reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Basia widzisz mój chyba podobny do Twojej córci. Po szpitalu dostawał syropek na łyżeczce który był ohydny a ten zajadał się nim :sorry2:za to nie lubił lakcid;u

reklama
Czesc Mateczki , chwilowo mamy internet ... chłopy śpią babcia gotuje obiad to ja mam chwilę wolną .. choć muszę przyznać, ze myślałam , ze więcej będzie tych chwil wolnych .. ale to tak , ze każdy zajmuje się małym przez chwilę a potem i tak matka musi nosić. Moi rodzice mają ogród, kury , króliki i kozy .. wiec mają dużo zajęcia, wiec zamiast babcia siedziec z wnukiem to babcia z matką na ogrodzie a tata siedzi z małym .. potem marudzi, ze juz pół dnia siedzi z małym wiec ja albo siedzę na ogrodzie albo pilnuje brzdąca i tyle z tego wyjazdu. Ale mamy nowe autko VW golf kombi w który wejdzie nawet nasz wózek , własnie dziś walczyliśmy z urzędem aby go zarejstrować .. echh urzędnicy to jakąś inna nacja nie da się z nimi dogadać ..
brzdącowi super podoba sie na wsi .. wózek ma wypasiony taka stylówka , ze hoho .. jest z lat 80 tych , ja w nim jeździłam

i skońćzyliśmy wczoraj 5miesięcy i jeszcze się nie odwracamy .. ani z brzuszka na plecy ani w drugą stronę ... ja już zaczynam panikować .. ale z drugiej strony młody jest leniwy , juz w brzuchu ruszał się raz dziennie
ech musze leciec kozy zaganiac :p moze później tu wrócę

Ela najlepszego na 5 miesięcy :tak:

To ładne stadko macie w tym gospodarstwie, Małemu pewnie się nie nudzi jak mu co chwila inne zwierzę koło nóg gania ;-)

Witam sie i ja. Maly zasnal to mam chwile. AsiaBp u nas tez byl brak kupki po marchewce a potem przez 2 dni zaparcia i twarda kupka. Od wczoraj probujemy jabluszko i widze ze mu smakuje chociaz na poczatku troche sie krzywil. Mam jeszcze kupione jabluszko z dynia to sprobuje mu dac za kilka dni. Elak23 to twoj tez taki leniuszek jak moj:) Moj na boczki nie chce sie przekrecac ale jak juz go na tym boczku poloze do od razu przekreca sie na brzuszek i zaraz jest placz bo on na brzuszku lezec nie lubi. Wczoraj 2 razy przewrocil sie z brzuszka na plecki i mysle ze ta umiejetnosc opanuje szybciej zeby tylko na brzuszku nie lezec. Jest z niego za to mala gadula, jak nie spi to buzia mu sie nie zamyka. Najbardziej lubi krzyczec na mame:) Uciekam robic obiad. Milego popludnia!

hej wszystkim:) elak wszystkiego najlepszego i moc buziakow na te 5 mcy:) my dzis skonczylismy juz 6!:szok: ale czas leci:)
moj tata wychodzi jutro ze szpitala, lekarze mowia ze to minie tylko musimy mu pomoc no i potrzebny mu psycholog, jednak osoba z zewnatrz a nie ktos bliski, bardziej racjonalnie patrzy na emocje i problemy.. wiec tak czy siak ktos taki tacie teraz potrzebny.. tylko szukam i mama szuka kogos naprawde porzadnego, zeby nie byl taki na odwal sie, ze sie do niego bedzie mowic a on: tak, tak, jednym uchem wpusci, drugim wypusci...;/;/
wojtek to nie tylko sie owraca z brzucha na plecy i z plecow na brzuch, turla mi sie po calym lozku i po podlodze bo mata to juz dla niego zaden ogranicznik..:p
zaczyna siadac sam ale szybko upada:p podnosi sie do raczkowania^^
dzis byly brokuly ale cos mu nie podpasowalo i warczal na mnie to dostal jablko tarte i juz gęba pelna szczescia^^
ide zaraz spac bo jestem taka zmeczona ze szok, mlody nie dosc ze wstaje miedzy 5 a 6 to jeszcze se wymyslil dwa karmienia nocne, jak juz od miesiaca spal cale noce albo tylko p[il wode lub herbatke. no szok normalnie, wstaje jak zombie..:p haha
u nas marchewka to tez skaranie boskie.. zaparcie murwane;/ a po sokach wymioty;/
wiec unikamy nieco tej calej cudownej marchewuni^^
dzis jedlismy pierwsza mleczna owsianke, chyba mu smakowalo bo wciagnal cala butle:) jednego dnia kaszke albo wlasnie owsianke robie mu na gesto lyzeczka a na nast dzien robie gesta ale taka do picia przez ten smoczek do kaszki:)
ooo i maly uwielbia szejka z bananem.. miksuje banana, dwa lub trzy biszkopty, 60ml mm, czasem kawalek jablka-wsuwaaz sie caly trzesie
viv nasz maly tez wszystko wyrywa i do buzi wsadza i najchetniej jak jemy my cos to by cale talerze z rak wyrywal^^
uciekam, dobrej nocy dla wszytskich:*:*:*

No moja dziś zjadła z nami pierwszy obiad w swoim krzesełku siedząc :tak:
My ziemniaczki ze sznyclami a Marysiulek ziemniaka rozpracowywała, większość oczywiście padło na ziemię ale kilka kawałków trafiło do buziaka i z miną początkowo nie wyrażającą zadowolenia wylądowało w żołądku :-) Muszę jej więcej dawać bo za szybko się jej skończyło :-D

viv a Twoja Marysiowa to tak sama sama juz siedzi? czy jak w tym krzesle ja sadzasz to sie trzyma a tak jak ja na lozku posadzisz?

melduje że mojej małej wybija sie drugi ząbek

pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki

Załączniki

• IMG_2946.jpg
    IMG_2946.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Witam Dziewczęta!
U nas wciąż moja siostra w odwiedzinach więc czas spędzamy głównie razem, mniej chwil na bb. Zaglądam tylko na chwilę donieść, że we wtorek Lence przebił się pierwszy ząbek :) Bidulka bardzo nam marudzi ale w trójkę z siostrą i mężem jakoś dajemy radę :) teraz czekam na drugą jedyneczkę.
Potem doczytam co u Was i jeszcze dopiszę co tam jak tam :)
Miłego dnia!

Do góry