reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam
Może pomyśle nas sitcomem .. właśnie podliczyłam nasze wydatki w tym miesiącu i chyba mam lekkiego doła :( ostatnio stwierdzam, ze reklamy w telewizji o kredytach są straszne tzn jak polak chce wyjechać na wakacje, kupić szafę itp to musi brać kredyt ...... smutne to .. .. Byliśmy oglądać tez nasze mieszkanie .... kredyt na 30 lat .. i ani to ładne ani funkcjonalne .. z salonu widok na blok obok, z sypialni widok na ten sam blok :( jak mój mąż mówi należy szukać plusów .. może będą ładne nagie studentki naprzeciwko , i nigdy nie będziemy w czasie kłótni wychodzić z pokoju trzaskając drzwiami .. bo nie stać nas będzie na drzwi wewnętrzne ... a jako ze nie bedzie drzwi to z łazienki do salonu da się rozpędzić na rolkach ...

w takich momentach myślę sobie, że moze trzeba było sie uczyc na studiach zamiast imprezować .... ..
ale dla poprawy nastroju ... wieki temu w pewnym akademiku na miasteczku ... środek tygodnia .. jakaś impreza .. tzn koniec imprezy i gdy my już grzecznie się zbieramy do pokoi wpada portier i zaczyna na nas bohaterów krzyczeć i każe nam wracać do pokoju. Po odejściu portiera wszyscy zostają na korytarzu i wywiązuje się "intelektualna" dyskusja na temat przekory ludzkiej - no bo sami się zbieramy , a jak on nam każe iść - to zostajemy. Ja wygłaszam teorie, ze działam na zasadzie zaprzeczenia jak mi ktoś coś każe zrobić to robię na odwrót. Kolega się ze mną zgadza i przynosi dwa jajka (pożywienie na 2 dni dla 7 studentów) i mówi nie rzucisz nimi o ścianę. Ja oczywiście biorę je i rzucam o tą ścianę aby potwierdzić teorię zaprzeczeń . Teoria potwierdzona , ale rozbite jajka leżą na ziemi - więc należy je zebrać - wpadamy na genialny pomyśł ze jak uda nam sie ściąć białko to lepiej będzie je zebrać. I tak 4 osoby z zapalniczkami siedzą nad tymi jajkami ... na to przychodzi portier i mówi
Wy to se już jaja po prostu robicie !!!!! po prostu prorok - skąd wiedział :)

chyba jednak imprezowanie miało swoje plusy

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry!
Byłyśmy na szczepieniu...Lenka zadziwiająco dzielnie zniosła wszystkie wkłucia i jeszcze rota dostała ostatnią dawkę...mam nadz, że teraz też dobrze się będzie czuła...zmierzyli Małą więc tak jak zawsze przytyła wg swojej średniej i teraz ma 6340g przy 65,5cm...więc jest ok :) w przyszłym tyg idziemy na bilans półroczniaka więc akurat będą ją znów ważyć itd, ale myślę, że więcej jak 6500g na pewno nie będzie :) taka już jest ta moja Lena, od najmłodszych lat dba o linię :)
Basia - super, że tak miło spędzasz czas ostatnio, na pewno dobrze zrobi wam też pobyt w PL więc akurat z naładowanymi akumulatorkami wrócisz do pracy
Ela - a Ty kiedy wracasz do pracy, też jakoś niedługo, prawda? Mieszkanie kupiliście w nowym budownictwie w Krk? Z tego co się orientuję to ceny są tam kosmiczne, moja siostra właśnie szuka czegoś tam...
Viv - powodzenia w polewaniu, jestem pewna, że Maryś da radę :)
Aurelka - taka komoda to skarb, wiem coś o tym, bo w naszym mieszkaniu w Budapeszcie taką miałam, ale musiałam ją tam zostawić jak się tu przenieśliśmy i teraz mam tylko taką szafę na rzeczy Małej, a tak brakuje mi szuflad... :(
Andzia - bardzo ładne imię Synka :) a waga też piękna :)
Zmykam do obiadu, miłego dnia!

