reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Aurelka 50 osób :szok: to u mnie na weselu było z 90 ale ze znajomymi, to rodziny "najbliższej" z 80. Na chrzest tylko dziadki, pradziadki, mój brat (bedzie chrzestnym), siostra i męża kuzynka (chrzestna) z narzeczonym. Moje babcie nie przyjada wiec procz nas i Marysi bedzie 10 osób. Tez chcialabym bez alkoholu ale to swieta i szczerze watpie, ze sie obejda bez... :dry:

No niestety tyle wyszło, liczyliśmy osoby na wesele, to wyjdzie koło 150 osób. Tak to jest niestety, bo M na duuużą rodzinę. A oczywiście chce, żeby wszyscy byli. :/

reklama
Chrzciny na tapecie :tak: ja się na tym zupełnie nie znam,
My mamy mieć w domu ale tylko rodziców i chrzesnych.
Nie wiem co mam zrobić chciałam zaprosić na kawę i ciasto-tort ale chyba obiad też trzeba :sorry2:
a co trzeba kupić do chrzcin, świecę jakieś ubranko czy jak nic nie wiem

Ja znów doznałam szoku.:szok:
Wiktor jak zwykle marudził a potem już całkiem się rozhisteryzował (zmęczenie) nawet przy piersi wkurzał się.
No to myślę sobie spróbuję chusty co mi zależy ale byłam przygotowana na bunt.
Nie zdążyłam się dokładnie zawiązać śpi :szok: a wrzeszczał tak jak zwykle.
Wyprasowałam zaległe ciuszki z nim, zaraz pranie trzeba rozwiesić :)
Jutro myślę że spróbuję z nim wyjść tylko mam obawy bo on nienawidzi ubierania, jest dziki szał :roll: ale spróbować trzeba :)
A i coraz bardziej zastanawiam się nad sensem wizyty u neurologa, choć jak się dodzwonię (od kilku dni wiecznie zajęte :/) to może zapiszę tak dla spokoju.
Ale coraz bardziej wydaje mi się że Wiki to po prostu ma taki charakterek, wrażliwiec, złośnik i panikarz co się kumuluje gdy jest zmęczony-wtedy krzyczy. Nie umie sobie poradzić z nadmiarem wrażeń a odespać ich też nie może bo nie umie zasnąć. Albo budzi sie za pół godziny i tak zmęczony...
Gdyby coś było nie tak chyba chusta czy spanie z nim by nie pomogło :sorry2:: Jak coś mu się nie podoba to też daje to dobitnie do zrozumienia choć im starszy tym zauważyłam że dłużej jest marudzenia potem wrzeszczy.

4Madlen i nas też ten kurs drogi, 250 zł za 10 spotkań :dry: ale chciałabym z małym regularnie na basen uczęszczać a jak on taki panikarz to może najpierw fachowa porada. Koleżanka moja chodzi i bardzo poleca

nie wiem co jeszcze nie nadrobię

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kacperek nawet współpracuje :-D Pozwolił mamie zaglądnąć na BB :-D Podczas jego drzemki wysprzątałam sobie całą łazienkę na zicher już - wszystkie płytki myłam jakieś 2 miechy temu a jak dziś zobaczyłam wodę to się przeraziłam skąd na ścianach tyle brudu! :-D
Viv ja u fotografa musiałam małego posadzić na krzesełku sama usiadłam obok na niższym i trzymałam jedną ręką plecki i główkę a drugą włożyłam pod sweterek i trzymałam żeby do przodu nie fiknął. Myślałam, że może go położą na jaki kocyk i pstrykną na prosto ale musiał siedzieć :sorry2: Przez to wyszedł taki pysiak :-D Ale co tam za 5 lat i tak nie będzie taki sam :-D
Fiolka nie rezygnuj z neurologa. Dla siebie samej i swojego spokoju idź z maluszkiem. Ja byłam z Mikim 1 marca na EEG i się okazało, że mały ma napady padaczkowe. Nic w sumie mu nie jest tylko mi się w nocy z płaczem budził i przez kilka minut płakał. Sama więc widzisz, że czasem warto iść i zastukać do jednych drzwi więcej niż sobie odpuścić a później żałować.
Aurelka u nas na chrzcinach było 27 osób. Praktycznie wszystko przygotowała moja teściowa. Ja tylko zrobiłam sałatki i kurczaki faszerowane. Ona nie chciała słyszeć o pomocy. Powiedziała, że ja mam dwoje małych dzieci i żebym sobie imprezą głowy nie zawracała bo dopóki da rade to nam będzie pomagać. Nie dość że pieniędzy nie wzięła za jedzenie to jeszcze małemu jako prezent dali trochę do koperty. Ale ja mam fajną teściową. Myślę, że powinnaś pogadać ze swoją i może dojdziecie jakoś do porozumienia :tak:
No i mamy kupkę :-D Idę przewinąć smyka ;-)

