reklama
Basia_one
Multimama ;)
A nie masz mozliwosci kupic online lub zeby ktos ci wyslal w paczce? Ja synkowi na 100-150 ml wody wsypuje czasem szczypte cukru, to doprowadzam do wrzenia gotuje chwile i gotowe. Ta woda ma wtedy inny smak, jeju ta nasza woda to strasznie jedzie chlorem...
A NL to skrot od? Bo nie umie rozszyfrowac
A NL to skrot od? Bo nie umie rozszyfrowac
didor
Zaangażowana w BB
NL to holandia. Wczoraj kupiłam zwykła koperkowa. Właśnie zrobiłam to ciekawe czy się napije. Jakiś czas temu próbowałam mu dawać rumianek im koper właśnie ale gdzie tam... Teraz koleżanka jedzie do polski to powiem żeby kupiła. Wy dajecie te granulowane? Na stronie hippa hipp.nl nie ma tych w granulkach jest tylko koper i owocowa w saszetkach.
Życzę udanych przygotowań do świąt!!
______
Jeśli chodzi o wodę to w holandii pije się z kranu . Jest bardzo czysta. Tutaj nawet dla niemowlaka nie gotują na mleko tylko podgrzewają... Ja gotuje mu na mleko. Ale nawet na opakowaniu mleka w instrukcji jak zrobić jest ze nie trzeba gotować
Życzę udanych przygotowań do świąt!!
______
Jeśli chodzi o wodę to w holandii pije się z kranu . Jest bardzo czysta. Tutaj nawet dla niemowlaka nie gotują na mleko tylko podgrzewają... Ja gotuje mu na mleko. Ale nawet na opakowaniu mleka w instrukcji jak zrobić jest ze nie trzeba gotować
Ostatnia edycja:
ja jak trzeba na szybko to daje granulowane jest ich kilka rodzaji jest z meliska i rumianke uspakajająca, z koperkiem, anyżkiem i rumiankiem ułatwiająca trawienie
ale mam też "swoja mieszankę" koper włoski, kminek i rumianek - szczypte gotuje przez ok 7-10 minut w półlitrowym granuszku - wiekszość odparuje, tylko musze dosładzać glukozą bo mała tak sie przyzwyczaiła do słodkości z hippa że bez tego mi pluje tym naparem
Wesołego królika co po stole bryka,
spokoju świętego i czasu wolnego,
życia zabawnego w jaja bogatego
i w ogóle wszystkiego kurcze najlepszego!
ale mam też "swoja mieszankę" koper włoski, kminek i rumianek - szczypte gotuje przez ok 7-10 minut w półlitrowym granuszku - wiekszość odparuje, tylko musze dosładzać glukozą bo mała tak sie przyzwyczaiła do słodkości z hippa że bez tego mi pluje tym naparem
Wesołego królika co po stole bryka,
spokoju świętego i czasu wolnego,
życia zabawnego w jaja bogatego
i w ogóle wszystkiego kurcze najlepszego!
Załączniki
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Didor ja raczej nie używam tych herbatek, ale jeśli już to daję taką rossmannową, tam jest tylko koperek, w saszetkach i bez cukru
Witajcie kochane.
Pprzeprowadzkowy szal pomalu mija wiec chyba bede miala wiecej czasu na forum.
Sorry ale nie jestem w stanie nadrobic tego tygodnia niebecnosci ale od dzisiaj powinnam juz byc na bierzaco.
z nowosci oprocz tego ze sie przeprowadzilismy To bylam z Maja u pediatry aby skontrolowac wage, bo bardzo malo w ostatnim miesiacu przybrala. No i w ciagu 2 tyg przybrala 300 g czyli tyle ile w calym poprzednim miesiacu. Pediatra mowi ze jest ok.
Zastanawiam sie czy pomoglo to ze zaczelam podawac jej mm. Jeszcze troche i wogole zrezygnuje z cyca bo ja nie jestem do tego stworzona.
Pprzeprowadzkowy szal pomalu mija wiec chyba bede miala wiecej czasu na forum.
Sorry ale nie jestem w stanie nadrobic tego tygodnia niebecnosci ale od dzisiaj powinnam juz byc na bierzaco.
z nowosci oprocz tego ze sie przeprowadzilismy To bylam z Maja u pediatry aby skontrolowac wage, bo bardzo malo w ostatnim miesiacu przybrala. No i w ciagu 2 tyg przybrala 300 g czyli tyle ile w calym poprzednim miesiacu. Pediatra mowi ze jest ok.
Zastanawiam sie czy pomoglo to ze zaczelam podawac jej mm. Jeszcze troche i wogole zrezygnuje z cyca bo ja nie jestem do tego stworzona.
Basia_one
Multimama ;)
Cinamona to tak samo jak ja, tez nie czulam sie stworzona do karmienia. Wytrzymalam dwa tygodnie, przy corce 9 dni, ale stwierdzilam, ze jak ja i dzieci mamy sie meczyc to nie warto. Jedza mm i zdrowe jak ryby. Maja jak na poltora roczku to byla przeziebiona 3 razy( 2 razy w pl, kuzynki ja zarazily) a teraz trzeci. Dzis obudzila nam sie zasmarkana, ale chyba to ze ja wzielam do kosciola dzis przewazylo szale bo byla w samochodzie w kurtce, czapce i szaliku, musiala sie zgrzac a potem w wozku musiala troche przejechac.
Ok zmykam bo jestem wykonczona, czas poodpoczywac.
Ok zmykam bo jestem wykonczona, czas poodpoczywac.
eni_
Fanka BB :)
Chciałam życzyć wszystkim forumowiczkom,
ich malutkim brzdącom i całym rodzinom
zdrowych, wesołych, rodzinnych
a przede wszystkim ciepłych świąt
i pyszniutkiego jajka
Miłego świętowania:-)
ich malutkim brzdącom i całym rodzinom
zdrowych, wesołych, rodzinnych
a przede wszystkim ciepłych świąt
i pyszniutkiego jajka
Miłego świętowania:-)
Ostatnia edycja:
reklama
Basia, no ja pociagne jeszcze z piersia ze 2 tygodnie. Akurat mala skonczy 4 miesiace. Tak sobie od samego poczatku zakladalam ze bede karmic ze 4 miesiace.
W ciagu dnia wygodniej jest mi dac butle ale w nocy nie chce mi sie wstawac wiec mala je tylko z piersi i chyba narazie tak zostanie ze w dzien mm a w nocy cyc.
W ciagu dnia wygodniej jest mi dac butle ale w nocy nie chce mi sie wstawac wiec mala je tylko z piersi i chyba narazie tak zostanie ze w dzien mm a w nocy cyc.