viv - udała się kolejne wizyta na basenie ? Trochę się martwie bo cały dzięń sie nie odzywasz :) A i strasznie spodobała mi sie kula już zaczynam męczyć męża , że by nam sie przydała. I powodzenia z polewaniem buźki
Fiołka - a czemu bierzecie teraz antybiotyki?, bidny ten twój maluszek :) spróbuj moze mu dawac witaminę C albo sama jedz dużo pietruszki i cytryny. Ja miałam często zapalenie pęcherza ..... nauczyłam się zapobiegać .. własnie duże ilości witaminy "C" + suszona żurawina i rzeczywiście pomaga. więc moze małemy też pomoże - witamina C zakwasza mocz a w kwaśnym PH bakterie mniej się rozwijają - ale to moja teoria nie poparta medycznie
AUrelka - udało sie tobie dotrzeć na basen ? już nie musisz sprawdzać firmy , kupiliśmy wózek :)
Basia - jak wytrzymałaś z dwójką cały dzień > i jak mąż nałapał ryb
Andzia - my chodzimy od 2 miesiąca do poradni rehabiltacyjnej bo mały miał dużą asymetrię po porodową, mając 1 miesiąc umiał z brzuszka sie przerzucić na plecy nie dlatego , ze byl wysportowany tylko był atki krzywy , w 3 miesiącu nas strasznie przestraszyli , ze jest opóźniony bo nie podnosi nóżek do góry a on odczekał po prostu dwa tygodnie - i dawaj machać nóżkami, mamy być pod ich kontrolą aż zacznie chodzić
Naty - z tego co pamiętam wojtuś też miał asymetrię ? Mówili ci coś o opóźnianiu siadania - bo my dostaliśmy taki przekaz
Asia - ja wracam do pracy 1 lipca - choć chyba jeszcze sobie przesunę o 3 dni bo chce jeszcze pojechać na wieś. Trochę zaczyna mnie to przerażać ale dalej się cieszę :) Zgrabniutkie to twoje dziewczę :) jak tam po szczepieniu ? Polecam siostrze ogród płaszów - to nasz developer - już prawie kończą budowę - ceny są jak na kraków od 4700 do 5500. My kupiliśmy w rodzinie na swoim - bo chcieliśmy trochę wykorzystać Państwo - wiec w tym programie były tylko mieszkania z widokiem na inne bloki - ale dzięki temu rata kredytu nas wyjdzie około 1200

wczoraj teściu przyniósł karnisz do kuchni .. echh ..chyba napisze na forum wielickim aby ludzie nic nie wyrzucali w okolicach naszego bloku

jak jedzą wasze dzieci - bo mój strasznie nie regularnie tzn raz o 8 raz o 10 tej i tak samo z drzemką - własnie sie zastanawiam czy mu to regulować czy nie ? bo wprowadzamy ostre reguły teraz - mam wychodne od 10 stej do 12 stej aby mały przyzwyczaił się , ze mnie nie ma, bardziej chyba aby tatus się przyzwyczaił :)
kupiliśmy wczoraj wózek - nie wiem czy dobry. Mówię do męża, kochanie bo my zawsze tak robimy ze chcemy coś kupić i kupujemy pierwszą obejrzaną rzecz, on mówi nie tylko posłuchamy sprzedawcy .. no i co wrócilismy z wózkiem:)

Ela - dzięki za namiary, przekażę siostrze :) a wózek jaki kupiliście?? To znaczy, że z Patrykiem mąż zostaje czy będziecie mieć jakąś nianię? A na cały etat wracasz?
U nas po szczepieniu jak na razie ok, tradycyjnie Lena dużo spała ale poza normalnym ostatnio marudzeniem w związku z ząbkami to było ok :)
Viv - ja też już zaczynam się martwić :)
Aurelka - i jak Zuzia po basenie? Wybrałyście się?
U nas dziś kolejny dzień z deszczem, w kraju zaczyna się panika, bo ponoć duża fala powodziowa idzie Dunajem...Węgrzy dość dobrze mają tutaj rozwiązany system zbiorników retencyjnych i terenów zalewowych ale i tak na pewno tereny nad rzeką w Budapeszcie będą zalane - zawsze tak jest jak duża fala płynie.
Mam nadz, że w końcu te deszczowe fronty pójdą sobie precz!
Miłego dnia Wszystkim!