witajcie dziewczyny:) Wojtek troche podsypia wiec mam chwile na bb i w ogole dla siebie a jakos slaby dzien dzis mam, srodek cyklu, brzuch pobolewa;/wrrr

liwus- no tak, sukienka to sukienka, latwiej jest, jak nie dluga to krotka a i tak nikt nie zalapie:Dwy trzy m-ce a my cztery, ale czas leci, u nas sniegu po kostki;/

aurelka- dzieki:)cierpliwosc juz na wykonczeniu ale i remontu koniec, wczoraj byl facio od cyklinowania parkietu, maz wczoraj polozyl pierwsza warstwe lakieru, jeszcze dwie i mozna mieszkac:D widze ze wasza mala tez ost wczesnie wstaje, a to 7 a to po 4:p nasz Wojtek tak samo...

eni, nathani-no ja to nie szukalam wozka spacerowego bo mam, my kupilismy w zestawie z gondola i fotelikiem ale to wszystko jest na takim sporym ztelazu a ta co nam sie trafila od znajomej to taka skladana jak parasolka, dobra w podroz, mniej miesjca zajmuje:) wiec mamy dwie tym sposobem, jedna podrozna a jedna miejscowa:p

ania789-sto lat dla corci, jutro imprezka tak?:) firanka ze scoobym to tez swietny pomysl ale ja nie wiem ze nie mozesz nic znalesc, u mnie pelno takich rzeczy:p

4madlen-nasz maly tez zabawki przeklada z raczki do raczki a jak mu sie nie uda to warczy haha:p jak samopoczucie?lepiej juz?gardlo mniej boli?:*

neska-5x120ml?i Ty sie martwisz ze za malo je?kochana.. no cos Ty.. moj tez czasem tylko tyle zje na dobe,wazne czy na wadze przybiera i zdrowow rosnie, jak tak to nie zamartwiaj sie mniej lub bardziej oprozniona butla:*

madlen79-lyzeczka juz jecie, ale fajnie:D ja swojemu podaje witaminki na lyzeczce ale musze go juz uczyc bo chce juz mu zupki gotowac, a jakie ty obiadki i deserki dajesz?

dziewczyny a chrzciny byly/beda u was w domu czy w restauracjach?

aisha-wydaje mi sie ze nie zaniknie ci mleko jak nie karmisz regolarnie w nocy ale lepiej z laktatorem nie kopmbinuj bo podobno od tego szybciej zanika bo to zaburza naturalny rytm ssania;/
lolciaja to sie nie przesiadam jeszcze na spacerowke ale juz mam i taka podrozna i taka co byla razem z gondola w zestawie, jestem zaopatrzona:D

fiolka-dzieki:)remont prawie skonczony:)a czemu robicie cystografie i tsh?cos mnie ominelo?
no u nas tez sie tych badan nazbieralo:( moze jdnak wybierz sie do tego neurloga? wierze ze sie w koncu uu was poprawi a malutki jst sliczny!!! pieknosc mala:*:*

neska210-lezy na pleckach podajesz mu swoje palce wskazujace lub kciuki w dlonie i sie podciaga...ja tak zaczynalam, tez nie dzwigal glowki a teraz w pozycji lezacej beczy bo chce sie podnoscic haha:p

aisha-moj to tak wrzeszczy jak jest zmeczony i nie moze zasnac;/, wtedynawet smok ani butla z mlekiem nie pomagaja:p

basiu ale ci malenstwo pospalo:):szok:

elak23-to moze czas kolezankom o sobie przypomniec i powiedziec jasno ze to ze masz male dziecko nie znaczy ze nie zaslugujesz na troche relaksu i czasu tylko dla siebie:)

aurelka-tort jak dla mnie to najladniejszy jest jak dla dziewczynki ten drugi:)

elak23- hehe, dobre to o seksie z ta roznica 5 lat miedzy wami:D
a co do inhalacji to pamietam ze adgama inhalowala..

