reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Fiolka moze ten psycholog to jest dobry pomysł warto dspróbować:sorry2: Viv super ze dojechaliście szczesliwie zycze miłego pobytu:tak: Ja sparzyłam dzis sobie reke lewa goracym olejem i mam na połowie reki bable piecze jak cholera:wściekła/y: I umówiłam sie do dentysty na czwartek za 150zł:wściekła/y:

reklama
Czesc Dziewczyny. Probuje Was nadrobic:) nie mialam przez kilka dni neta i nie mialam jak sie odzywac. U nas choroby ciag dalszy. Maly kaszle, ma chrypke i katarek ale osluchowo dalej czysto. Dziewczyny czy wasze dzieci ciagna glowke podnoszone z pleckow za raczki? Lekarz stwierdzil,ze synek powinien juz to robic i ze czesciej mamy go klasc na brzuszku, tylko ze to jego najmniej ulubiona pozycja:( Zaraz was poczytam:)

A od dawna tak robi bo moj ma dopiero 3 miesiace. Najsmniejsze jest to ze jak lezy w lezaczku i ciagniemy go za raczki to ladnie dzwiga glowke do siadu ale jak lezy np na macie i probujemy go podciagnac to chyba mysli ze chcemy sie z nim bawic bo smieje sie i patrzy za siebie:)

Andzia nasza od samego poczatku jest okropnie silna majac dwa tyg trzymała twardo głowe do góry i tak jej zostałom jak damy jej dwa palce to zamiast siadac wstaje a jak jest w pozycji pół lezacej sama usiadzie,tylko ze ona lubi na brzuszku lezec i czesto lezy,mysle ze nie powinnas sie jeszcze martwić ale warto maluszka przez zabawe zachecać do lezenia na brzuszku:tak: Aisha mam nadzieje ze bedzie spał na noc juz ładnie:-)

Witam,
przez weekend nie pisałam ale wszystko solidnie przeczytałam, tylko nic nie zapamiętałam:-D,

Viv - fajnie że twoja tak ładnie znosi taką daleką drogę:-), ja to do brata 20 km się boję jechać, bo małej się cosik odwidziało i nie lubi jeździć samochodem, a na początku wystarczyło auto odpalić i mała odpływała w błogi sen:no:,

Naty gratulacje z powodu ukończenia remonty, pewnie jest pięknie, a my się pomału też przymierzamy, dzisiaj zamówiliśmy 6 par drzwi, sporo wydatków przed nami:dry:,

A mój mały aniołek (z różkami) dzisiaj pierwszy raz przewrócił się z brzuszka na plecy, jak ja się ciesyłam:-D

Ania ja nie mogę przeczytać pw bo pisze że nie mam uprawnień:dry:

Ostatnia edycja:
Hej.
Andzia moj ma zaraz 11 tyg i nawet niezle ciagnie glowe jak juz chwyci za palce, co jest dla niego wyczynem, dlatego my cwiczymy lapanie za palce:sorry: dzis lezal na pleckach u meza na brzuchu i jak chwycil sie za palce to podciagnal sie do siadu kilka razy.

moj maly tez zasnal ok 19 i mam nadzieje ze dlugo pospi. My z mezem narzekamy na plecy, on ledwo chodzi i ja tez sie nadwerezylam dzis przy kapaniu dwojki i mi sie rwa odezwala...jeju sypiemy sie oboje....:szok:

Andzia mój też ciągnie głowe i wychodzi mu to coraz lepiej, na brzuszku też coraz ładniej głowe trzyma i dziś pierwszy raz mi się z brzucha na plecy obrócił dwa razy :tak: byłam taka dumna!!! To wszystko też na pewno dzięki ćwiczeniom które zalecił nam neurolog na poprawę mięśni brzucha między innymi, ćwicze ze 2 tyg a postępy widać prawie z dnia na dzień
Basia rwa kulszowa to taki ból, ja miałam w zeszłym roku jak byłam w ciąży w czerwcu to przez tydzień mnie tak bolało że nawet do łazienki mi było ciężko dojść i prawie cały czas leżałam, żadnych silniejszych leków nie mogłam wziąc bo ciąża i się nieźle wycierpiałam. Smarowałam się różnymi specyfikami i nic nie pomogło. Mnie zwykle rwa łapała 2 razy, na wiosne i na jesieni. Całe szczęście mnie na jesieni nie złapała bo nie wiem jakby to było z dużym brzuchem i takim niesamowitym bólem. Mam nadzieje że mnie teraz nie złapie bo akurat to ta pora :no:
wiolka współczuje poparzenia ;/ wizyty u stomatologa są takie drogie :wściekła/y:
Aurelka dzięki, Wy tez już coraz bliżej 3 miesiąca :D

reklama
Basia tak, my już na święta u rodziny - jutro załatwiamy formalności chrzcielne, tzn. ja, bo małż jeszcze w Poznaniu, dojedzie na czwartek czy piątek. No i kreacje musimy dla nas uszyć :-p ja dziś byłam u miary, Maryśkę przymierzymy jutro. I zostajemy tydzień po świętach jeszcze, taki kawał drogi jechałyśmy, to chcemy poodwiedzać rodzinę i znajomych :) A że ja nic w Poznaniu do roboty chwilowo nie mam, to korzystamy.

Maria zaliczyła dziś ze mną kąpiel w wannie, śmiesznie było :-)

Do góry