Hej hej, basen się udał, nie musicie się martwić;) mnie chwilowo trochę mniej bo są u nas moi rodzice.na basenie szalałam głównie ja, ale i Maria dobrze się bawiła.zamyka oczka co prawda ale krztu si się woda:(
Na razie zmykam bo do brata idziemy. Ela jaki wózek kupiłaś?

My tez korzystamy z ladnej pogody, spacerujemy, grillujemy a jutro moze uda sie nam pojechac na plaze:) Elak u nas jedzonko i drzemki bardzo regularnie, ale my na mm. Synek pije pierwsze mleczko miedzy 5 a 6, zalezy o ktorej sie obudzi. Potem jeszcze spi do 8-9. Nastepne mleczko albo kaszka okolo 9-10. Okolo 13 je zupke, potem okolo 16 mleczko i miedzy 19 a 20 kolejne mleczko. Spac idzie okolo 21 i tak przesypia cala nocke:) W dzien mamy 3 drzemki, okolo 11, 14 i 17. Ta o 17 czasami odpuszcza jesli druga drzemka trwa okolo 2h. Pisalam Wam wczesniej ze musimy z synkiem cwiczyc miesnie po lewej stronie szyjki, dostalismy 2 cwiczenia i mamy je robic przy kazdej zmianie pieluszki tylko ze synek bardzo tego nie lubi i zaraz zaczyna krzyczec. Nie wiem juz jak mam z nim cwiczyc, probuje w trakcie zabawy, ale tez krzyczy. Uciekam robic obiad. Milego popoludnia!

hej kupiliśmy wózek
SPACERÓWKA QUATRO IMOLA+FOLIA+OKRYCIE+PARASOL !!! (3269195211) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mama nadzieje ze sie sprawdzi
zamiast pójść spać oglądałam grę o tron - dla swojego usprawiedliwienia mam tylko to że po angielsku - bedzie ciężki poranek :(

Teściu ..
Poniedziałek - klosz ze śmietnika zadomowil się w naszej kuchni - na szczęście zajęło mu to tylko 3 godziny i dalej mamy prąd
Wtorek - wracam z mojego wychodnego i słyszę piłę - teściu przygotowuje deskę do wstawienia w dziurę po maszynie do szycia w półce po maszynie do szycia !!!! Jego inwencja jest nieokiełznana :)

Andzia porada na szybko - my ćwiczymy zawsze bez pieluszki i z dwoma zabawkami "ćwiczeniowymi" - dostępnymi tylko w czasie ćwiczeń. Bo to jest tak - heheh jestem golasem ale mi fajnie , o jakie fajne zabawki - brzdąc zapomina o ćwiczeniach

aaa mąż mi wyłacza komputer

reklama
Dzień dobry dawno do was nie zaglądałam:-) Elak23 masz teścia artyste:-D my taki wózek kupiliśmy dla Julity już trochę w nim jeździ CRUZER CONECO LEKKA PARASOLKA WÓZEK SPACEROWY - Mulan.pl jagodowgy super się nim jeździ dla małej wygodny:tak: Andzia a w czasie kąpieli może wtedy troszkę by było łatwiej:sorry: Asia bp my tez byłyśmy wczoraj na szczepieniu mała popołudniu marudna trochę była ale na noc dałam czopek i cała noc spała
U nas Julita je czasem 5 razy w ciągu dnia mleko z kleikiem albo kaszka geste po 240ml albo czasem tylko 3 razy lub nawet dwa ale codziennie o 13 je zupke,gotujemy same owoce bułke z masełkiem drozdzówke ,danonki sporo rzeczy już je:-)u nas pogoda do doopy:wściekła/y:leje,wstała krupcia ide po banana zje i idziemy na zakupy:eek: Juli dostała od chrzestnego na dzień dziecka takiego lwa Playskool, Lew kuleczka, zabawka interaktywna - Hasbro - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com jest nim zachwycona nawet czasem jej się uda piłeczke mu do pyszczka włozyc smieje się jak on liczy:-) Miłego dnia:happy:

Do góry