wiolka- zdrowka dla corci, gratuuje wygranej:)
powiedz mi bo mowilas ze gotujesz juz swojej malej zupki, mozesz dac mi jakies porady na pierwsze takie posilki? kaszke wdrozylam prawie miesiac temu, narobilas mi wczesniej ochoty haha i bylo ok, ale nie wiem jakich warzyw uzyc itd, jak moge to tez prosze o porady jak 4madlen:)

aurelka ja skoncze w sierpniu 23.. jestem juz po dwoch @ i boalo mnie wszystko lacznie z mozgiem haha, serio, nic mi sie nie polepszylo, przed porodem mialam takie bolesne i teraz tak samo;/ powiedz a jak to jest ze wy macie to podwojne becikowe? fajne zakupy:)

enija mam spiwor do wozka kupilam od razu jak kupowalismy wozek i to tez taki do spacerowki ale ja go wlozylam do gondoli jako okrycie i wkladam w niego wojteczka i juz go nie musze nakrywac kocykami itd, swietna sprawa:)

lilith sliczna córa:)

nathani ladna waga lenki:)

viv-swietne to lozeczko:)
adgama ja tez mialam przez moment klopot z kolanami wlasnie chyba od takiego siedzacego trybu ale zaczelam na dluzsze spacery malego brtac czasem 2x dziennie i przeszlo:p

cinamona, ale jak cie tak czytam to tez bym chciala powiedziec ze jade w okolice wenecji na weekend, ale super:D

a czemu robicie cystografie i tsh?cos mnie ominelo?
TSH mam takie zalecenia od endokrynolog, sama leczę się od jakiegoś czasu... najpierw nadczynność potem inne problemy itp.
Czasem się zdarza (rzadko ale jednak) że tarczyca przechodzi dziedzicznie dlatego trzeba to sprawdzić.
Cystografia-zalecenia ze szpitala bo mieliśmy zakażenie układu moczowego :( i mamy sprawdzić czy mały wady nie ma jakiejś.
Ale ja miałam bakterie pod koniec ciązy i nie przeszło mam nadzieję że po prostu Wiktor się ode mnie zaraził

Fiolka nie chce Cie straszyć ale cystografia jest bolesna i nieprzyjemna straaasznie. Ja jak mialam pare lat to mialam czesto robiona i do tej pory pamietam to nieprzyjemne pieczenie, u chlopców jest ponoc jeszcze bardziej nieprzyjemne ;/

No i okazalo sie ze sprawa zalania i cieknacej wody z okapu to gruba sprawa i ze najpierw ten fachowiec musi pogadac z wlascicielem. Mi tam lata czy on to naprawi czy nie, to jego dom i jemu zgnije, a my sie wyprowadzimy. To jest nie do pomyslenia zeby w 4 letnim domu takie rzeczy sie dzialy, o cieknacym prysznicu nie wspomne. Tylko silikonuja co pol roku, bo przeciez zeby to poradnie naprawic musialby rozebrac cala lazienke...:crazy:
Podlogowke dalo by sie naprawic, ale to tez by go kosztowalo kupe kasy bo musieliby zrywac podloge. A on nam zalowal na dodatkowa szafke w kuchni jakies 100€ wiec zyd z niego nieziemski. Chcielismy, zeby kupil farby i pedzle, zebysmy mogli sobie sami odmalowac ta chate bo sciany zajechane sa i byly myte przed naszym wprowadzeniem sie. Niestety narazie mnie nie stac na wyprowadzke, ale jak tylko wroce do roboty to o tym pomysle, bo tu juz robi nam sie ciasno.

Ankka02 a jak często zmieniasz pampersa ,że macie odparzenia ? może spróbuj zmienić po każdym sikaniu aby nie leżał bąbel w takiej pieluszce ... ja tak robię i nawet zaczerwienienia nie ma :) zaraz pójdę z torbami przez te pieluszki no ale co zrobić...
Fiolka współczuję ,,, jej ale ty masz tych lekarzy dużo ,,, i do tego że krzyczy bidulek :(

reklama
Ja nie zmieniam od razu, a tez nieodparzone dzieci, moze jej cos z diety nie pasuje, dlatego sie tak odparza?
My zaraz obiadek, cora zamiast spac to przegadala 1,5h w lozeczku:szok: przestaje padac to moze po obiedzie wyjdziemy troche, ale wiatr straszliwy.

Do góry