza mi sie zagrozila;/ no i tak dobrze zyjemy z jej rodzicami, a togrill, a to wycieczka gdzies razem i dostajemy w spadku rozne rzeczy hehe:) a marysia to takie moje dziecko, no rok czasu codziennie po 12-15 godzin to jak ze swoim:)
a mikolaj moze ma to od zebow, wojtek jak mial taki katar i kaszel znikad to lekarz mi pow ze to ad tego ze zawiazki zebow sie uczyniaja:)

asiabp u nas goraco ale zawiewwa wiec da sie wytrrzymac:)

wiolka ta goraczka u Julity to od zebow?:szok:
co do domu, to no dokladnie tak samo czuje, wlasne sciany, ogrod przede wszystkim, wiec warto sprzatac i dbac ale sie jest czym cieszyc:)
a mieso z krolika to pewnie masz jakies takie swojskie nie ze sklepu?

wojtek dzis pobil samego siebie! nauczyl sie chrzakac i caly dzien charczal na mnie^^

zrobilam wczoraj pierwszy raz w tym sezonie biszkopt z truskawkami i galaretka to juz dzis nie ma, jak sie towarzystwo rzucilo to pochloneli w 1 dzien:D
malz mi oberwal cala czeresnie i tworze:) dzis prazylam dżemor a jutro gotuje kompoty do wekow:)

takze nadrylowalam sie dzis przez caly dzien :p dobrze ze moja mlodsza sis juz skonczyla rok szkolny to jest w domu i pomaga mi troche, zaopiekuje sie mlodym to mam czasu wiec i na spokojnie moge popichcic i sprzatnac i nawet dzis w SRODKU dnia mialam kapiel wooow:p

zycze dobrej nocki:) wojtek dzis znowu nie zjadl zupki, faflun jeden, za to saltka z tartych owocow poszla w calosci^^

Wiolka - zazdroszczę Ci tego ogrodu, jak ja bym miała ogród i możliwość wystawienia basenu to pewnie też lepiej bym znosiła te upały ale w bloku w mieście ok 40 stopni to sama rozumiesz....
Powiem Wam dziewczyny, że ja nigdy nie lubiłam pielić ani nic robić w ogródku - rodzice mieli działkę - ale jak teraz się Lenka urodziła i tak czytam ile Wy własnych rzeczy macie to taką mam ochotę na swój własny kawałek ziemi, coby choć marchewkę mieć swoją...
Wiolka - gratulacje dla Ciebie za to koszenie - podziwiam!! A Julci dajesz nurofen jak tak gorączkuje?? Może za chwilę już ząbki będą? U nas na szczęście obyło się jak na razie bez gorączki, biegunek itp.
Natomiast od tego żelaza to kupki Lenki czarne :( ale bierze, jak musi, to bierze...
Siedzę, piszę i się pocę...przepraszam, że tak marudzę, ale jednak upały to nie dla mnie...
Naty - widzę, że Ty też lubisz piec, gotować :) ja przedwczoraj upiekłam ciasto z rabarbarem i już dziś rano zjadłam ostatni kawałek - mąż spałaszował wszystko i pod koniec się zreflektował, że ja chyba nie jadłam... :)
Tutaj już czereśni i truskawek nie ma, za to w tamtym tyg robiłam już ciasto z wiśniami, bo wiśni mnóstwo jest.
Viv - co u Was? Ostatnio coś nie zaglądasz tutaj? Mam nadz, że wszystko ok :)
Idę myśleć co tu na obiad robić...bez gotowania :)

Hej! udało mi się do was dotrzeć z telefonu.przyjechaliśmy wczoraj do rodziców na wieś i ni mamy kompa z netem,a w telefonie ukrywa mi wątki i muszę na około szukać...

U nas miało być 30 st. Gorąca, ale póki co to rano padało. Ma rozstawiony basen ale czekamy na upał.

Kocham polska wieś! :)

Neska tak gorączka u julity od zębów byłyśmy dziś u lekarza i mówił że ząbkuje a upał jest i po prostu jej się to zeszło razem kazał kupić ibuprofen w czopkach jak paracetamol nie daje rady i w razie takiego płaczu i jak jej nie możemy uspokoić to podać ale dziś jest o niebo lepsza kąpałyśmy się w basenie dzisiaj w tym małym a na jutro A może rozłoży mi ten wielki i napełni wodą .Zadowolona była podobało jej się strasznie później zjadła mleko i teraz lezy w leżaczku i się bawi.Królika kupujemy od kolegi teścia on choduje,zabija i sprzedaje. AsiaBp dawałam jej paracetamol ale tylko jak gorączkowała wczoraj już temp nie było ale prawie cały dzień przepłakany:-(wiadomo ze w bloku jest masakra ja nigdy bym nie chciała w bloku mieszkać już nawet wolałabym stara chatke ale żeby to był dom a nie blok,my wynajmujemy ale kocham ten ogódek lubie sadzić kwiatki pokazywać póki co Nastce jak rosną kwiatki i kwitna jak jarzyny rosną jest mase roboty i czasem mi ciężko ale fajne momenty sa kiedy idziemy do ogrodu i z jabłoni zrywamy jabłko nie pryskane można je zjeść od razu czy truskawke albo jarzyny,jak dziewczyny będą mogły baiwć się już niedługo razem w piaskownicy w basenie już się bawią z moją pomocą Julita.A koszenie wiadomo trzeba to robić ja lubie trawnik kosić a że czasem z małą to tak wychodzi przynajmniej wiem ze sobie radze i nie potrzebuje kogoś żeby mi się dzieckiem zajął tylko robie wszystko na raz:-Dmam truskaweczki nasze to dziś ciasto zrobie popołudniu :-p Viv miłego wypoczynku i pogody:-) Ja się opalałam i obiad gotowałam jak mała spała wstała wzięłam ją do basenu teraz czekamy an Nastke i będziemy się chlapać znowu bo obiad zrobiłam i posprzątałam :-)miłego dnia:happy:

Pewnie mnie nie pamietacie juz;)
Mam wielka prosbe zajrzyjcie Na ten link http://www.siepomaga.pl/f/sercedziecka/c/805
Oliwka jest w wieku naszych dzieciaczkow, I nie ma wiele czasu, potrzebuje pomocy, jesli ktoras z Was moglaby choc minimalna kwote przelac. Z gory dziekuje

reklama
hej:) Joanna, to tak jak my, tez jutro swietujemy 7m-cy:)
nie wiem, ale ja tego linka nadal nie moge otworzyc:(
opowiadaj cos wiecej, macie juz zabki?czemu cie tak wcale tu u nas nie ma?

asiabp oj tak uwielbiam gotowac i piec, w szczegolnosci piec ciasta:)

wiolka jak juli? przeszła jej temp?

Do góry