reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Fiolka ale faktycznie nerwus ci sie trafil, ja mam dwoje dzieci malych, ale czegos takiego nie przechodzilam. Czytam Cie i wspolczuje, nawet nie wiem jak mialabym Ci doradzic, bo ja nie znam takich sytuacji. Wasz synus ma juz 3 miesiace, teraz bedzie juz tylko lepiej. Bede trzymac kciuki.
wszyscy to powtarzają ale ja nie widzę poprawy :(
fakt bardziej go rozumiemy zaszła ogromna zmiana, ma dużo więcej tych cudownych momentów dłużej się bawi jak już bardziej kumaty ale gdy zaczyna swoje fanaberie mamy dość :(
Nie raz jak nie ma humoru potrafi całymi dniami wrzeszczeć (nie marudzić) i wszystko źle.
U niego w ogóle wszystkp od początku jest na nie potrzeba dużo wysiłku i cierpliwości aby przekonać do czegoś, np od niedawna kąpiele to jedne z przyjemniejszych czynności, przewijaka tez nienawidził. Musiałam tez sporo pracy w to włożyć...
Może wózek polubi w sumie od niedawna spacerujemy bo najpierw szpital potem mieliśmy zakaz, choroba pogoda... ale czasem mam tego dość bo naprawdę się staramy jak cholera :-(

Kurcze, nie nadrobie bo nie mam sił.

Kupiłam Zuzi chusteczki - 6 paczek chusteczek pampers aktive baby za 20 zł. Więc jestem zadowolona. :-D I wzięłam sobie te plastikowe pudełko nivea chusteczek. To aż 20 zł kosztowało. :szok:
Ponadto kupiłam te prześcieradełka na przewijak, aż 2! :-D
Kupiłam sobie buty! Jestem meega zadowolona, jutro pokażę zdjęcie. Nadrobię was jutro, bo teraz mykam spać. :)

Dobranoc dziewuszki! ;-*

Vivienne jakie zamówiłaś?

Eni fajna torba :)

no mojemu też nogi wystają :sorry:
Wasze dzieci też tak się przemieszczają w łóżeczku?
Ja zawsze małego kładę na boczki jak najniżej aby główką nie walnął.
To od kilku dni jest albo w samym górnym rogu, albo wywalony na plecach w poprzek albo kiedyś w ogóle miał główkę w boku łóżeczka :eek:

Basia ale Wam fajnie :tak: to domek macie?
no dwa i akurat do pary :-p

Wiolka zdrówka dla córy :tak: u nas też katar małego trzymał długo i mało co nie skończyło się w szpitalu :/

Ja w maju 23 lata :szok: ale na razie dzieci mi się odechciało więcej :confused2:

Cinamona dziś tez w tym śpi... no zobaczymy
nie wyglądasz na tyle :tak:
ja też myslę że ciągle mam 20 :-p

U mnie to samo z przewijakiem, płacze na nim tylko w nocy :confused2:

Lilith jakie uśmiechy :-)

adgama ja pierwsze chciałam przed 20 :-p ale tez nie wyszło
Ja nakupowałam zabawek i tym się z małym bawię. Mam też taką ksiązkę zabawy z dzieckiem
Poza tym próbuję "a kuku" ale jeszcze nie rozumie :-pcałuję stópki chucham na nie, pokazuje swoje ręce strasznie go to ciekawi, gadam śpiewam itp :p

madlen79 u nas na początku za każdym razem jak jadł kupa :eek:
potem mu się przestawiło robił 1-2 na dzień w nocy nie a teraz znów to co na początku :sorry:

A to moja paskuda http://img823.imageshack.us/img823/6202/pagebrr.jpg

cinamona pierwsze slysze :szok:
fiolka ten twoj taki fajny,ze az ciezko uwierzyc,ze mowisz o tym samym smyku co na zdjeciu :no:
miejmy nadzieje,ze mu przejdzie....chociaz moja jedna siostra byla taka sama...kazdy mamie mowil,ze z wiekiem przejdzie ale nie przeszlo...czasami takie male zlosniki sie trafiaja...
ja mam trojke,ale moje dzieci do twojego to anioly ,nie znam tego co ty...bo nie miaalm z zadnym dzieckiem takich cyrkow...
duzo sily zycze ;-)
a moze on nie najada sie i krzyczy bo jest np.glodny ??

Fiolka może on jest głodny tak jak pisze Madlen ? widzę po swoim ile zjada i jak się złości jak chce więcej albo jak wybija jego godzina jedzonka.
Może spróbuj go dokarmić sztucznym mlekiem i zobaczysz czy nie ma poprawy... nic próba nie kosztuje ...

Fiolka moja tylko raz przepełzała w łóżeczku, tak to kładę ją na boczku i czasem jak zajrzę po godzinie czy dwóch to leży dokładnie tak jak ją zostawiłam :-p nieraz się kręci głową, a tak to z boczku wyląduje na plecy i raczej tyle.

A turystyczne wzięliśmy takie Baby Design Dream ten kolor niebiesko-granatowy. Szukałam używek ale siostra ma zaoferowała się na prezent na chrzest, no i raczej to łóżeczko chwalili w necie i w sklepie a że Marysia jest pierwszym dzieciem u nas w swoim pokoleniu to powinno łóżeczko posłużyć i następnym :sorry:

Maria już śpi i ja powinnam też a jakoś ciężko mi zasnąć o tej porze, za to rano jestem nie do życia :eek: zanim się położę muszę jej jeszcze wygodne ciuszki do lekarza przygotować, mam nadzieję że nic złego tam nie wysłucha i w ogóle że wszystko u małej dobrze...

No ciężko, normalnie jakby miał dwa oblicza :eek: Ale pewnie wynika to też z tego że ma dużo cech charakteru po mnie :zawstydzona/y:
Jak był karmiony non stop było to samo w sumie na drugą noc po porodzie w szpitalu już dał mi popalić:confused2:

Majja czasem dajemy MM ale poprawy nie ma :p

Vivienne powodzenia :)

fiolka ale to nie chodzi o to,aby dziecko caly czas karmic tylko o to,aby bylo najedzone
z tego powodu moja jest na butli bo na cycku byla caly czas,wiecznie jadla a ze mialam jalowy pokarm to ona ciagle glodna.dopiero jak porzadnie pojadla byla spokojna.
bo w szpi.tez dala mi niezle w kosc....ale jak byla glodna to nic dziwnego,ze plakala...
sprobuj dac mu butle :)
edit
doczytalam,ze u was po mm bez zmian.....to ja juz nie wiem co ci pisac

reklama
Nie wiem jakoś nie chce mi się wierzyć w jałowy pokarm, jest takie coś bo mi wszyscy mówią że nie:sorry:
A Wiktor jak zje to widac że pojedzony zresztą przybiera prawidłowo a jakby cos było nie tak to głównie na wadze by było to widać. No i on świruje wtedy gdy zmęczony, kiedy chce spać .... (czasami też w innych sytuacjach ale taki chyba jego charakter)
W chuście/wózku jakoś spi poza tym ciężko go w dzień uśpić, jak próbujemy wrzeszczy jak oszalały spać mu się chce a nie umie usnąć albo budzi się po pół godziny z wrzaskiem :confused2:

Do góry